JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Tuesday, October 27, 2009

Demam. . .

Semalam bdn azeeq pnz btul smpai aku takleh tdo sbb risaukn keadaan dia.my asben plak tak ada kat umah coz my asben tdo kat kg so aku sndirian jga azeq yg tiapx menangis n susah sgt nak suh dia diam.suhu bdn azeq plak mencecah 38.4degree celcius.pns tu. . .nasib bek aku ada beli temperature tuk mentest kpnsan bdn.

Aku risau bila azeq takmo nenen n mkn.dh lh berat cuma 13kg(3taun 4bln)makin le turun berat azeq.aku cuba paksa azeq nenen tp dia asyik ckp takmo n dia nak muntah.dia cuma nak minum air putih itupun cuma seteguk.

Td dia ada juga mkn sandwich tp tak lama tu dia muntah n statlh dia menangis smpai kepala aku ne buntu.dh byk x aku bg ubt pns tp tak turun2 juga.aku slalu lap2kn bdn azeq supaya kurang sikit pnsnya.alhamdullilah pns bekurang jd 38degree celcius tp tu belum ok lg coz temperature arini 37degree celcius.

Skrg pulak elly dh mula demam coz mbe tejangkit drpd azeq.smlm dorg tdo 1tilam bersama2.makin le aku foning kepala.nasib bek ada stok ubt yg bru dberi dri klinik.dh dberi ubt tak lama pastu dorg pun tdo(mabuk ubt.hahaha)

Bila dorg dh tdo aku dptlh vuat keje yg tebengkalai dek menjga azeq smlm n td pg.mmg smlm aku langsung takleh tdo sbb tu mta aku ne mcm sakit sbb bejaga kot.tulah pengorbanan seorang ibu terhadap ank2(jiwang pulak)betul betul betul!

Gmbr dbwh ne smlm aku snap tym bdn azeq so hot.cian aku tengok coz bibir dia kering n muka pun pucat lesi. . .














P/s:-Harap azeq n elly sembuh dri demam. . .amin!


2 comments:

  1. Cian eh..biasanya ea yg paling kuat nenen toh.na naman x liurnya sz.malar ja lap bdnnya.lau bleh jn pkaikn bju tbl sz,cm adib na kna suh bebju.gnya cian cm sajuk.p cpt trun pnsnya..

    ReplyDelete
  2. auw cian plg yat ea damam ane tp jgn joa sungguh ea damam a2 ah tatap joa kelaie toh ma c han uh.

    ReplyDelete