JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Wednesday, December 16, 2009

JuMPa DoKTeR GiGi

Td pg pukul 9pg we olz go to klinik 'MRS' utk mendpt kepastian sakit gusi elly yg bengkak.smpai je kat sna kmi dsuruh pergi keDental pulak coz dMrs mereka tak tahu apa2 tentang sakit gusi ne.


Then kmi pun pergi ler keDental yg terletak jauh sikit dri Mrs.smpai kat sna hubby isi borang coz bru pertama check in.ada sorang nurse army tnya kat aku.
Nurse~siapa yg skit gg?
Aku~my dother.
Nurse~gg ats atau bwh?
Aku~dia tak skit gg tp gusi ats bwh bengkak.klu nak minum susu pun mengadu skit.
Nurse~owh.nnti ada org akn tengok2 kn lg skit gusi dia ne.
Aku~ok!

Lama juga kmi kena tunggu coz org ramai dh buat perjanjian.dlm msa setengah jam nma elly pun dpanggil.kmi pun naik ler keats.msuk je dlm bilik mcm2 kena soal itu dan ini.pastu elly dsuruh baring ats krusi khas tuk dental.mula2 elly nanez takmo duduk kat situ coz penakut.so aku temankn dia smpai pujuk2 dia ngan ceta upinipin yg bru je ku dunlud td.ehe.

Image Hosted by ImageShack.us
^b4 baring coz punya le susah sgt dsuruh baring^


Image Hosted by ImageShack.us
^reehan ne so cerewet.mcm2 tau dia tnya kat nurse gg tu^


Image Hosted by ImageShack.us
^sepetnye mata azeq kalau senyum.hilang macho^


Image Hosted by ImageShack.us
^dokter org puteh u olz.dia nganga mulut bkn apa coz dia suruh elly buka mulut tp elly takmo.dia tercenggang je nengok dokter tuh.terpaksalh aku buka mulut elly.kalau tak mcm tu smpai bila2 pun dia takmo buka mulut^


Image Hosted by ImageShack.us
^dh siap check gusi apalg bebas le dia^


Image Hosted by ImageShack.us
^azeq suh aku take picture dia.aku pun snap ler^


Image Hosted by ImageShack.us
^skrg giliran azeq utk check gg^


Image Hosted by ImageShack.us
^good boy^


Image Hosted by ImageShack.us
^gg azeq no provlemz.smua ok ma. . .^


Image Hosted by ImageShack.us
^gg reehan ada 4btg yg rosak.so next week ada perjanjian utk menampal lubang gg reehan.tu ler kuat sgt mkn gula2.kn dh rosak!^


Image Hosted by ImageShack.us
^ubt utk elly.mcm ubt org dewasa je aku tengok.huhuhu. . . ^


Image Hosted by ImageShack.us
^ubt pnz tuk elly juga^


Berbalik tentang bengkak gusi elly td. . .nurse bgtau yg sebenarnya gusi elly bengkak adalh dsbbkn ada kuman.nmanya aku tak ingat coz tak reti nak sebut.kuman ne bru je peringkat awl.nasib bek bwa cpt2 keklinik.kalau lmbt tak tau nak ckp apa.then nurse bgtau lg jgn suruh elly gigit2 tgn dia coz takut kuman tu dtg dri jari2 dia.mnalh tau kot2 elly ada pegang benda kotor then dlm tak sedar dia msukkan jari ke dlm mulut dia.then bg byk2 minum air putih.selalu berus gg walaupun gusi berdarah.

Dokter tnya brapa berat elly skrg.aku ckp tak tau.then dia angkat elly n agak2 dia ckp 10kg.boleh ke mcm tu??kah3. . .terror dokter ne kn.

Bila smua dh selesai buat perjanjian next week kmi pun truz zoom kebandar tutong utk mencri brg2 sekolah reehan.yg ne nnti aku citer ye.k lh dh penat jari2 aku ne menekan kpad hp.nak rehatkn bdn coz penat ler.k chaw. . .

P/s:-mudahan elly akan cepat sembuh.korang doakn elly ye. .amin!



1 comment:

  1. Youг own pоst featureѕ prоνen benefіcial tο mе.
    It’s vеry informatіve and yοu're simply obviously really educated in this field. You get opened up our eyes to varying views on this specific matter using intriquing, notable and solid written content.

    Also visit my blog post xanax online
    My website - xanax online

    ReplyDelete