JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, December 18, 2009

TiBa-TiBa Je aKu TeRiNGaT. . .

Tiba2 je aku teringat detik2 manis ketika melahirkn 2org putera dan seorang puteri.aku buat secara ringkas je ye. . Bca tau jgn tak bca!!!


1st baby AL-IZZUL FAREEHAN(REEHAN).
17.9~>Subuh tu aku dh terasa sakit2 pinggang tp taklah terlalu kerap n aku tak fikir itu adalh tanda2 nak bersalin.pg tu juga aku sempat cuci baju n buat segala kerja.msa ne aku tgl drumah mak aku.pg tu juga memang dh decide nak pergi berurut ngan nenek aku.smpai je kat umah nenek seisi berurut pun bermula.semasa nenek godek2 peyut aku memang aku terasa sakit sgt2.nenek plak gto kepala bby dh benar2 turun kebwh.aku apalg memang jantung dup dap dup dap u noe!


Dh siap beurut kmi pun blk kerumah.kat dlm keta muka aku so red coz menahan sakit pinggang.mak aku plak selalu tanya'sakit nak beranak ke?kalau sakit jgn diam2.'aku ckp takde apa2.smpai je kat umah aku berehat.hubby pulak jln cri2 aircon.(msa ne blum tgl drumah sendiri.tgl drumah mentua)

Mlm pas je siap mandy aku sempat gak borak2 n gurau senda ngan adik aku intan175.sakit tu aku dh tak boleh thn benarnya tp aku thn juga(takot pegi spital bnrnya).dlm kul 8lalu tu aku dh tak thn lg coz sakit dtg semakin kerap.aku pun bgtau kat mak aku nak pegi kehospital.apalg gelabah smcm mak aku.

Mak aku pun telpon hubby supaya blk cepat.b4 menunggu hubby ku smpai mak aku suh minum milo pns2 coz memang baik dminum sebelum beranak.dlm msa stengah jam hubby aku pun smpai.kmi pun terus je zoom kehospital.

Smpai je kat sna kaki aku dh tak leh nak grk.mak aku pun sorong aku ngan krusi roda.sebaik je smpai dpn pintu labour room mak tekan loceng.bila dh buka pintu aku pun msuk kedlm.mak aku tunggu kat luar.

Kat dlm bilik labour room memang meremang bulu roma aku coz yelah bru penah msuk kat dlm sini.aku dsuruh baring n dtanya beberapa soalan oleh nurse2 yg ada kat dlm bilik tu.pastu ada seorang nurse minta izin nak seluk kat bwh tu.aku angguk je.bila dia seluk aku thn napas sbb sakit woo.dia pun bgtau dh buka 5cm.pastu dia suh aku bgtau kat mak aku yg aku dh 5cm.tp kn mulut aku ne cm terkunci je.nurse sendiri yg bgtau kat mak aku.ehe

Kemudian aku dsuruh baring atas katil dbilik yg khas utk deliver.seisi pecah ketuban pun dlakukan.bila dh kena pecahkn. .ya allah!. . .sakitnya hanya allah yg tahu. . .

Jam dh pukul 11.55 dan aku terasa cam nak buang air besar.sempat juga ye nurse seluk kat bwh tu.ish3. . Rasa nak ku sepak je nurse tuh.kah3. . .nurse yg seluk2 tu pun bgtau dh dpt dteran coz dh full. . .u olz nak tau dlm satu bilik tu kira2 ada 8org bidan pelatih n 3org yg dh jd bidan.penuh 1bilik. . .

Dorg suh aku push apalg aku pun push. . .pastu kn hilang pulak rasa sakit tu.aku pun stop le push n rehat ja.dh rasa sakit aku push lg. . .mcm main2 lak aku ne nak branak.huhuhu. . .

Kul 12.13am 18hb september lahirlh puteraku reehan ngan berat 2.6kg.syukur sgt2 sbb dh selamat melahirknnya kedunia ini.airmata memang mengalir sbb yelahkn anak yg keluar dari rahimku kini sudah ada d dpn mata.seisi jahit menjahit memang aku tak terasa langsung coz mataku sentiasa melihat babyku yg dletakkn sebelah knn dtempat khas baby.

Panjang jugakn celoteh aku x neh.ehe.aku rasa cukup smpai dsni sja citer deliver reehan coz tu je yg aku nak kongsi.

P/s:-bila ada msa lg aku update citer deliverkn azeeq pulak ye.tunggu. . . .


1 comment:

  1. Thanks for one's marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back from now on. I want to encourage continue your great work, have a nice evening!

    Here is my weblog three unlock iphone
    my website > unlock iphone 4

    ReplyDelete