JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, October 30, 2009

Citer tentang anak dara aku. . .

Aritu aku kn dh kasi tau aku akn buat N3 yg membuat u ols gelak.so arini nak tepati janji buat N3 ne tp tak tau ler kot2 ada yg tak gelak.(takpelh kan.aku tak paksa pun)

Aku nak mrh pun tak guna tau sbb dh berlaku perkara yg tak dingini.geram tu adaler sket tp thn jelah(klu kt umah dh tentu aku cubit tp tym ne kat umah mak aku.sabo jelah).pg2 tu lepas aku dh siap bg mandy smua ank2 aku.aku buatlh kerja tolong2 bereskn rumah mak aku ne.pastu duduk2 jap konon nak rehat2kn bdn yg lenguh ne kat dlm bilik aku.

Tak smpai 10minit aku rehat tibe2 ja ada suara menjerit memanggil2 namaku.aku pun kuar le. . .
Aku:knapa?
Mak:tengok ler anak dara kau tu.
Aku pun tengok kat elly.subbahhannallah. . .mengucap aku bila tengok muka elly yg ntah mcm hape.rupanya dia main gincu mak aku.alahai anak daraku ini.bertuah sungguh!

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


Hah?!apa korang rasa kalau ank2 korang mcm elly buat ne.dh tentu korang akn mrh dan geramkn.abiz gincu nenek dia kerjakn.nasib baiklah gincu lama n tak dpakai lg.kalau gincu baru mati aku kena gantikn yg bru.huhuhu. . .

Nak cuci bekas gincu ne susah betul.mesti berulang x aku kena cuci guna sabun.baju dia pun terpaksa aku berus betul2.kalau guna washing machine gerenti bekas gincu tu takmo hilang.sib baik bju tu dh tak ada kesan2 gincu lagi.

Pasne mak aku dh serik tak nak simpan brg2 mekap dia dtempat yg boleh elly capai.kekeke. . . . .


Thursday, October 29, 2009

Sambutan bufday FIL aku...

Hari ne bru aku berkesempatan untuk buat N3 ne.dh lama benor tersimpan lam note aku ne.dh msuk seminggu bru ler aku berpeluang.nasib baiklh anak aku azeeq dh beansur pulih tp kan dia takmo nenen langsung.aku dh buat nenen dia 8auns tp 1auns pun dia taknak nenen.syg susu dumex coklat tu tau terbuang begitu sahaja.mbe lidah dia terasa pahit kot sbb tulah dia takmo nenen.

berbalik tentang sambutan FIL yg ke-55tahun....23.10 aritu d umah my MIL membuat suprise tuk my FIL ne.my FIL ne sebenornya tak tau ada sambutan bufday tuk dia.tu yg my MIL yg kasi tau lah kan.gmbar2 kat bwh ne tym sambutan bday FIL...


*my FIL n his bufday kek from my MIL*


*tym mkn n potong kek*






*baby trisyia with her mummy*


*me,elly,shidah n trisyia*


p/s:dh selesai tugas aku.nnti aku ada N3 yg buat korang akn gelak tp jgn berlebihan tau.hehehe..c ya


Tuesday, October 27, 2009

Durian Kuning. . .

Wow. . . Durian kuning memang salah 1 durian yg femes kat brunei.kat malaysia pun apa kurangnya kn.hehehe. . . Rasanya boleh tahan jugalh.durian ne sgt2 berduri u noe smpai tym aku nak mengopek tu ada le juga cedera ringan djari2 manisku ini(tapi kasar :p)tercucuk dek duri2 yg runcing.sakitnya pun boleh tahan juga.ne pun msh sakit jari2 aku dbuatnya.tp kerana hendak sgt nak mkn tu terpaksa juga aku kopek sndiri.my asben tak minat sgt ngan durian kuning ne.aku bedal sorang je 5biji durian ini(terror aku neh).


Isi durian kuning ne tak byk cam durian putih.ada 1biji durian ne cuma ada 2ulas je.huhuhu. . .nasib bek murah aku beli tp sodap wei.isi tebal,rasa pun sedap hingga menjilat jari.yelah. . .durian kuning ne kn jenis yg melekat d jari.tym mkn pun jilat je jari(jgn je jilat jari urg len,tak tau nak ckp apa).syg pulak tengok ada yg melekat kat jari2 tu.hahaha. . .


5biji aku beli smua isi durian ok.tak ada yg buruk dan cacat(tang mna yg cacat tu.buah ada ke cacat ye?sapa nak kasi tau?)penuh 1kontaina ngan isi durian ne.aku dh simpan kat peti ais.biar sejok lg sodap dmkn.nyum2. . . .


Bwh ne durian aku yg punya.korang tatap jelah smbil telan airliur smpai penuh 1cawan beso.gagaga. . .










P/s:-ada request tang bday FiL.esok aku akan buat N3 tu ye mama trisya.tunggu. . . .


Demam. . .

Semalam bdn azeeq pnz btul smpai aku takleh tdo sbb risaukn keadaan dia.my asben plak tak ada kat umah coz my asben tdo kat kg so aku sndirian jga azeq yg tiapx menangis n susah sgt nak suh dia diam.suhu bdn azeq plak mencecah 38.4degree celcius.pns tu. . .nasib bek aku ada beli temperature tuk mentest kpnsan bdn.

Aku risau bila azeq takmo nenen n mkn.dh lh berat cuma 13kg(3taun 4bln)makin le turun berat azeq.aku cuba paksa azeq nenen tp dia asyik ckp takmo n dia nak muntah.dia cuma nak minum air putih itupun cuma seteguk.

Td dia ada juga mkn sandwich tp tak lama tu dia muntah n statlh dia menangis smpai kepala aku ne buntu.dh byk x aku bg ubt pns tp tak turun2 juga.aku slalu lap2kn bdn azeq supaya kurang sikit pnsnya.alhamdullilah pns bekurang jd 38degree celcius tp tu belum ok lg coz temperature arini 37degree celcius.

Skrg pulak elly dh mula demam coz mbe tejangkit drpd azeq.smlm dorg tdo 1tilam bersama2.makin le aku foning kepala.nasib bek ada stok ubt yg bru dberi dri klinik.dh dberi ubt tak lama pastu dorg pun tdo(mabuk ubt.hahaha)

Bila dorg dh tdo aku dptlh vuat keje yg tebengkalai dek menjga azeq smlm n td pg.mmg smlm aku langsung takleh tdo sbb tu mta aku ne mcm sakit sbb bejaga kot.tulah pengorbanan seorang ibu terhadap ank2(jiwang pulak)betul betul betul!

Gmbr dbwh ne smlm aku snap tym bdn azeq so hot.cian aku tengok coz bibir dia kering n muka pun pucat lesi. . .














P/s:-Harap azeq n elly sembuh dri demam. . .amin!


blog baru aku...

Slamat dtg kpd yg sudi singah ke blog aku yg bru neh.blog yg lama aku dh hapuskn buat selamanya coz ada hal yg tak menyenangkn dlm blog aku tu.dgn adanya blog aku yg bru ne hrp2 ada le yg sudi link blog aku yg tak seberapa ini n sudi2 le beteman ngan aku. .(chewah!)

P/s:belum ada idea nak simpan citer kat blog aku ne.msh dlm proses edit2.nnti2 aku letak N3 ye.