JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Wednesday, November 25, 2009


Myspace Graphics
Myspace Graphics and Myspace Layouts


KaD HaRiRaYa aiDiLaDHa uNTuK SeMua





PeMBeRiTaHuaN

Hari ne aku dh tukar rupa blogku coz mcm ada msalah dgn blog 4column sbelum ne.nak komen pun tak dpt.update pun mcm tak update so selepas ne kalau takmo update lg mungkin nak stop je dri blog ne(kez merajuk).skrg rupa blog aku ne mmg simple je.takpelh asalkn takde provlem lg.

Arini juga aku akan brehat dri update blog coz bajet dh tak mencukupi utk update.mungkin esok,lusa or so on aku akn update blog biru ku ini.

P/s:-arini my hubby start msuk hutan.tak tau smpai bila.mish him so much!!!


Tuesday, November 24, 2009

GeLaGaT aNaK2

Mlm ne hujan turun lg dgn lebatnya.terasa sejuk sgt2 smpai aircond belum lg ku pasang.

Korang lyn je gmbr2 dbwh ne ye. . .


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


Ok tu je utk mlm ne.


P/s:-kenapa start peknen ne aku selalu je nak tido.penyakit 'M' mmg selalu dtg.huhuhu. . . .



BeLaJaR BaHaSa BRuNei

Nak kongsi sikit tentang bahasa brunei.mmg byk persamaan tp berlainan erti.kat bwh ne cuma sebahagian sja na kongsi bersama.selepas ne cuba2 ckp brunei ye. . .


Inda bisai~tidak baik
Kalat mata~mengantuk
Kamah~kotor
Batah~lama
Antah ah~tak tahu
Kediaku~aku
Kitani~kita semua
Mulih~balik
Buntak~pendek
Ngalih~penat
Ampas~pukul
Kabak-kabak~denyutan jantung
Aing~air
Amai~kacau
Babau~bisu
Bubut~kejar
Cacak~cicak
Cakah~rajin
Cali~lucu
Damit~kecil

Ok. . Nnti aku akan kongsi sama2 bahasa brunei ne.rajin2 ler singah kat sini ye. . .tata!



RaJiNNYa eLLY

Td aku melypat bju.Elly pulak sibuk2 nak ikut melypat.tengok lh gmbr2 dbwh ne ye. . .


Image Hosted by ImageShack.us
smbil melypat elly juga tengok tv. . .


Image Hosted by ImageShack.us
rajin juga anak daraku ne ye.mudahan rajin smpai dh besar.dpt ler bantu mak buat kerje. . .


Image Hosted by ImageShack.us
tetap tengok tv tp tgn tetap pegang bju. . .


P/s:-tym ne abg2 elly sdg lena dbuai mimpi sbb tu takde gmbr mereka.



Monday, November 23, 2009

SYoKNYa KaLau MeNiaRaP

Meniarap ne mmg beshkn??relax je rasanya. . .ehe. . .

B4 peyut ne mkin membesar aku nak puas2 meniarap.yelahkn bila peyut dh buyung nnti tak dptlh nak mrasa lg meniarap tu. . .


Image Hosted by ImageShack.us
tym relax. . .


Image Hosted by ImageShack.us
sedapnye bila meniarap ne. . .(jgn tengok lama2 tau :p)


Image Hosted by ImageShack.us
peyut mkin bsr tp peyut aku mmg buncit selepas melahirkn elly taun lepas.nak cri tau mcm mna nak kempizkn peyut.bila dh tahu mlz ler pulak.huhuhu. . .

Semoga kandunganku sihat sampai msa melahirkn.amin. . . .



JaLaN-JaLaN

Assalammualaikum semua. . .apa khabar arini??harap2 smua sehat!

N3 x ne nak citer tym kami pegi kekedai msa hari sabtu lepas(21hb). .tp taknak taip pnjg2 coz letih jari2 i.kekeke. . .

B4 jln sempat juga ambil gmbr. . .


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Bila smua dh ready kami pun jln menuju ke kedai hua ho yg terletak tak jauh dri tmpat tgl kmi. . .dbwh ne gmbr2 semasa dlm kedai hua ho.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Bila siap shopping kmi pun pegi beli mkanan djollibee. .

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Kmi tak mkn djollibee tp cuma tapau n mkn kat rumah je.mlz ler nak mkn kat situ.lgpun my kids ne mmg hyperaktif.tak reti nak ddk diam.drpd aku terjerit2 lebih baik mkn drumah sja. . .kat bwh ne ler yg kmi beli n ngap smuanya.

Image Hosted by ImageShack.us
nyum2. . .

Image Hosted by ImageShack.us
4 my kidz. . .

Image Hosted by ImageShack.us
thiz 4 me. . .

B4 we all blk kerumah elly ckp "pin. . .pin. . .".aku tengok keta org sebelah.rupa2nya ada patung upin ipin bergantung kat window. . .


Image Hosted by ImageShack.us


Ok tu je nak citer. . Jumpa lg!



Saturday, November 21, 2009

aKHiRNYa HaJaTKu TeRCaPai


Image Hosted by ImageShack.us



Alhamdullilah. . . Akhirnya aku berbdn dua juga.syukur kepada yg esa kerana telah memberikn 1nyawa d dlm rahimku.memang tak sangka bila aku tengok prenancy test yg bru je aku buat(msh pnz ne!p)ada 2line. . .

B4 pegi kedai aku mmg ada hajat nak beli PT ne.blk je kerumah truz buat urine test.ingat nak main2 test tup2 2line ler pulak. . .

Syukur sgt2. . .dh terjangkit dri adikku intan175 kot.kekeke.(intan,taun dpn sma2 buyung ye!). .

Hubby aku pun happy bila aku tunjuk PT kat dia. . .ank2 pulak bengang tak tau apa2 hal.huhuhu. .

K lah taknak tulis pnjg2 coz msh ada getar2(kez tak percaya aku dh peknen). . .



FuNNY SToRY

I got this story from my emil, but I modified it a little bit.

A very 'straight and honest' girl (lurus bendul nya orang) wanted to stay at BSB due to her job. Before she left, her mom gave her some advice,"Lai, when you're in Bandar and if you're looking for a match there, you must find a man that isFAITHFUL,NOT SPENDTHRIFTand he must be aVIRGIN".With this advise from her mother, she left her village and went to BSB.
One day, she returned to her village to get her mother's blessings to marry.
"Ma, I've met my match following your criteria of a son-in-law. My boyfriend is faithful because when we went out for a holiday, he took care of me specifically even though there were so many prettier girls around. Isn'tthat being faithful?"
Her mother nodded in agreement.
"Then, since it was getting late that night and the rain was pouring outside, my boyfriend decided that we stayed the night at a hotel. He also suggested that in order not to spend too much, we shared one room together. Isn't he not a spendthrift guy?"
Again, her mother nodded in agreement, but with a little concern.
"And finally mom, I know he's a virgin."
"How did you know that he's a virgin?", her mother asked anxiously.
"Mmmm....... his "that one", atubah Ma, you know.... "that thing" is new........ still wrapped in plastic Ma."
Mother:ASTAGA!!!
HAHAHAHAHAHA!




Friday, November 20, 2009

uBaT TiTiK TeLiNGa ReeHaN

Td pg pukul 9 reehan ada perjanjian ngan doc mengenai telinga dia yg sakit aritu.huvy bgtau dorg lama betul wait giliran coz doc cheak gg(alahai doc takde tym lain ke nak cheak gg).pukul 10lbih bru lh giliran reehan dpanggil.
Just cheak2 viasa je n reehan dbg ubt titik dlm telinga.mlm nnti b4 tdo bru leh titik. . .


Image Hosted by ImageShack.us


Kecik je botol ubat titik tu kn.comei. . .so b4 reehan slepz aku akn titikan ketelinga reehan sbnyk 5titik je.ubat ne dpakai utk 5hari je. . .k tu je!



NaK TeLaN aiRLiuR SiLa BCa iNi

Hye sume blogger2s. . .nak kongsi 1 citer yg akn membuat u allz telan airliur.ngeh3. . .

Dh sedia nak tengok ke ne??
*
*
*
*
*
*
Ni ler yg akn buat u allz telan airliur byk kali
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Image Hosted by ImageShack.us

Hahaha. . .suspen tul kn aku ne.suka sgt kerjakn org(mmg i lyke).actually eskrim ne huvy beli kmarin.nak tau apa?eskrim ne buy 1 free 1 tau.expired date pun taun depan.mbe harga mhl sgt kot smpai eskrim ne tak laku2.1 kontaina eskrim kecik ne djual dgn harga BND$6.??. . .mhl kn.sbb tak laku2 punya pasal so djual ler buy 1 free 1.

Nak tengok isi eskrim??boleh. . . . .
*
*
*
*
*
*
*
*
Image Hosted by ImageShack.us

Ne ler rupanya.sapa penah mkn eskrim ne sila angkat hidung?wakaka. . .
Eskrim ne perisa coklat hazelnut.seedapp. . . .bila kita ngapkn ada ler rasa2 kcg hazelnut tu.patot ler mhl sgt coz smua org pun tahukn kcg hazelnut ne mmg mhl harganya.huhuhu. . .

K lah.tu je nak citer. . .daa. . .




Thursday, November 19, 2009

DuRiaN LaGi

Durian. . .Durian. . .Durian. . .Raja buah yg terkenal.siapa tak pndai mkn durian mmg rugi besar tau.anak2 aku smua pndai mkn.elly pun pndai tau.siap gigit biji sekali pulak dh.hahaha. . .

Hubby aku pi suh beli brg2 keperluan dpur n ank2.tup2 dia blk bwa durian skali.msa isnin lepas(16.11)b4 kitaorang blk rumah kmi singah kepasar beli ikan.then dh siap beli ikan hubby tecium bau durian dri sbuah kreta bersebelahan ngan keta kmi.
Hubby~nak beli durian tak?
Aku~boleh gak.
So tanpa membuang msa kmi pun singah lg kepasar sayur2 n buah2.kat sna byk betul org jual buah durian.kmi pun beli durian seikat ada 6biji bsr2 dgn harga $14 shaja.murahnye. . .

Hari ne pulak hubby beli durian 5biji bsr2 juga dgn harga $12 dtempat yg sma coz duriannya manis n isinya pulak tebal2.fuh. . .sodap.


Image Hosted by ImageShack.us

"yg dlm plastik tu cuma kulit yg dh aku buka.yg dlm kontaina tu ler isinya."


Image Hosted by ImageShack.us

"hasil dri 5biji durian.byk kn??"


Image Hosted by ImageShack.us

"alamak peti ais penuh ler.aku pun susun ler brg2 dlm peti ais ne"


Image Hosted by ImageShack.us

"hah. . Yg ne durian yg kmi beli isnin lepas.msh byk ler. . Dtambh ngan durian yg bru dbeli td ada 3kontaina.sapa nak mkn??aku juga :P"


Image Hosted by ImageShack.us

"akhirnya muat juga stelah aku susun rapi.sejuk2 bru sodap mkn durian"


Psst durian ne kn pnz n takleh mkn slalu tp aku kerap mkn durian sbb tulah aku tak peknen2 kot.huhuhu. . .