JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, January 24, 2010

1ST CHeCK uP

Hari minggu pasti ramai sgt org pergi berkelah ngan family tersyg.

Td aku pun picnic ngan family dpantai serasa.nak snap picture tp kerana mls yg melanda diriku ini maka 1 gambar pun takde.ehe. . .

K lah berbalik tajuk N3 ku arini,smua dh tau kot kelmarin aku ada perjanjian klinik utk check up.
1st check up ne mmg dh lama aku nnti2 coz dh tk sbr utk mendgr heartbeat bby lam peyut ne.walaupun ank ke4 tp mmg excited.

Pukul 12pm hari sabtu,lepas je Reehan blk dri skolah n Huvy blk dri keje kami pun bertolak pegi kerumah mak aku coz hantar ank2 b4 keklinik.nak bwa mls le.tau2 ler kn budak2 bkn reti nak ddk diam2.

Dlm pukul 1lebih kmi pun pegi keklinik coz perjanjian sebelah ptg.adik aku Intan175 pun ada sama ngan asben.kmi mmg pegi keklinik yg sma.

Dsna mula2 check urine with urine test(cek gula n etc) nak tgk smua ok.then timbang berat bdn.pastu nunggu giliranku.tak lama pun aku tunggu coz msa tu cuma ada 3org je kat klinik.aku,adikku n ank buah my huvy(kebetulan dia pun peknen).

Masuk lam bilik khas bidan tanya mcm2.aku jwb selamba je coz aku dh tak sbr dgr heartbeat bby.huhuhu. . . .

Dlm msa 15minit aku pun dsuruh baring dkatil utk check kedudukan bby n yeppi dgr bunyi jantung bby.bila dh dgr heartbeat bby tuh airmata aku mcm terkeluar tp aku thn.yelah sapa tk hepi kn dgr heartbeat yg dh bernyawa dlm rahim ne.mmg saat2 yg indah tu. . .
Bila dh smua siap apalg blk dgn hati sng.ngeh3. . .

Dbwh ne catatan penting aku. . .

Berat aku~>47.6kg
Usia Kandungan~>14weeks
HB~>13.2
BP~>119/60

Otey tu je tuk x ini. .jumpe lg!


2 comments: