JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, February 18, 2010

2ND CHeCK uP. . .

Kemarin aku check up jumpa doktor.Reehan tak pegi kesekolah coz takut tak sempat ambil. . .

Mlm tu kami tidur dirumah my mum sebab anak2 tinggal bila aku pegi keklinik.

Sampai je keklinik aku terus buat urine check dan timbang berat.bila semua dh buat then jumpa misi utk check B/P. .pastu disuruh ambil number dibilik jumpa doktor n wait kena panggil. . . .

Setengah jam kemudian namaku pun dipanggil leh misi.then doktor tanya itu dan ini. .

Kemudian disuruh baring atas katil utk check degupan jantung baby.masa ne memang aku geram sangat coz tym doktor mencari degupan baby punyalah kuat dia tekan2 pakai alat mendengar jantung baby tuh.sakit tau bila dia tekan2 n tenyeh2 benda tu kat perut aku.baby pulak gerak sana sini.noty tau baby ne. .

Dalam masa 10minit barulah dpt dengar dengan jelas bunyi jantung baby. .cepat je jantung baby berdegup.ehe. . .bila dh selesai mendengar bunyi jantung baby,doktor beri date untuk ultrasound nanti. . .



Tarikh ultrasound pada 13.3.2010. . Tak sabar rasanya menunggu tarikh tersebut.huhuhu. . . .

Detail my 2nd check up~
Berat~48kg(tak sampai sekilo pun naik berat bdn aku coz selera mkn msh belum ok.still mual2)

B/p~110/62

Kandungan~17weeks+3days

Fundal height~18cm


Next check up~20.3.2010

No comments:

Post a Comment