JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, April 26, 2010

4TH CHeCK uP. . .

Salam semua. . .

Hari sabtu yang lepas(24.4)aku ada check up seperti biasa.pukul 7.30pagi aku & hubby sudah bertolak keklinik.sampai disana klinik baru je buka.kami pun masuk keklinik dan aku mengambil nombor giliran dapat no.3. . .


Sudah dapat nombor aku pun buat check urine(semua ok). . .timbang berat. .fuh naik 3kilo mak dari bulan lepas 50.8kg ke 53.3kg.semasa mengandungkan Elly berat terakhir aku 52.2kg je tapi yang ne dah over berat(diet diet diet!)


Bila selesai aku pun menunggu giliran untuk dipanggil. .lama jugaklah nama aku dipanggil dalam masa setengah jam. .


'Ira suharda'. .nama aku dipanggil dan masuk dalam bilik no.3. .nurse tanya urine ok tak & timbang berat berapa. .then check b/p. .ok2 je.pastu nurse suruh pergi kebilik no.7 pulak coz nak dengar bunyi jantung baby.sampai je bilik no.7 aku pun baring tanpa disuruh oleh nurse.gagaga. . .excited!


Nurse tadi pun masuk. .then dia tekan2 perut sebab nak tau position baby macammana. .syukur kepala baby berada kat bawah. .semasa nurse nak cari degupan jantung baby bukan main aktif lagi baby neh. .nurse tanya aku 'dah breakfast ke?' aku jawap belum. 'laa. . Fatotlah rajin gerak rupa2nya baby lapar.pasne kena breakfast tau,'kata nurse.aku angguk2 je.hehehe. . .bila dah dengar jantung baby yang agak laju rasa happy sangat2.so sweet!


Oh ye bulan lepas aku ada ambil darah n keputusan kurang memuaskan sebab sebelum ne hb aku 13.2 tapi sekarang 12.2. . .nurse pun macam biasa bagi ubat tambah darah n vitamin untuk dihisap. .bila semua dah settle aku&hubby pun balik rumah.tak dapat singgah mana2 coz hubby kena pergi kerja. . .


P/s:- Termasuk hari ini sudah 2hari aku selsema.huhuhu. . Ne yang buat aku lemah n nak buat kerja pun malas sebab asyik nak baring je. .harap2 aku cepat sembuh.tak suke ler dapat selsema ne. . .


4 comments:

  1. saya pun penah naik berat yg banyak.. tp nurse marah2 n bebel2 tanya kenapa naik banyak.. kita pun tak tau kan... huh tadah je la telinga... ira rajin2 mkn ubat yg diberi tu nantibaby mesti bam bam.. hehehe take care both of u ya...

    ReplyDelete
  2. Betul tu @e_da. .kat sni pun sma jugak klu kita terlebih naik mesti nurse tnya.kita mnalh prasan berat bleh terlbihkn. .thn2 jelah. . .ehe. . Tq @e_da

    ReplyDelete
  3. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this
    post i thought i could also create comment due
    to this good article.

    Feel free to visit my weblog special compilation

    ReplyDelete
  4. Aw, this was a really nice post. Finding the time and actual effort
    to make a great article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never
    manage to get nearly anything done.

    my site special compilation

    ReplyDelete