JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, May 01, 2010

•7BuLaN•

Salam semua. . .


Hari ne ngam2 masuk trimester ke3 iaitu 28weeks(7bulan). . .tak terasakan masa berlalu begitu cepat. . .sedar tak sedar baby lam peyut sudah tinggal dirahimku selama 7bulan. . .macam2 dugaan datang bila mengandung ne. . .alahan still ada like mual2 n muntah2. . .belum hilang lagi dari stat peknen sampai sekarang. . .kalau anak2 yang dulu 6bulan dah takde mual2 tapi yang ne huh. . .tak tau nak cakap apa.


Selera makan masih macam biasa. . .kadang2 tengahari atau malam jarang sangat makan nasi. . .aku pun heran macam mana boleh berat aku naik 3kilo padahal makan memang tak menentu. . .maybe berat aku naik gara2 aku suka makan makanan yang ringan seperti coklat,aiskrim & snack. . .dan tabiat suka minum minuman yang bergas.abis stok mesti terus beli. . .bad habit!


Baby sekarang sudah terlampau aktif bergerak. . .kadang2 boleh sesak nafas.kalau ada bonjol kat perut suka main2kan bonjol tu.ehe. . .mungkin lutut atau siku baby kot.


Nak buat ultrasound or 3D memang tak mampu coz diBrunei terlalu mahal. . .harapkan klinik bagi perjanjian je baru kita dapat pergi.kalau takde that means tak dapatlah nak tengok perkembangan baby lam peyut neh. . .kali neh cuma sekali je aku buat ultrasound coz baby ok n tembuni(uri)pun ok.so takyah nak buat ultrasound lagi melainkan yang ada kes je mesti kena buat lagi sekali. . Nak tengok gender pun susah sebab tu aku tak tau gender my baby setiap kali peknen. .takpelah kan baby nak kasi suprise!ehe. . .

P/s:- K lah nak packing brg2 dulu coz nanti malam ada function kat umah MIL. . .petang ne nak pegi shopping barang2 baby!. . .k chaw!



No comments:

Post a Comment