JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, May 20, 2010

•aDuHai eLLY•

Salam Khamis semuanya. . .


Actually story yang hendak aku share ne tentang anak daraku,Elly. . .kemarin petang pukul 4lebih macam tu tiba2 je Elly gugur dari sofa. . .



Elly gugur bukan dari depan sofa tapi dari belakang sofa tempat kita bersandar tu. .tinggi tu kn. .bila je Elly gugur aku cepat2 bangun dapatkan Elly coz aku tengok macam ada darah. . .ya Allah macam nak gugur jantungku bila tengok luka kat dahi Elly. . .mungkin dahinya terkena diantara tile kat lantai rumah. . .



Tajam jugak kn diantara tile2 ne sampai boleh terluka dahi Elly. . .


Besarkan lukanya?panjang lebih kurang 1.5cm. .nampak plak tu isi. .mula2 memang ngeri jugak aku tengok.huhuhu. . .

Semasa kejadian ne berlaku aku borak2 ngan cuzen,Ejah coz dia belajar cara nak buat karipap. .hubbyku pulak pergi ke Agen kereta coz nak ambil kereta baru kami. .bila dah Elly luka d dahi n menangis sampai tesedak2 cuzenku call her hubby minta tolong hantarkan kehospital tutong.actually her hubby duty tapi nasib baik dapat keluar sekejap.

Sebaik je her hubby sampai kami pun turun kebawah n masuk dalam kereta dengan terpaksa berhimpit2 coz kereta dia kecik yang ada 2pintu je. .dah semua masuk terus je zoom kehospital tutong.nasib baik tempat tinggal kitaorang hampir ngan hospital.tak sampai 5minit kami pun sampai.

Sampai disana aku terus meluru masuk kedalam emergency room. .cuzen Ejah daftarkan nama Elly sementara aku bawa Elly timbang berat n check tekanan darah Elly. . Bila semua ok aku n Elly disuruh masuk dalam bilik no.14. . Seram sejuk jugak aku tengok bilik tersebut yang penuh ngan alat2 yang tajam.

Aku baringkan Elly d atas katil khas. .nurse cakap"ok ke ne?u kn peknen" aku pun jawab"ok2 je". .before dorang mulakan tugas terlebih dahulu Elly kena pakai badung coz takot Elly mengamuk. .dah kena badung nurse mula injek d sekeliling luka tersebut. .aku kejap2 je tengok.nak ditinggalkan Elly aku tak sangup coz biarlah aku berada dekat dengan anakku.kalau boleh aku gantikan tempat Elly. .

Selesai je injek mulalah seisi jahit menjahit. .mula2 memang Elly cool tapi tetap gak nangis. .dah lama2 badan Elly teangkat mbe bius injek dah abis n Elly terasa kot saat jarum tu menusuk kat tempat luka.aku tenangkan Elly. .aku tak tau pulak berapa jaitan yang Elly dapat. .sudah siap jahit menjahit nurse tampal plaster.

Then kami disuruh menunggu didepan kaunter ubat. .tak sampai 5minit menunggu nama Elly pun dipanggil. .ubat pun diberi n sukatan ubat. .


Ubat panas n ubat antibiotik

P/s:- pejanjian Elly. . .

22hb. . .check luka
26hb. . .buka jaitan 

Semoga luka Elly cepat sembuh n kering. . .Amin.













9 comments:

  1. ya Allah, ngerinya ena tgk luka kat dahi tu..

    semoga cepat sembuh yea sayang

    ReplyDelete
  2. Mmg ngeri tgk dlm gambar tp lg ngeri ira tgk live2. .

    Amin2x. .

    ReplyDelete
  3. tak sanggup tengok dahi elly tu... besarnya luka.. kesian sungguh dia.. kalau sy dah menangis sakan tgk anak gitu tu.. huhu

    ReplyDelete
  4. Kat hospital mmg sya tak boleh nak nangis coz taknak tgk elly tambah nangis. .bila smpai kat rumah bru lh sya nangis.ehe. . .

    ReplyDelete
  5. To get these private channel codes you can go to
    streamfreetv. ANTENNA: I get the same number
    of channels over the air as I did when I had a 7 year
    old generic HD TV. Key issues appear to be with wireless connection going in and out.



    Review my weblog; roku 2 xs

    ReplyDelete
  6. Another new aspect is on the front, right above the display
    on the upper right corner. This battery really surprised me with how much work I could get done in a single day.
    The color display of the phone is simply awesome and comes with screen of 4 inches.



    Feel free to visit my web-site - galaxy note 10.1

    ReplyDelete
  7. Section 1 - Choosing the Monochrome picture Control Section 2 - Modifying
    the Monochrome Picture Control. It also shoots 1080p HD video should you feel the need.
    When it comes to digital cameras, Canon offers some picture
    perfect solutions for the photo moments in your
    life.

    Feel free to surf to my webpage: canon 6d review

    ReplyDelete
  8. Not sure if you need more insulation on your water heater.
    I found the car at a truck dealership for $7000 dollars.
    The Sewing Kit found at RHL is a great buy found for under $5.


    Review my webpage :: nest thermostat review

    ReplyDelete
  9. Demand is strong and expected to increase over the coming year.
    If you wish to answer a quick question, again, use your Smartphone to go online and search for that quick answer.
    It can also be used to quickly search Google or Wikipedia.


    Feel free to surf to my page ... samsung s4

    ReplyDelete