JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, May 15, 2010

•CHeCK uP @ 30WeeK•

Tadi pagi aku ada perjanjian ngan klinik.macam biasa aku test urine n timbang berat.pastu aku tunggu giliran untuk dipanggil leh nurse. . .


Dalam masa 15minit aku menunggu namaku pun dipanggil n masuk bilik no.3. . .


Nurse tanya urine ok tak?aku jawab ok je. .then tanya berapa berat aku. .berat aku sekarang 55.2kg. .naik 2kilo.nasib baik tak banyak naik.hehehe. . .


Then nurse suruh aku baring dikatil. .nurse pun sukat panjang perut aku tapi berulang x jugalah nurse sukat coz baby gerak2 sampai nurse gelak bila baby tendang.ehe. .kemudian check jantung baby. .baru je nurse letak alat tu terus je dengar bunyi jantung baby yang kencang.memang aktif betul baby lam peyut neh.


Dah selesai check baby,nurse bagi ubat macam biasa. .folic acid,fumarate n vitamin c. . .


Pasne perjanjian aku 2minggu sekali. .perjanjianku pada 29.5 hari sabtu.


No comments:

Post a Comment