JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, May 30, 2010

•CHeCK uP @ 32WeeKS•

Salam semua. . .

Hari sabtu lepas aku check up seperti biasa. . .takde jumpa doktor sepanjang 4bulan.mbe aku takde apa2 masalah.syukur sangat2. . .

Sampai kat klinik dah pukul 8lebih. . .tengok kat tempat letak kreta dah penuh so my hubby just turunkan aku n Elly n my hubby pergi servis kreta. . .

Masuk kat klinik memang dah penuh ngan orang2 yang ada perjanjian kat klinik. . .ibu2 mengandung pun memang banyak tym jam2 macam ne.aku memang tak pernah datang lewat.baru je sabtu lepas datang lewat coz bertolak dari Tutong memang makan masa yang agak lama. . .so aku dapat no.17. . .

Seperti biasa aku test urine kat toilet then timbang berat. . .pastu wait giliran kena panggil.

Dalam masa setengah jam aku menunggu tibalah giliranku. .

Nurse: berat hari ne berapa?
Aku:54.8kg
Nurse:kenapa turun?
Aku:mbe sebab aku pindah rumah n takde full rest kot
Nurse:owh. . .urine ok?
Aku:ok. .
Nurse:baring kat katil k

Aku pun baring n nurse pun sukat perut then dengar degupan jantung baby. . .laju je bunyi jantung baby.ehe. . .selesai je check jantung,aku duduk semula.

Nurse:ubat masih ada?
Aku:ada. .
Nurse:cukup sampai perjanjian 2minggu?
Aku:cukup. . .
Nurse:ok kalau macam tu saya takyah kasi awak ubatlah.
Aku:ok. .
Nurse:arini awak kena ambil darah k
Aku:ok. .
Nurse:perjanjian awak 12hb june. . Jangan lupa datang.
Aku:k

Dah selesai aku pun pergi kebilik tuk ambil darah. .tak sampai 5minit aku menunggu tibalah giliranku. . .pastu aku pun wait my hubby tuk ambil aku n Elly tapi my hubby tak dapat ambil coz still servis kreta. .so sms my mum tuk ambil kami berdua.nasib bek my mum n my dad otw balik rumah.lagipun rumah my parent dekat je ngan klinik. . .

P/s:- dah masuk 8bulan ne perut semakin berat. .jalan dah macam penguin. .tapi masih lagi boleh shopping2.ehe. . .



No comments:

Post a Comment