JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, January 31, 2010

BaBY TRiSYiA DH 4BLN

Trisyia ne ank kpd adik ipar aku. .tak terasa sudah 4bln umurnya pd 29hb lepas.Trisyia skrg dh makin bam bam.suka senyum n kuat ketawa kalau d agah.

Dbwh ne ada gambar Trisyia.Jom tengok. . .











P/s~>7.2.2010 nnti Trisyia akn mengadakn majlis bedikir drumah mertua aku.so klu aku rajin nnti adalh gmbr2 aku upload dsni nnti k.

Saturday, January 30, 2010

MaKaN D JoLLiBee

Hari jumat lepas aku,my doter Elly,Mak aku n Bpa aku pegi jln2 beli brg. .

Bila dh terasa lapar aku pun ajak dorang mkn d Jollibee. .

Dbwh ne antara menu2 yg kmi order. .


Elly aku order tuk dia. . .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Chipz cheese&beef(lupa plak apa nma menu neh.aku hentam jelah)


Mak aku pulak mkn. .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Nancho overload


Bpa pulak order. . .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Rice&chicken curry


Dan aku pulak. . .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Spaghetti

Minuman kami smua pulak sudah semestinya coca cola.




Harganya sangat berbaloi dan mengenyangkn kmi smua.cuma $15.50 je.

P/s~nnti2 nak pegi sna lg mkn speghetti.nyum2. . .


Thursday, January 28, 2010

TeLuR KeSuKaaNKu



Sapa suka mkn telur padi?aku?mmg aku suka sgt2. .tp mesti dgoreng dulu bru mkn.klu tak dgoreng tak tau nak ckp apa coz rasanya tak sedap n mcm mentah semcm(laki aku yg ckp sbb dulu mak dia pnh mkn terus je telur padi tuh).

Klu style aku n my family,kmi goreng dulu.pastu kasi kicap n bhn2 lain bru dpt mkn coz rasanya sedap beb!skali rasa mesti nak lg.



Ni ler rupa telur padi yg dh siap dgoreng n kasi kicap.mmg terliur klu aku tgk gambar ne.menu aku kemarin pun aku mkn telur padi ne sampai 2x aku mkn nasi with telur padi ne.mmg selera benar aku mkn klu ada telur padi neh.nyum2. . .

P/s:-Telur padi ne tinggi kolestrol tak??

Wednesday, January 27, 2010

SCoTT'S eMuLSioN&aPPeToN ViTaMiN C





Khas utk ank2 aku.yg ne tuk mkn tym pg2. . .aku bg perisa oren coz perisa yg ori ank2 aku tak suka.



Yg ne plak aku bg mlm. .

Suke2 je aku bg ank2 aku mkn vitamin.yelah ank2 aku ne tak brapa lalu nak mkn sbb tu ler aku kasi dorang mkn vitamin dgn harapan dorang ne kuat mkn pai gumuk.ngeh3. . . .

ReSePi DaGiNG MaSaK KaRi KiCaP



Resepi ne khas tuk Qaseh.simple je ne. . .

~>Isi daging
~>bwg merah,bwg putih,halia,lada(dkisar halus)
~>rempah kari
~>kicap manis cair
~>sos cili maggi
~>asam kulit
P/s~>tambah ubi kentang pun boleh.


Daging drebus terlebih dahulu(ni cara aku.tak ikut pun takpe).dh agak2 daging empuk angkat daging tu jgn smpai ada air.biarkn seketika.

Mula2 tuang minyak sikit.bila dh pnz masukkan bhn2 kisar smpai kering sikit.pastu masukkan rempah kari+air sedikit je.

Bila dh pecah minyak,masukkn sos cili n kicap.gaul rata.boleh tambah air klu taknak terlampau pekat.

Then masukkan daging yg telah drebus td.aher skali campak le garam,gula n asam kulit.dh pun siap.senang je kn?!ngeh3. . .

P/s~>Harap Qaseh fhm ye cara ira explain neh.almaklumlh kurang fasih ngan melayu standard neh.ehe. . .

Tuesday, January 26, 2010

SiMPLe TP SoDaP!

Td lunch aku msk simple je coz dh penat otak aku ne asik fikir nak msk apa.last2 aku msk simple je td.dbwh ne antara yg aku msk.tengok jelah ye. . . .


{Daging masak kari kicap}


{Ulam kacang sirik+sambal blacan}


{Telur Masin}

Tu je menu arini utk kmi sekeluarga.mkn simple tp sodap. . .

Sunday, January 24, 2010

1ST CHeCK uP

Hari minggu pasti ramai sgt org pergi berkelah ngan family tersyg.

Td aku pun picnic ngan family dpantai serasa.nak snap picture tp kerana mls yg melanda diriku ini maka 1 gambar pun takde.ehe. . .

K lah berbalik tajuk N3 ku arini,smua dh tau kot kelmarin aku ada perjanjian klinik utk check up.
1st check up ne mmg dh lama aku nnti2 coz dh tk sbr utk mendgr heartbeat bby lam peyut ne.walaupun ank ke4 tp mmg excited.

Pukul 12pm hari sabtu,lepas je Reehan blk dri skolah n Huvy blk dri keje kami pun bertolak pegi kerumah mak aku coz hantar ank2 b4 keklinik.nak bwa mls le.tau2 ler kn budak2 bkn reti nak ddk diam2.

Dlm pukul 1lebih kmi pun pegi keklinik coz perjanjian sebelah ptg.adik aku Intan175 pun ada sama ngan asben.kmi mmg pegi keklinik yg sma.

Dsna mula2 check urine with urine test(cek gula n etc) nak tgk smua ok.then timbang berat bdn.pastu nunggu giliranku.tak lama pun aku tunggu coz msa tu cuma ada 3org je kat klinik.aku,adikku n ank buah my huvy(kebetulan dia pun peknen).

Masuk lam bilik khas bidan tanya mcm2.aku jwb selamba je coz aku dh tak sbr dgr heartbeat bby.huhuhu. . . .

Dlm msa 15minit aku pun dsuruh baring dkatil utk check kedudukan bby n yeppi dgr bunyi jantung bby.bila dh dgr heartbeat bby tuh airmata aku mcm terkeluar tp aku thn.yelah sapa tk hepi kn dgr heartbeat yg dh bernyawa dlm rahim ne.mmg saat2 yg indah tu. . .
Bila dh smua siap apalg blk dgn hati sng.ngeh3. . .

Dbwh ne catatan penting aku. . .

Berat aku~>47.6kg
Usia Kandungan~>14weeks
HB~>13.2
BP~>119/60

Otey tu je tuk x ini. .jumpe lg!


Thursday, January 21, 2010

CoNGRaTZ To MY FWeN,Su-C

Rajin pulak aku arini update blog. .




Nak ucpkn tahniah kat my fwen,dk su.c coz dh deliver bby yg ke-4 iaitu bby gurl



Ni ler bby my fwen. . So cute
Born~15.01.2010
Berat~3.27kg



Alahai sedapnye bby neh tido.oh ye nama bby ne. . . . . . .
NUR YUS SYAHIRAH AQIDAH

P/s~selamat berpantang my fwen.kekeke

LuNCH aPa aRiNi???

Salam sume. . .

Hari ne korang lunch apa ek?. . . .

Klu aku arini lunch. . .
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


=macaroni=

Mlz ler pulak nak msk nasi with lauk sayo. . .last2 msk je macaroni.lgpun ank2 aku suka sgt ngan macaroni ne smpai 2pingan drg ngap tau!

K tu je nak kongsi. . .

Wednesday, January 20, 2010

TaK SaBaR. . .

Hye sume yg sudi jenguk blog yg tk seberapa ini.nak taip bahasa mlayu standard pun lum pas lg.msh blajar.ehe.

Hari ne kongsi citer sikit je.aku ne mmg tak sbr btul nak wait 1st check up hari sabtu ne.nak dgr bunyi degupan jantung bby yg kat lam peyut aku ne. . .

Peyut aku still tak brapa nampak.msh buncit2 je psl lemak peyut.takpe wait 2bln lg grenti buyut punye.kekeke



*Kad klinik yg bru.yg lama sudah kena ambil leh nurse.*


*msh lg kosong. . .tak sbr plak nak lihat kad ini disi.huhuhu. . .berat aku mbe msh maintain lam 46kg coz tak brapa lalu nak mkn*

1st check up nnti aku ngan adikku intan175 sama2 ada perjanjian.mmg kmi janji sama2 tym buat perjanjian tu.nnti takle boring ddk2 sorang2 kn.ada juga peneman dklinik nnti. . .

K tu je utk arini.bila dh 1st check up aku akn update ye. . .tunggu!

Thursday, January 14, 2010

SToK SuSu aZeeQ N eLLY





Hari ne nak citer sket tentang susu Azeeq n Elly. .skrg ne dorang minum susu Dutch Lady.

Azeeq minum Dutch Lady 456 perisa coklat.
Elly minum Dutch Lady 123 perisa original.

Dulu byk gak bermcm2 susu mereka minum.Nespray,Dumex n mcm2 lg lh.konon2 supaya gendut tp smua susu2 ne tak memberi kesan langsung kat ank2 aku ne.dh takdir kot bdn dorang ne kurus je smpai bila2.huhuhu. . .
Takpelh kn janji mereka sehat walaupun bdn kurus mcm cicak kubing.kah3
Mak mereka pun kurus apa(perut je kedepan.ngeh3)
Harap2 susu mereka ne cukuplh smpai nak tunggu ujung bulan ne. . .
K tu je yg aku na kongsi bersama. . .


Wednesday, January 13, 2010

BaBY RoMPeRS

N3 x ne citer aku membongkar bju2 lama anak2 aku ketika msih bby.sonok jugakn bila tengok bju2 yg bersaiz kecil ne.tak sbr pulak menunggu c kecil ku yg msih lg d dlm peyut ne nak kuar.ngeh3

Taknak citer panjang2.korang tengok je gmbr2 kat bwh ne ye.

'ni ler bju2 bby yg sempat aku bongkar coz aku nak kemaskn'

'aku suka rompers ne coz so cute.rompers ne pemberian MIL aku tym elly dlahirkn'

'so sweet. .'

'rompers ne reehan yg punya. .cutekn?!'

'bju ne dpakai oleh elly semasa bby dulu.smua mesti warna pinkz.hehe'

'himpunan topi dari reehan,azeq n elly.sbenarnya byk lg tp yg ne paling aku minat'

'setelah siap aku lypat aku pun simpan dtempat khas simpan bju supaya nampak kemas'

'Dh siap. . . .'

Bwh ne gmbr2 ank2 aku pakai rompers. . .

'Reehan'

'Azeeq'

'Elly'