JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, February 26, 2010

LoVe BiTeS

Opps. . . .jangan pulak korang fikir aku nak tayang love bites.mentang2 lah semalam malam jumaat.tak kuasa i. . Lagipun tak pernah buat pun love bites ne selama 6tahun berkahwin.betul i tak tipu ler. . .


Aku nak tunjuk kat korang love bites ne. .selalu kena buat kat leher n tempat2 tertutup tapi love bites kali ne kat muka.bukan 1 love bites tapi banyak.tak caya. .tengok ler sendiri. . .
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Banyakkan love bites kat muka anak dara aku ne.bukan seekor yang buat love bites ne.huhuhu. . .kesian anak mama ne.nasib baik Elly tak garu2 muka dia.kalau dia garu gerenti ada bekaz bila love bites tu kering.alahai. . . .



SaLaM MauLiDuR RaSuL

Image Hosting by imagefra.me


Dihari yang mulia ini Ira ingin mengucapkan salam maulidur rasul kepada semua terutama buat family,kawan2 dan semua bloggers dimana saja berada. .


Thursday, February 25, 2010

CoKLaT!CoKLaT!CoKLaT!

Image Hosting by imagefra.me


Siapa suka makan Coklat sila angkat jari. . .ehe!
Siapa yang tak suka makan Coklat rugi ler korang.
Sebenarnya semua orang suka makan Coklat.dari kanak2,orang dewasa sampailah orang2 tua minat makan Coklat.


Sebenar macam ne,bila siap je mr.Hubby susun2 barang kat dapur tiba2 je mr.Hubby cakap"Banyaknye beli coklat.baik control sikit makan coklat!"
Aku senyum2 kambing je.sejak dari dulu Coklat mesti ada dalam peti ais n mesti ada stok.
Aku memang tak boleh hidup tanpa Coklat.chewah!
Dari start aku bujang sampailah sekarang aku suka makan coklat tapi badan tetap juga maintain kurus.

Tapikan ada juga sesetengah orang takot nak makan coklat.takut muka naik jerawatlah,takut muka berminyaklah dan paling takut gemuk.

Coklat ne yang aku taulah,memang sesuai untuk membuang stress.kadang2 aku pun stress so apalagi ngaplah coklat.ehe. . .

Walaupun coklat ne manis dan sedap tapi takleh makan selalu!



Wednesday, February 24, 2010

CiTeR TaDi PaGi. . .

Tadi pagi hujan turun dengan lebatnya.Reehan pergi kesekolah pun hujan masih turun. .



Image Hosting by imagefra.me
=pakai baju hujan=



Image Hosting by imagefra.me
=Laki aku hantar Reehan kesekolah=



Image Hosting by imagefra.me
=Hujan rahmat lepas kemerdekaan Negara Brunei Darussalam=


Memang seronok kalau hujan d pagi hari sebab boleh akhir bangun.ehe. . .


Tuesday, February 23, 2010

SNaP-SNaP Je. . .

Hari ini hari kemerdekaan bg Negara Brunei Darussalam. . .


Pagi td hujan turun sebelum Kebawah Duli sampai dipadang Omar Ali Saifuddin.Memang hari ini sungguh rahmat bg rakyat Brunei coz hujan memang dh lama tak kunjung tiba.Syukur sangat2 bila hujan turun walaupun tak lebat.


Dipadang Omar Ali Saifuddin memang mengadakan perbarisan lalu dari kerajaan,swasta,sekolah2 dan lain2 lagi. . .

Gambar d bwh ini aku snap je dari tv coz malas ler nak pegi.lagipun nak bwa perut yg dh membuyung memang penat wo!so lyn je gmbr2 ne ye. . .


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Image Hosting by imagefra.me


Emm. .sampai d sni jelah aku upload gambar coz mata aku dh berat sangat ne lagipun penatlah wei copy paste.yelah aku buat N3 ne pun kai Hp je. .esok aku upload lg ye. . K tata titi tutu. . . .


23 FEBUARI 2010. . .

Image Hosting by imagefra.me




Free Image Hosting


"SELAMAT HARI KEBANGSAAN YG KE-26TAHUN KEPADA RAKYAT NEGARA BRUNEI DARUSSALAM"


Saturday, February 20, 2010

ToWeL aNaK DaRa aKu. . .

Pasal towel pun nak citer ke?? Ehe. .saja je nak buat citer daripada takde citer tuk hari ne.


Hari tu lepas balik dari rumah mak,kami singgah kedai.saja2 buang2 duit(macam kaya sangat!).tengok2 bahagian towel,berkenan pulak aku tengok towel tu so apalagi rembatlah 1 untuk anak dara kecil molek ku,Elly.






Cantik kan??Harganya memang murah cuma B$4.99 sahaja.maklumlah tuala cetak rompak je yang mampu aku beli.kalau yg ori memang tak akan aku beli.lainlah kalau aku kerja maybe aku akan beli yang ori.kweng3. . .


Nampak towel dari gambar macam besar tapi realitinya kecik je sesuailah ngan badan budak kecik aku tu.belum dapat pakai lagi towel tu coz harga pun belum tanggal lagi,sah2 belum dicuci.malas punya mama!!kah3. . .


K tu je yg aku nak citer pagi ini. .

Friday, February 19, 2010

MeNu HaRi iNi. . .




Menu kami simple je. .



{SUP AYAM}



{TELUR PADI}



{TEMPE GORENG}



LeNa Di uLiT MiMPi. . .

Bukan pasal lagu tau tp. . .
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'




Memang lena kucing neh tido. .ehe

Thursday, February 18, 2010

HaRi-HaRi TeLaN uBaT. . .




Kalau dah mengandung memang wajib ler kita kena telan ubat2 yang diberi leh misi atau doktor.ubat2 ne pun amat penting untuk kita dan janin dalam kandungan.


Kemarin pas check up aku diberi ubat folic acid dan ferrous fumarate. . .





Nasib baiklah ubat2 ne comel2.kalau besar memang aku akan reject coz aku takot nak telan ubat yg gede2. . Ngeri u!


P/s~Doktor tak kasi vitamin kat aku coz my baby growth better n sehat.huhuhu. . .

2ND CHeCK uP. . .

Kemarin aku check up jumpa doktor.Reehan tak pegi kesekolah coz takut tak sempat ambil. . .

Mlm tu kami tidur dirumah my mum sebab anak2 tinggal bila aku pegi keklinik.

Sampai je keklinik aku terus buat urine check dan timbang berat.bila semua dh buat then jumpa misi utk check B/P. .pastu disuruh ambil number dibilik jumpa doktor n wait kena panggil. . . .

Setengah jam kemudian namaku pun dipanggil leh misi.then doktor tanya itu dan ini. .

Kemudian disuruh baring atas katil utk check degupan jantung baby.masa ne memang aku geram sangat coz tym doktor mencari degupan baby punyalah kuat dia tekan2 pakai alat mendengar jantung baby tuh.sakit tau bila dia tekan2 n tenyeh2 benda tu kat perut aku.baby pulak gerak sana sini.noty tau baby ne. .

Dalam masa 10minit barulah dpt dengar dengan jelas bunyi jantung baby. .cepat je jantung baby berdegup.ehe. . .bila dh selesai mendengar bunyi jantung baby,doktor beri date untuk ultrasound nanti. . .



Tarikh ultrasound pada 13.3.2010. . Tak sabar rasanya menunggu tarikh tersebut.huhuhu. . . .

Detail my 2nd check up~
Berat~48kg(tak sampai sekilo pun naik berat bdn aku coz selera mkn msh belum ok.still mual2)

B/p~110/62

Kandungan~17weeks+3days

Fundal height~18cm


Next check up~20.3.2010

KeK BaTiK HeNTaM SaJaLaH. . .

Bru2 ne aku try buat kek batik tp main hentam2 je.resepi dari my fwen tp aku ubah sikit. .



=1cwn planta. .di cairkan terlebih dahulu=




=1/2cawan susu manis. .bila planta dh cair aku masukkan susu manis.




=1/2cawan indomilk. . Aku pakai indomilk sebagai penganti browning=



=4biji telur. . .kacau cepat2 coz takut telur berketul2=




=1cawan tepung=




=1cawan milo=




=3/4cawan gula. . Nak kurangkan pun boleh kalau takmo manis=




=Gaul sampai semua bahan2 sebati=



=Bila dh sebati tutup api dan masukkan roti marie yg telah dipatah2=




=dh siap semua boleh ler pindahkan ke dalam loyang.dh sejuk masukkan dlm peti ais supaya kek td menjadi lebih padat=




=kek yg dh aku potong dan rasanya memang sedap n manis=



P/s~Kurangkan manis dlm masakkan tp banyakkan manis dlm senyuman. . .



.