JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Wednesday, March 31, 2010

JoM BuaT BeRGeDiL...

Bahan2:-

1.Ubi kentang
2.Daging kisar
3.Bawang merah
4.Bawang besar
5.Telur
6.Sedikit garam

Caranya:-




1.Ubi kentang dikupas kulitnya dan dipotong besar...goreng sampai kekuningan.bila dh sejuk sikit bolehlah dihancurkn mengunakkan alu atau tangan.bila dh siap ketepikan.





2.Bawang besar dipotong dadu....panaskan kuali...bila dah panas masukkan bawang besar...bila dah sikit kekuningan bolehlah masukkan daging kisar sampai keluar air...tak payah masak lama2 coz nanti akan digoreng jugakan....pas dah siap masak tuhuskan air sampai takde air lagi.




3.Bawang merah dipotong macam biasa dan digoreng sampai kekuningan tapi jgn pulak sampai hangus ye




4.Bila semua dah siap...campurkan kesemua dan digaul sehingga rata...



5.Then boleh ler dibulat2kan ikut selera masing2...nak besar...nak kecik...pun boleh!



6.Ini hasil dari saya...



7.Sebelum dicelup ngan telur...terlebih dahulu campurkan sedikit garam kat telur...baru ler start goreng2...goreng sampai kekuningan...sedap!


Tuesday, March 30, 2010

MoDeL-MoDeL BaJu TiDuR uPiN&iPiN. . .

Huhuhu. . .panjang betul tajuk N3 aku kali neh.nak tengok tak model2 aku. . .jom tengok gambar2 kat bawah ne. . .





























Mcm2 gaya mereka tunjukkan. . .ada ultraman,malu2 kucing,budak nakal n patung tak gerak2.huahuahua. . .


Saturday, March 27, 2010

BBQ. . .

24hb lepas aku decide nak adakan bbq kecil2an.mak aku ok sja. . .so aku ajak bapa aku pergi kekedai beli paha ayam,kambing dan badal ayam.


Kat bawah ne ada gambar ngan caption sekali. . .so jom tengok!



Adik aku,Amir tukang jaga api.huahuahua. . .



My mum & my bro sedang jaga makanan yang sedang disalai. . .



Belum masak ler. . .



Anak2 tengok kartun astro supaya tak mengacau kat luar. .



So behave. .



Sekejap lagi makanan akan dapat dimakan. .



Badal ayam. .walaupun keras tapi sedap dimakan. .



Kambing salai. .memang sedap hingga menjilat jari. . .



Ayam salai. .yang ne langsung tak aku jamah coz takde selera nak makan ayam. .



Cicah kicap. .


Alhamdullilah sampai juga hajat makan kambing salai walaupun aku makan sikit je.anak2 makan paha ayam salai plus nasi putih.kami semua makan sampai kenyang. . .


P/s:-Esok the last day my huvy eksais.yeay. . .tak sabar nak jumpa!


Friday, March 26, 2010

3HaRi BeRTuRuT-TuRuT. . .

Hari ne cuma tengok gambar yang aku ambil selama 3hari berturut-turut. . . .


21.3.2010








22.3.2010








23.3.2010








Aku ambil gambar ne sebagai kenangan semasa mengandung.yelah manalah tau ini kali terakhir aku mengandung.ehe. . .tapi aku memang nak stop peknen coz penat sangat2 bila anak dah ramai.cukuplah 4orang anak saja.


Wednesday, March 24, 2010

CHeCK uP @ 22WeeKS. . .

Tadi pagi aku check up kat bangunan klinik baru yang tak jauh dari rumah mak aku.


Aku bangun awal pukul 6pagi coz before pi klinik aku cuci baju laki aku. . .


Pukul 8 lebih baru aku pergi keklinik.sampai kat sana,tanya orang kat mana tempat bilik2 ibu2 mengandung.bila dah tau tempat aku dan laki aku pun pergi sana.then aku check urine & timbang berat.dah siap buat semua tu aku pun disuruh masuk kebilik.macam biasa pas kena tanya itu ini & check degupan jantung baby,aku disuruh ambil darah.


Bilik tuk diambil darah pulak tak jauh dari bilik tadi.tak lama aku duduk,nombor aku pun dipanggil & dicucuk.pastu dah settle semua aku dan laki aku pergi shopping coz arini PAYDAY!yehaa. . .


Perkembangan check up:-


B/P:- 110/60
Urine:- normal
Berat badan:- 50.8kg(nek 2kilo)



Ok lah sampai sini je aku nak citer. . .


Tuesday, March 23, 2010

RiNDU PaDa SaNG PeRWiRa. . .

Perwiraku sang suami yang sedang menjalankan tugas demi bangsa dan negara selama 2minggu. . .walaupun cuma dalam brunei sahaja tetapi rindu sudah menebal.yelah bukan dapat jumpa pun.nasib baik sekarang dah canggih.dapat buat video call pun jadilah untuk melepaskan rasa rindu.


Anak2 pun sering bertanyakan kemana bapa mereka.aku just jawab bapa kerja. . Kesian kat anak2 coz selalu mencari bapa mereka.


Masuk hari ne sudah 5hari kami tidak berjumpa. .


Tapi karang malam laki aku akan balik coz esuk pagi aku ada appointment ngan doktor.dapatlah aku bermanja ngan laki.anak2 pun dapat bermanja ngan bapa mereka.




Mish my huvy so much. . .



Tinggal seminggu lagi barulah laki aku abiz exsais. . .



Monday, March 22, 2010

eLLY & iCHa. . .

Dua dara berbaju biru. . .tengok gambar je ye!

















So sweetkn mereka berdua ne tp kdg2 ada ler juga kelahi sket2.biasalh kn budak2.ehe. . .


Sunday, March 21, 2010

HaRi JuMaaT YaNG LePaS. . .

Hari jumaat yang lepas(19.3). .aku with anak2 ikut mak aku pergi jemputan keberibi coz tangah kamis(abang mak aku) mengadakan majlis pertunangan anaknya,dayang.


Taknak citer panjang lebar coz nak ambik gambar sepupu aku,dayang pun tak berkesempatan gara2 aku malaz nak naik keatas sebab penatlah naik tangga ngan perut yang dah buyung neh.


Jom tengok gambar2 dibawah ne. . .



sempat bergambar b4 bertolak. . .



Elly with purple baju kurung. . .



Mak buyung. . .



Cantikkan mak buyung?wahahaha. . .



Aku,Elly,Icha n her mummy. . .



Icha. . .



Elly,Icha n her mummy. . .



Icha with her mummy. . .



Hadif koala. . .



Hadif with his mummy. . .



3dara pingitan. . Dari kiri Umi,Dirah n Datul. . .


Majlis bermula selepas azan Asar. .pukul 4 rombongan lelaki datang untuk menyarungkan cincin.kemudian membaca doa selamat.then makan2. . Pukul 5lalu majlis pun selesai. . .


Citer pun dah abiz. . .hehehe.