JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, June 27, 2010

•CHeCK uP @36WeeKS•

Salam semuanya. . .

Kemarin ada check up seperti biasa. . .berat naik 400gram je. . .baby n mama ok2 takde masalah. . .macam biasa gak d beri ubat folid acid,ferrous fumarate n vitamin c. . .

Pas je siap check aku pun ambil darah tuk mengetahui result Hb aku. . .harap2 ok. . .

Selesai semua trus je singah kerumah my mum houz tengok baby hanif. . .

Pejanjian seterusnya 30hb ne. . .jumpa doktor. . .

P/s:- Baby cepat2lah keluar. . .mama dah tak sbr nak geget2 baby. . .ehe

Wednesday, June 23, 2010

•PaCKiNG BaRaNG-BaRaNG BaBY•

Salam semuanya. . .

Hari ne sudah masuk 35minggu 4hari. . .aku kena siap sedia dari segi fizikal n mental. . .walaupun nak masuk anak yang ke4 tapi aku tetap berdebar2 menunggu saat2 yang dinantikan. . .setiap anak tak sama kelahiran n kesakitan yang kita rasa. . .

Tadi aku packing barang2 baby n barang2 aku juga. . .



Beg merah tau. . .merah menyala lagi. . .ehe. . .

Beg untuk baby sudah semestinya beg brand anakku. . .beg ne Elly yang punya semasa Elly masih baby so sekarang adik Elly akan pakai beg ne.lagipun beg ne masih nampak baru. . .taknak lah membazir kan.

Barang2 baby yang aku packing tuk kat hospital nanti. . .

1.Baju~5pasang(1romper)
2.Mitten&stokin~5pasang
3.Tuala
4.Bedung
5.Tisu basah
6.Kapas
7.Set bedak
8.Topi
9.Baby hood
10.Selimut
11.Bantal
12.Botol susu(2oz)
13.Pampers

Barang2 aku pulak. . .

1.Kain batik
2.Tuala
3.Sabun
4.Berus gigi
5.Colgate
6.Kotex
7.Baju untuk balik kerumah
8.Stokin
9.Minyak cap zirafah
10.Underwear

Yang lain2 belum lagi aku packing. . .mbe ujung minggu ne aku packing habis2an. . .

Baby dalam peyut ne asyik mengeras. . .selalu je aku pegi tandas. . .jalan pun dah tak selaju dulu. . .sekarang dah macam mak penguin. . .kalau nak bersin kena pegang perut coz sangat sakit ok. . .
Selera makan aku makin bertambah2. . .tapi badan still maintain. . .tiap malam kena sapu minyak panas kat betis coz kadang2 rasa kebas2. . .kadang2 urat kat lemak betis ne mudah tersimpul yang membuat aku tak tahan sampai aku menangis. . .harap2 baby lam peyut sihat2 sampai deliver. . .amin

P/s:- 26hb ne ada check up kat klinik muara. . .kena ambil darah lagi coz 2minggu lepas aku punya Hb turun. . .huhuhu.




Monday, June 21, 2010

•MY NeW BaBYFRuiT•

Salam semuanya. . .





Baby ne anak adik aku Intan175. . .dia lahir 17.6 yang lepas dengan berat 2.86kg. . .

Geram ok bila tengok baby ne. . .nama baby ne Hanif Qusyairi. . .
Mata baby Hanif sepet macam anak cina,tak macam mata abangnya,Hadif yang bulat.ehe. . .

P/s:- Dah tak sabar nak tengok baby sendiri. . .

Saturday, June 19, 2010

•35WeeKS~LauNDRY BaJu BaBY•

Salam semua. . .

Hari ne dah masuk 35minggu. . .minggu depan masuk 9bulan kandunganku. . .

Oleh kerna perut dah sarat sangat so hari ne aku basuh semua baju2 baby yang ada. . .yang lama pun aku basuh juga coz masih dapat dipakai. . .

Tadi pagi pulak hujan turun ngan lebat so terpaksalah baju2 baby guna kipas je. . .janji kering n harum semerbak. . .tiap kali nak jemur baju baby tiap tu juga aku sering kali mencium bau baju baby. . .he3. . .korang pun macam tu jugak kn??. . .yelah sebab dah excited sangat n tak sabar nak tunggu baby ne keluar. . .



Tengok penuh jemuran leh baju2 baby. . .tu belum lagi termasuk sarung kaki&tangan. . .barut2 baby. . .esuk kalau rajin baru aku laundry habis2an. . .ehe. . .


Friday, June 18, 2010

•MaNuaL BReaSTPuMP •

Salam semuanya. . .

Aku memilih brand Farlin coz murah n quality pun ok.dulu aku guna pump yang style lama punya.korang mesti tau lh kan cana rupanya.ehe. . .







P/s:- Congratz to my sz intan175 dah melahirkan bby boy semlm melalui c-zer dgn berat 2.8?kg. . .

Monday, June 14, 2010

Sunday, June 13, 2010

•CHeCK uP @ 34WeeKS•

Salam semua. . .

Kemarin pagi aku tengah asyik makan roti canai sampai2 aku boleh terlupa ada perjanjian kat klinik. . .dush dush!

Jam pulak dah pukul 9.30pagi. .apalagi aku pun rushing pegi mandy n besiap2. .laki aku pulak takde kat brunei masa ne so minta tolong bapa aku hantarkan.nasib baiklah klinik dekat je ngan rumah parent aku. .tak sampai pun 5minit.

Kat klinik macam biasa test urine n timbang berat badan. . .urine pun ok2 je. . .berat lak naik 1.4kg(56.2kg). .

Nombor aku pulak kemarin no.18. .nasib baik jugak tak ramai ibu2 mengandung yang akhir datang buat perjanjian. . .

Bila nurse panggil nama aku,aku pun masuk ler kedalam bilik. .nurse pun macam biasa tanya itu ini. .tak lama pastu nurse suruh baring untuk cek fundal height n jantung baby. . .

Semua ok2 je. . .then duduk semula. .nurse pun bagitau hb aku menurun dari 12.9 menjadi 10.9. . So lepas ne kena makan 1biji 3kali sehari. . .memang aku tak suka makan ubat walaupun ubat ne kecik je.huhuhu. . Tapi demi baby akan ku telan jua. . .

Perjanjian seterusnya 2minggu akan datang. .26hb june.

Kadang2 aku rasa sakit kat ari2. . .kalau baby mengeras memang takleh nak gerak2. . Rasa senak kat dada coz baby dah besar kot.

Semalam aku mimpi lagi dapat baby boy. . .that means dah 3x aku mimpi dapat baby boy.huhuhu. . .apakah maknanya itu?! =p

Minggu depan aku akan start basuh baju bby. . .lebih baik prepare awal kan.tup2 nak beranak nanti taklah aku terkejar2 nak basuh baju. . .excited yang lebih coz this is my last baby!!he3. . .

Thursday, June 10, 2010

•PeRNiKaHaN&PeRSaNDiNGaN aDiK aKu•

Salam semua. . .

Ada mood rajin ne mesti ler update kan.ehe. . .

Nak citer sket je semasa majlis pernikahan&persandingan adik aku,Anum ngan pasangannya Shari. . .

B4 majlis pernikahan(6.6.2010)lepas. .malam minggu tu di adakan majlis berdikir&bebadak. .


Pelamin BND$500 je. .with baju pengantin 2pasang.


Badan adik aku ne besar dari badan aku. . .dia cakap nak diet b4 kawin tapi non ado. . .huhuhu


Seriesnye muka pengantin.wawawawa. . .


My dad ketika membadaki pengantin. . .


Giliran my mum pulak. . .

Keesokkan harinya pulak adik aku menikah n bersanding. . .gambar takde yang aku snap.kat bawah ne aku take 4rm my sz Nora(fb).semasa majlis pernikahan,aku terperangkap kat dalam bilik pengantin so tak dapat nak kuar2.nak skodeng2 pun tak dapat.dengar suara orang je dari luar.then semasa bersanding pulak anak aku,Azeeq tak berapa sihat.asyik nak kepit2 je ngan aku.tapi adaler jugak sempat bergambar kenangan ngan pengantin but belum ada gambarnya lagi. . .









Tu je gambar yang ada dalam hp aku. .nanti bila dah ada gambar2 dari pengantin aku upload ye. .

K lah mata aku dah berat sangat ne so chow!


Wednesday, June 09, 2010

•MiNTa MaaF•

Salam semua bloggers. . .


Nak minta maaf sebab dah lama tinggalkan rumahku ini atas sebab2 tertentu. . .semua mesti dah tahu kami sudah pun berpindah kerumah baru. . .tapi masih dalam pemindahan barang coz barang kami terlalu banyak sampai pening kepala aku. . .nanti2 ler aku creta tentang pindah rumah ne. . .

Baru2 ne pulak adik aku Anum baru je selesai bernikah n bersanding. . .gambar semasa menikah n bersanding pulak aku tak sempat nak snap coz terlalu bz sampai terlupa nak snap. . .yang aku sempat snap cuma semasa majlis berdikir n bebadak saja. . .yang ne pun nanti aku upload k(tu pun kalau aku rajin.ehe. . .)

Dah lama aku tak upload gambar aku(perasan famous!). . .so kat bawah ne gambar2 aku tadi petang b4 aku jalan2 with family. . .









Itu je gambar2 yang mampu aku upload. . .kalau pakai pc comfirm laju je aku upload. . .yang ne aku upload kai hp je.nak tekan keypad pun tak larat. . .lepas ne kalau aku jarang update blog that means aku bz aka malas. . .

P/s:- Lagi seminggu besday aku. . .agak2 my huvy ingat ke tak ye?! Huhuhu. . .wait n see jelah. . .


Wednesday, June 02, 2010

•DuLu DaN SeKaRaNG•

Salam pagi. . .





Dulu kereta kecik(mazda) tapi sekarang dah pakai kereta besar(urvan). . .so sekarang kami ada dua buah kereta. . .

Bila dah dapat kereta besar ne senang sikit nak bawa barang2 besar. . .lagi2 tym kami nak pindah rumah ne memang pakai kereta ne.boleh muat bermacam2 barang.ehe. . .kereta ne kami start bayar bulan depan(bulan 6) kira ujung bulan ne. . .potongan tiap bulan BND$564. . .memang ramai yang terkejut bila hubby cakap potongan kereta ne. . .ramai yang cakap mahalnye tapi hubby tak kisah coz anak2 makin bertambah n bila dah besar nanti senang sikit.takdelah nanti dorang komplen kereta kecik kan.dah dapat kereta besar ne duduk pun takdelah rebut2 lagi. . .



Memang luas kat dalam ne sampai anak2 aku jalan2 dalam kereta.


Kadang2 aku duduk depan. . .kadang2 duduk dibelakang. . .kalau duduk kat depan nak naik tu yang aku susah sangat coz tinggi. . .tapi bila dah duduk dibelakang nak borak2 ngan hubby pun susah jugak coz terasa jauh. . .

P/s:- Bulan ne dapat rezeki serentak. .dapat pindah kerumah baru n dapat kereta baru. . .rezeki anak kot.


Tuesday, June 01, 2010

•HaDiaH uNTuK eLLY•

Salam pagi. . .

Entry ringkas je pagi ne. .bufday Elly sudah berlalu tapi 29hb yang lepas my hubby belikan present tuk anak dara dia yang sorang ne(kalau yang dlm perut ne gegirl lagi takdelh Elly the only gurl.ehe. .)tapi Elly pilih sendiri her present. .dah puas Elly jalan2 last2 dia pilih hadiah kat bawah ne. . .





Tu hadiah dari my hubby. .30hb yg lepas pulak giliran aku bagi present tuk Elly. . .ini pun dia pilih sendiri. . .



Feeding bottle winnie the pooh. . .

P/s:- Aku masih lagi mengemas rumah. .hari khamis ini barulah kami akan tinggal tetap dirumah baru. . .