JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, August 30, 2010

♥TePuNG KeJu♥




Inilah tepung keju yang aku pakai untuk membuat kek keju tempoh hari..sorry lambat nak kasi tau coz aku baru je beli tadi..ehe..so sapa2 yang tanya apa brand tepung keju yang aku gunakan..dah taukan aku guna brand apa coz yang ne je tepung keju ne je yang aku jumpa...k lah aku nak tidur dulu..badan teramat letih sebab dari pukul 11pg-4ptg jalan2 cari barang raya..sok2 aku citer lagi k...


Friday, August 27, 2010

♥ReSePi KeK KeJu♥

Assalammualaikum...

jom kita buat kek keju...



Bahan2nya=natural cream cheese,1/2 buku butter cup,2biji telur,2sudu besar tepung keju,4sudu makan gula icing,1sudu besar susu manis,esen vanila&pewarna kuning.


pukul butter with telur..


Masukkan natural cream cheese...


Susu manis & esen vanila...


Tepung keju & gula icing...


Bila dah siap pukul aku bahagi kepada 2adunan...1adunan aku letak pewarna kuning...1adunan biar ori kaler...sebenarnya aku saja2 buat 2layer...ehe...


Seperti kek lain macam biasa tuang 1adunan yang ori dulu sampai abis & ratakan...


Disini aku letak parutan keju...ini pun aku tambah2 coz akukan pengemar keju so aku letak parutan keju neh diatas lapisan tadi...


Then tuang 1adunan berwarna kuning diatas lapisan parutan keju tadi...pastu bakar selama 25minit dgn suhu 180...





Hasilnya...ada 2layer...cantikkan?ehe...




Sebelum tu jangan lupa tabur lagi parutan keju atas kek...

So macammana?senangkan...kalau senang apa kata anda try...sedap!!!!


Thursday, August 26, 2010

♥BRuNei BoRiNG?♥

Assalammualaikum...

Ada setengah orang yang datang melancong diBrunei mengatakan 'BORING'.

Betul ke boring???...

Itu pandangan masing2lah kan.aku takdelah salahkan sapa2..walaupun hakikatnya macam tu tapi Brunei aman & damai...sapa2 yang streess tuh boleh ler datang keBrunei...

Tempat2 yang boleh anda kunjungi pulak seperti bukit belalong,jerudong park,pantai...walaupun tak banyak untuk dikunjungi tapi bolehlah untuk melepaskan stress..

Emo pulak aku hari ne..sorry ye kalau ada sapa2 yang tersinggung ngan N3 aku ne...minta maaf banyak2...

Wednesday, August 25, 2010

♥aiR SaMBoi♥

Assalammualaikum...

Tentu ramai dah tau macammana nak buat air samboi kan?bukan susah pun..hari ne nak tunjuk cara buat air samboi neh...



Samboi,limau kasturi n gula yang larut dalam air panas...


Masukkan air gula n beberapa biji samboi...


Perah air limau..kat dalam tuh aku masukkan juga kulit limau tapi cuma 4keping je...


Akhir sekali tambah air...kalau kurang manis tambah lagi air gula...kalau kurang masam tambah lagi air perahan lima kasturi...


Hasilnya....memang sedap tau!


Tuesday, August 24, 2010

♥MeNu BeRBuKa♥

Assalammualaikum...

Alhamdulillah sudah selesai bersungkai tadi..walaupun aku tak berpuasa tapi aku takde makan lunch ataupun makanan ringan kerana nak menghormati my asben yang tengah berpuasa.kadang2 lapar juga perut tapi aku just minum air kosong je..


Apa menu korang tadi semasa berbuka??aku simple2 je...jom tengok apaa yang aku masak..


Macam-macam ada...


Hati ayam masak kicap...


Sayur bayam tumis belacan...kalau takde belacan tak sedap!


Timun & cencalu..yang ne paling best!


Bergedil...aku buat sendiri je tadi.bukan susah pun..lagipun buat sendiri lagi sedap!


Yang ne air samboi...marveles!

Esok nak masak apa ye??.....

Monday, August 23, 2010

♥HaNDBaG♥

Assalammualaikum....

Hari ne takde cerita nak share just layan pic kat bawah neh..semua ne dari cik google k...





















Macam2 design handbag sekarang ne..kalau boleh aku pun nak beli handbeg baru untuk raya tahun ne.tapi aku nak handbag yang boleh muat ngan barang2 baby seperti tisu basah,pampes,napkin baby,botol baby n so on..

26hb ne payday so nak ajak asben pegi cari handbeg yang sesuai tuk raya nanti..taknaklah beli yang mahal2..ikut kemampuan jelah.

Ok sampai sini je...bye!

Sunday, August 22, 2010

♥Hi...♥

Assalammualaikum...


Mama saya baru je siap mandy kan saya..sejuk tau sampai pucat badan saya..


Aww..cekcilah!


Apa ne mama?bedak ke tepung?....


Dah ciap pakai barut n pampes...


Tadaa...saya dah siap pakai baju....


Ok saya kena pegi dulu sebab mama nak dodoi saya...papai semua!


Saturday, August 21, 2010

♥HePi 30TH BuFDaY & KeK KeJu♥

Assalammualaikum...



'SELAMAT ULANGTAHUN YANG KE30TAHUN BUAT SUAMIKU TERCINTA..SEMOGA PANJANG UMUR SERTA SIHAT SENTIASA..TIADA HADIAH DAPAT KU BERIKAN TAPI HANYA DOA SEMOGA KELUARGA KITA SENTIASA DIRAHMATI ALLAH.AMIN...'

========================================================================================



Sempena harijadi my asben hari ini so aku terajin buat kek keju buatan sendiri dgn resepi sendiri.hehehe....



Walaupun rupa kek keju ne tak berapa cantik tapi rasa kek keju ni so marveles sampai anak2 aku teringin nak makan lagi padahal separuh kek keju neh dorang dah pulun habiz..macam ikan pirana.hehehe...lagi anak2 suka makan lagi aku suka buat kek untuk dorang..lagipun kek keju neh senang je nak buat..

Ok lah aku kena pegi coz baby Zukhri dah ek ek ek dalam baby cot..ehe..chaw!