JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Wednesday, December 29, 2010

☺BoNuS☺



Salam..entry ne bukan untuk menunjuk2 tau.sekadar nak kongsi kebahagian...ewah3x....

Bonus ne kan kuar sekali dalam setahun je..so laki aku pun dapat bonus juga termasuk aku sekali.kih kih kih ;p

Laki aku bagi bonus untuk aku BND$500..alhamdullilah...bonus laki aku untuk tahun neh kira2 BND$3000+...

Cukuplah untuk beli keperluan barang2 dapur,barang2 anak n barang2 sekolah Reehan..

My wishlist dah tersenarai neh..harap2 tercapailah...ok lah sampai disini je entry x neh.papai.

Thursday, December 23, 2010

☺JaHaT Tau NYaMuK Ne!☺










Baru jap tadi siap mandykan baby aku kembali siaran sebab geram kat nyamuk2 yang telah mengigit my baby gebush itew.meraunglah kejap bila tengok bekas kena gigit.aku pikir 1bite je.bila dah belek2 rupanya ada 3bite.wah bukan main sedap tau nyamuk neh gigit.mentang2lah baby tak tau nak tampar nyamuk.humph...aku dah kasi minyak vicks kat situ.harap2 takdelah gatal sangat n lebam tu akan susut...

Tu je entry pantas..

☺JoM BaLiK KaMPuNG☺




Salam semua! Hari ini mau balik kampung.ala bukan jauh sangat pun.dalam masa 15minit pun dah sampai kat my parent house tu.reason balik pun sebab mak n bapa aku dah rind sangat nak jumpa cucu2 terutama my baby zukhri.anak aku yang 2nd tu dah lama ada kat rumah mak aku.

Gambar kat atas tu adalah barang2 yang akan kami bawa tapi jangan lupa ada 1 benda lagi mesti aku bawa..beg laptop! Hahaha...yang ne tak bleh tinggal coz aku petang malam mesti mengadap laptop.bukan nak surf internet atau blogwalking tapi main game pc..

Kalau aku nak blogwalking,aku guna hp E71 je.aku update blog ne pun guna hp je.senang je buat entry guna hp n upload gambar.k lah out of topik dah ne.aku chaw dulu ye.rajin2 nanti aku update lagi ye.bye!

Tuesday, December 21, 2010

☺SuDaH 7TaHuN BeRSaMa☺

Salam semua..hari ini merupakan ulangtahun perkahwinanku yang ke 7tahun.tak terasa betulkan cepat sangat masa tu berlalu.pejam celik dah 7tahun kami bersama menempuhi onak duri dalam perkahwinan.Alhamdullilah jodoh kami panjang sampai kehari ini dan semoga jodoh kami akan berkekalan sampai ajal maut memisahkan kami....

Buat suamiku tercinta..abanglah penyeri hidupku serta anak2 kita yang comel2.tanpa abang hidup ini tidak akan bermakna.abanglah iman dalam keluarga kita dan berharap cinta abang hanyalah untuk sayang seorang.Amin...

Tuesday, December 14, 2010

☺BeNGKaK & SaKiT☺

Salam selasa semuanya..

Apa yang bengkak & sakit neh..sudah tentu bukan cik B sebab my baby dah lama tak bf kat saya..nak tau apa yang bengkak tu...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Hari pertama memang tak nampak bengkak tu.korang nampak tak bengkak tu kat mana?scroll lg ye untuk lebih jelas.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sekarang dah jeleskan.terserlah pipiku yang bengkak dan sakit yang teramat sakit.nak makan pun susah.sudah 2hari aku tak makan nasi.aku cuma makan nestum keluarga je sebagai pengisi perut.

siapa2 yang tau macammana nak rawat bengkak neh plz bgtau ye..

Friday, December 10, 2010

☺TaHNiaH BuaT MY BiRaS,SHiDaH☺

Salam semua.nak ucap tahniah buat birasku sebab dah melahirkan baby boy pada 7.12.2010..ngam2 awal tahun baru hijrah..



Nama baby ne mohammad naufal.sedap nama neh...

K tu je entry hari ne..simple n pantas!

Tuesday, December 07, 2010

☺RuMaHKu SYuRGaKu☺

Salam semua..selamat menyambut awal tahun hijrah.


Entry kali ne saja2 nak tempek ruang tamu yang simple.tak suka letak banyak2 brg coz menyemak je aku tengok.lagipun aku suka ruang tamu yang kosong sebab anak2 aku suka lari2.


Yg ne tuk lepak2 bca majalah wanita...



Yg ne pulak tuk tengok tv..



Simple je kan..

Bila tengok rumah orang yg memang cantik mestilah aku jeles tp oleh sbb tempat yg kami tinggal ne hanyalh utk sementara so kena sbr jelah..lagi 7tahun laki aku pencen keje.so kena cri rumah utk masa depan.tak nak lah tumpang kat rumah org.walaupun rumah tu nanti kecik asalkan rumah sendiri.insyaallah semoga kami anak beranak dapat rumah sendiri nanti..

Monday, December 06, 2010

☺BaBY ZuKHRi oReDY eaT☺

Salam semuanya...


Try bg thiz food n zukhri sukasgt mkn ne...


Walaupun masa dia mkn mmg agak lambat tp mmg licin tau dia mkn..


Aku bg 6scoop..2/3 mangkuk penuh.


Dalam masa 15minit je dia boleh abiskan.licin2..


Muka yg dah kekenyangan...

Friday, December 03, 2010

☺1ST BaJu YaNG aKu BuaT☺

Salam semua..kemarin aku cuba nak buat baju tuk anak dara aku yang sorang tu.nasib baik menjadi tau.aku buat baju tu selama lebih kurang 2jam.yelah kalau dah 1st try memang agak lambat juga kan.



Baju warna pink tu sebagai contoh.so baju yang warna hitam tu lah hasilnya.cantik tak?? hihihi...



Mula2 kena potong.aku ikut sukatan baju warna pink.badan anak aku kan kecik so senang je.nak gunting kain ne pun memang lambat jugalah sebab mesti buat betul2.



Kemudian aku kasi pattern kat tepi2 kain tu.yang ne paling susah tau.tapi oleh sebab aku semangat nak buat akhirnya menjadi juga.dah siap semua so kena sambungkan semua bahagian.part tangan susah juga nak jahit.huhuhu...


DAN HASILNYA
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



Walaupun ada cacat sedikit tapi tak ketara langsung.wakakaka..pasne nak try buat baju tidur pulak.

Thursday, December 02, 2010

☺SeMaSa ReeHaN MeNeRiMa HaDiaH☺

Salam semua..pada 27hb lepas kami sekeluarga datang kesekolah untuk menyaksikan anak kami reehan menerima hadiah kerana dia telah mendapat tempat yang ketiga d dalam kelasnya.so d bawah ne ada gambar serta captionnya sekali ye.



Pentas yang d hias simple je tapi majlis berjalan ngan meriah sekali.


reehan menerima hadiah dari tetamu kehormat.pegawai askar yang kebetulan menyambut bday pada hari tersebut.


Sempat juga kami gambar reehan d atas pentas.masa ne dewan dah kosong.hihihi...



Bergambar ngan adik beradik..



Yang ne gambar selepas menrima hadiah..

CONGRATZ MY SON.LEPAS NEH UP LAGI YE..HIHIHI..

Wednesday, December 01, 2010

☺NeW eNTRY aT NeW MoNTH☺

Salam ols...alhamdullilah sudah masuk bulan baru iaitu bulan december.pejam celik tak sedar dah bulan terakhir bagi tahun ne.bulan ne sememangnya bulan yang amat ku nantikan.nak tau apa?? Itu kena tunggu le..

Ne aku nak ceta sikit pasal baby Zukhri..hari tu dia ada checkup tuk 4bulan..berat dia sudah 7.59kg..semangat tul zukhri neh.kalah tau berat abg2 n kakaknya msa kecik2..aritu juga dia ambik injektion n ubat titik mulut.bila kena cucuk punyalah besar sora dia tp sekejap je dia nangis.good baby!

Sebenarnya bukan zukhri je yang checkup tp abgnya azeeq n kakaknya elly pun checkup juga..berat azeeq tuk 4tahun lebih neh 15.1kg n berat elly pulak tuk 2tahun lebih 12.3kg..nasib baik naik.kalau turun memang kena lecture leh nurse.

Hajat aku nah timbang berat tidak kesampaian..huhuhuhu..berapalah agak2nya berat badan aku tym ne ye.aku harap2 turun le..

Ok lah taknak pot pet panjang2 coz penatlah nak tekan kpad E71 ne.so sebagai penutup korang cuci mata tengok gambar2 kat bawah ne ye!








































































P/s:: baby zukhri d usia 4bulan 1minggu 5hari dia dah bleh meniarap.pecah rekod neh sebab dia awal meniarap daripada abg2 n kakaknya dulu.hihihi...congratz to my baby zukhri.mwahz!