JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, December 23, 2011

Im Vack!

Assalamualaikum semua..wah dah lama sangat aku tak berkarya..ramai ke orang rindukan aku??hahaha..confirm takdelah kan..sapalah saya ini..huhuhu..

Kau pergi mana setelah sekian lama tak update blog..oh aku ada didepan lappy cuma nak update tu macam malas sangat lagipun aku busy sangat dari awal bulan sampailah saat ini..

Aku tak dapat nak taip panjang2 sebab takde idea nak cetak lagi..haha..esok..lusa..tulat..aku akan update k..

Thursday, December 01, 2011

*Bulan Baru~~December



Hari ini sudah masuk bulan december...bulan yang paling bermakna buat aku...tengok kalendar kat atas kenapa aku buat tanda heart 21hb...lalalala...itu tarikh annivesery kami...harap2 hubby aku akan sampaikan wishlist aku...Insyaallah...tapi kena tunggu juga hadiah tersebut sebab BONUS...hahaha...

K lah taknak bebel panjang lebar sebab sejak kebelakangan ne aku macam malas nak update blog...huhuhu...

p/s~Aku masih lagi belum sehat...still selesma dan batuk2...uhuk2...

Sunday, November 20, 2011

Jalan-jalan Ke Limbang Sarawak

Hanya entry gambar tanpa kata......
















p/s~esok aku sambung lagi ye sebab malam ne tenat sudah tenat!!!

Friday, November 18, 2011

Kerana Angry Bird

Gara2 addicted angry bird aku pun beli barang2 sekolah anak2 angry bird..sekarang dah berlambak2 orang jual barang angry bird tau..nasib baik murah2 je..kalau mahal say bye2 jelah..tahun depan pulak anak aku dua orang akan sekolah..yang sulung Reehan akan masuk darjah dua..yang adiknya pulak Azeeq baru menjejaki kaki kesekolah darjah pra..so barang2 sekolah akan bertambah menjadi double..tapi kena spare banyak2 sebab kanak2 ne suka sangat hilangkan barang kat sekolah..kawan pinjam tapi tak kasi balik..tu pun satu hal juga..sekarang dah set kat otak setiap barang dorang aku akan tulis nama dorang kat setiap barang2 sekolah..bukan karit(kedekut)tau..murid2 lain pun dah tentu ada barang sekolah mereka sendiri..takkan nak pinjam barang oranglain..huhuhu..

Perkakas alat tulis untuk Reehan & Azeeq..kena beli lagi untuk spare..


fail untuk anak2 menyimpan kertas..nanti nak beli lagilah..hihi..yang warna kuning Azeeq punya..yang hitam dah tentu Reehan punya..

p/s~~psst..hari rabu lepas kami sekeluarga pergi makan angin kat limbang sarawak..aku pun ada beli barang dorang gambar angry bird juga..esok aku update ye!


Friday, November 11, 2011

Haribulan Cantik



Mesti ada yang ambil kesempatan untuk menikah hari ini kan sebab nak ambil tarikh yang cantik..kat china orang ramai berebut2 nak kawin hari ini..hihihi..

Untung siapa yang dapat melahirkan baby hari ini..ambil berkat hari jumaat..

Wednesday, November 09, 2011

Busy

Aku busy sebab anak sulung aku menduduki peperiksaan ketika ini..so aku kena ajar balik apa yang cikgu ajar..malam2 kena ada revision untuk dia supaya dia boleh jawab semua soalan yang diberi..hari ini hari kedua reehan periksa..esok last day..3hari je periksa sebab dia darjah 1..semoga anak aku akan menjawab soalan dengan tenang dan harap jawapannya semua betul walaupun tak semestinya 100% betul..kita cuma mengharap agar reehan pass dalam ujian akhir ini..AMIN!

Friday, November 04, 2011

Akibat Kecuaian Sendiri




Melecur akibat aku main campak je ubi kentang semasa nak goreng..sakit sangat..bukan manja ok!tapi sekarang dah kempis pun sebab aku cucuk untuk keluarkan aing dalam tu..yang aku tak suka bekas tu kelihatan kalau aku pakai baju t-shirt..argh!!!!tak suka tau..kalau jalan of courselah tak nampak sebab aku pakai baju panjang lengan..hihihi..

My Nephew

MD IQRAM AKEEF

Thursday, November 03, 2011

Menu Lunch Hari Ini

☺Apa menu korang tuk lunch?? menu aku simple je..

Cornsup tuk anak2..

Chicken curry tuk kami laki bini..

☺Walaupun simple tapi alhamdullilah kenyang jugak perut kami anak beranak..

Injek Flu

☺2hari lepas Zukhri keklinik..hari tu juga Zukhri di injek flu untuk dose yang pertama..dose kedua pulak 5 december yang akan datang...tym kena injek tu punyalah bising Zukhri menangis sebab selain sakit kena injek Zukhri juga takut kat orang lain..huhuhu..sebab tulah sora dia bising banget..memang susah nak bawak dia pegi jalan2 sebab kalau orang tengok dia pun dia menangis ketakutan..alahai lah Zukhri..orang tak makan Zukhri tau..mak aku pun dia taknak tau..mak aku pun geram sangat kat Zukhri ne..dia asyik je bekepit dengan aku..huhu..





Tuesday, November 01, 2011

1.11.11

☺Tadi pagi pukul 8 sampai je keklinik terus letak kad perjanjian Zukhri. .kena kasi nombor giliran. .pastu aku pun timbang berat Zukhri n sukat ketinggian Zukhri. .

☺Supposed Zukhri keklinik 25hb yang lepas tapi oleh kerna laki aku busy so kena delay. .

☺Perkembangan Zukhri hari ini. .

☺Berat~Bulan 7 yang lepas 1tahun 10.2kg. .now 1tahun 3bulan 11kg. .ok lah kan janji berat naik tapi serius berat Zukhri mengalahkan berat abang2nya n kakaknya dulu. .lenguh tau bila dukung Zukhri. .huhuhu

☺Ketinggian~Bulan 7 lepas 76cm. .sekarang dah up sikit jadi 81cm. .ramai orang cakap Zukhri macam budak 2tahun sebab badan dia tinggi. .

☺P/s:Berat aku sekarang sudah menurun dari 54.2kg ke 52kg. .happy tau bila dapat kurangkan berat badan. .yeay!

Wednesday, October 26, 2011

Dari Baby Ke Toddler-Part 1(Reehan)

Entry ini hanya gambar sebagai kenangan buat anak2 aku..tapi step by steplah..hari ini giliran anak sulung aku dulu..layan!

2month

8month..

8month..

1years old..

2years old

3years old..

4years old..

5years old..

6years old..

dan sekarang 7years old..