JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, April 07, 2011

✿ resepi kek chez roti oreo ✿

Ada blogger yang ingin tau resepi kek ne..so aku dengan senang hati nak share ngan korang semua yang sudi singah kat sini..simple n tersangatlah mudah nak buat kek ne..ok jom mula dengan bahan2nya.

mula2 nak kasi tau untuk buat kek span ne aku guna tepung brand bunga raya..


dalam kotak ne ada 2plastik..1bungkus mentega ngan gula..1bungkus lagi tepung ngan serbuk penaik..

Bahan untuk kek span:
1.guna separuh saja dari mentega ngan gula
2.guna separuh je tepung ngan serbuk penaik
3.2biji telur

Cara membuatnya:
1.pukul mentega ngan gula sampai sebati..
2.masukkan telur sebiji2..
3.akhir sekali masukkan tepung..
4.bila dah sebati tuang adunan dalam loyang dan bakar selama 20minit atau sampai masak.

Bahan untuk krim:
1.1/2 buku philadelphia cream cheese
2.2sudu besar susu manis
3.krim biskut oreo

Cara membuatnya:
1.pukul semua bahan2 semua sampai menjadi satu..


macam inilah rupa kek span tu bila dah masak..sejukkan sekejap sebelum kita sapu krim kat atas..


bila dah sapu krim macam kat atas ne bolehlah susun biskut oreo...


ok bila dah siap susun biskut oreo bolehlah potong ikut sesuka anda.selamat mencuba!


No comments:

Post a Comment