JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, January 31, 2011

→ menu utama hari ini ←



'IKAN GORENG BERKUAH KICAP'..


→ 2P ←

Apa makna 2P tu??

1.PENAT..kemarin laki aku ajak kekedai sebab beli barang2 dapur.oranglain dah lama beli barang dapur selepas payday.kebetulan pulak kemarin orang tak ramai sangat sebab sibuk pergi ke majlis orangkawin.so ambil peluang ne untuk shopping.beli barang dapur ne bukan kejap tapi lama jugak nak pilih2 barang yang baik n tengok expired date.tu yang paling penting.penat jangan cakaplah sebab kena dukung budak kecik tu memang penat tangan aku..



Baby stonecold dh botak lagi untuk kali kedua.cute tak?hihihi...


2.PENUH..memang tak sah kalau shopping tak penuh barang dalam lemari dapur.nasib baiklah lemari dapur aku banyak.yelah kalau dah tinggal diflat kerajaan memang disediakan banyak lemari dan rak.so senang sikit nak susun barang.kalau rumah sendiri nanti pun mesti buat lemari banyak2.hihihi..



ini baru sebahagian je..belum lagi termasuk barang2 yang lain.kalau beli sekaligus memang pengsan sebab berat tau nak angkat naik ketingkat 3.kalaulah pasne pindah aku harap dapat rumah banglo..amin.











Dah penuh lemari dapur..nanti petang nak sambung balik beli barang2 yang dibeli..terus nak bawa baby zukhri pi keklinik bebayar coz baby batuk & slizma.kesian tau malam2 tidur ngan hidung yang tesumbat..mudah lepas ne baik.







Korang tengoklah budak kecik aku neh.aku sibuk2 susun barang dia pun sibuk nak ikut kedapur sebab nak kacau barang.sempat lagi pose kat dapur.hihihi..



sebagai penutup haruslah tempek gambar tuan punya blog..hihihi.


Friday, January 28, 2011

→ ala-ala nasi lemak ←






Simple je hari ini coz aku malas nak masak yang banyak songeh.hahaha...inipun dah kenyang!


Thursday, January 27, 2011

→ sleeping blanket ←













Akhirnya antara wishlist aku sudah tercapai.dah lama tau aku nak beli benda ne.akhirnya terjumpa juga dikedai hua ho yayasan..harganya selepas diskaun $18.81..brand lucky baby.kainnya lembut je n tebal sikit.bolehlah untuk bungkus baby yang taknak langsung pakai selimut.lepas ne takdelah aku asyik bangun je semata2 nak selimutkan baby.hihihi...

→ elly pose manja ←






Ada bakat jadi model tak???...


Wednesday, January 26, 2011

→ malam2 pakai jaket ←







Setiap malam before tidur aku kena pakaikan baby zukhri jaket sebab aircond dalam bilik memang sejuk yang teramat sejuk.kalau tak pakai jaket memang tidur baby zukhri tak lena sebab asyik mengiring kekiri dan kekanan.bila dah pakai jaket barulah lena tidurnya..


Tuesday, January 25, 2011

→ berat baby naik lagi & berat aku? ←


*credit to google*

Tadi pagi aku timbang berat.berat aku sekarang dah tak sama berat macam anak dara dulu.makin naik n terus naik..pas aku dah timbang aku dukung baby n tengok2 dah naik lagi berat baby..

Berat baby tuk hari ini..8.72kg.badan takdelah montel macam 2-3bulan.sebab badan baby ne tinggi.ikut his daddy lah kan.hihi..

Berat aku before kawin..36-37kg..ringan je kan.badan pun memang kurus sangat2 sampai hubby peluk macam peluk tulang hidup je.hahaha..
Sekarang sudah 54kg.OMG..aku kena diet tapi aku takleh tahan godaan bab2 makanan neh.semua aku bedal tau.alahai..bila hubby peluk dia cakap empuk je.dulu baju semua size s.sekarang takde maknanya nak pakai size s.semua baju size s sudah aku beri kat adi aku yang memnag kurus..sekarang size aku dah mencecah size xl..alamak!!!

Memang aku dah cuba untuk diet tapi tak boleh lagilah.aku dah beli corset n losyen pati halia tapi bila malas datang memang aku tak buat pun.huhuhu..

Azam nak diet tapi tengoklah dulu kalau rajin baru aku sapu losyen n pakai corset.







Friday, January 21, 2011

→ cadbury oh cadbury ←










Cadbury neh sudah menjadi kegemaran aku..coklet lain pun sedap2 gak tapi aku lebih suka makan cadbury.harga pun murah je kan..dalam icebox mesti ada coklet nah.kalau takde memang stress.hihihi..aku dari dulu makan coklet neh badan tetap je maintain.kalau d ikutkan keturunan memang family badan semua beso2..ngee..lepas je aku makan coklet ne aku mesti pastikan minum air masak banyak2.yelah coklet ne kan manis.taknak ada kencing manis kan.choi choi choi..

p/s=korang suka coklet apa???

Thursday, January 20, 2011

→ kerana mengidam ←


MALTESES CHEESE CAKE



CRACKER CHEESE CAKE

Oleh kerana aku mengidamlah aku beli kek2 d atas tu.murah je pun 7x7 cuma $5 setakir..rasa kek ne pun sedap2 sampai anak2 aku pun minat ngan kek2 ne.nanti nak beli lagilah..hihihi..


Wednesday, January 19, 2011

→ tahniah buat busu lily ←



Tahniah buat busu lily(adik mak aku yg paling bungso) sebab dah selamat melahirkan baby boy tadi subuh..berat baby ne 2.89kg..

tak sabar nak tengok dia face to face..insyaallah hari sabtu ne nak terjah kerumah my busu.


Tuesday, January 18, 2011

→ check up ←



Update secara ringkas..

*Baby hari ne masuk 6bulan 2hari..

*timbang berat sudah 8.52kg..

*tinggi badan 70cm..

*kena injek kat peha..

ok cukup untuk hari ini.hihihi...

Monday, January 17, 2011

→ budak kecik demam ←






Semalam lepas balik dari pasar malam..aku rasa badan baby panas..aku check temp.badan baby n tengok 37.3...so before baby tido aku bagi dia ubat paracetemol n tampal cool fever kat dahi baby..

Pagi tadi pukul 7lebih aku check lagi temp.badan baby coz lebih panas dari semalam n tengok result 38.2...terus bagi ubat lagi n tampal cool fever...tak lama pastu baby tido..

pukul 8lebih setelah dia bangun aku rasa dahi baby macam kurang dah panas..check lagi temp.badan baby Alhamdullilah sudah turun ke 36.3...syukur sangat2..kita sebagai ibu dah tentu risau kalau baby demam..aku teka baby demam sebab beralih bulan..nasib baik dah standby ubat & cool fever..

kalau petang ne baby dah ok..planning nak bawa anak2 jalan sebab petang nanti my hubby off..hihihi..k chaw dulu ye!

p/s= esok baby ada cek up ke klinik..tak sabar nak tau berat baby & aku pun nak timbang berat juga..


Sunday, January 16, 2011

→ heppy 6month ←









Wah dah besar rupanya my baby neh...tak terasa begitu cepat sangat hari ini berlalu pergi...perkembangan Zukhri..

1.Dah makan start umur 2minggu lebih sampai berat dia overwit.sekarang dah ok.

2.Dah ada gigi bawah 2batang..

3.Kalau meniarap cepat tul dia kedepan..dia start meniarap masa umur 5bulan kot.tak ingat ler..

4.Kalau duduk kat walker memang dah lama semasa umur dia 4bulan lebih.dia jalan takde reverse..terus je kedepan.huhuhu..

5.bab mandy memang dia suka sangat sampai main2 bubble..dia hempas2 air..tapi penat jangan cakaplah sebab dia belum pandai duduk lagi..

6.Dah start makan biskut kemarin..bila biskut dia abiz dia nangis sebab dia nak makan lagi tapi aku tak kasi sebab cukup 1keping tuk 1hari..

7.Sekarang ne dia dah pandai buat suara yang amat bising..suka teriak2..

8.Yang ne tak bleh blah..kalau aku pakai tudung dia mesti tau memang confirm nak jalan2.mesti nak minta dukung..alahai bby..

cukup kot perkembangan dia takat neh..nanti aku kasi tau kalau ada yang tertinggal..k lah Zukhri dah bangun tu nak nenen..chaw!