JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, March 31, 2011

✿ kek span oreo chez ✿

Baru je aku buat tadi terus ada idea nak update entry baru tuk hari ne..tengok gambar serta caption lagi ye..


untuk kek span aku guna brand bunga raya.senang sikit nak buat..takyah guna marjerin n serbuk penaik sebab dah complete.

baru 1st tym tau aku cuba buat kek span ne sebab aku selalu buat kek creamy je.


kemudian sapu ngan cream chez phildephia yang dicampur ngan susu manis.


kemudian aku tabur ngan biskut oreo..suka2 je aku letak.hahaha..

aku buat kek ne 2layer ye..


hah..baru nampak 2layer kek ku ini..rasa belum tau lagi sebab nak suruh keluarga aku merasa dulu..hihihi..


Wednesday, March 30, 2011

Tuesday, March 29, 2011

✿ ke boulevard miri,sarawak✿

24hb march lepas aku,my hubby,my doter elly n my bro amir jalan2 makan angin kemiri sarawak..pakai kereta je sebab tak sampai 2jam dah sampai kesana.tengok gambar n baca caption je ye.penat nak taip panjang2..



Imigresen malaysia sungai tujuh..nasib tak ramai sangat yang turun pada hari tu..



sampai je kemiri terus saja kami singah d boulevard untuk isi perut sebab masing2 dah lapar..



ne makanan aku..nasi putih,umai ikan,hati buyah goreng berempah,sosej masak merah,telur masak merah dan pusu goreng bersambal.



sempat ambil gambar before makan..hihihi



elly suka sangat minum watermelon juice...



sempat meronta2 nak main benda ne so terpaksalah layan kehendak anak daraku ini..



my hubby n my bro pun layan juga main game kat sini..

lepas dari boulevard ne kami singah lagi ke emart..yang ne takde gambar sebab ramai sangat orang..malu ler.hihihi..k lah itu je nak cerita.bye!


Friday, March 25, 2011

✿ botol susu free BPA ✿


Botol susu kaca yang dibeli oleh my hubby...beli diMiri kemarin ngan harga RM18.90



Yang ini untuk bakal anak buah yang akan kuar dalam bulan 7.adik aku suruh aku carikan botol susu 2oz neh sebab kat brunei mahal betul.nasib baik jumpa botol susu ne.harga pun murah je RM8.90..

Monday, March 21, 2011

✿ buang yang lama,beli yang baru ✿

Orang lain dah lama buat tapi aku baru je beli 2hari yang lepas..apa tu???

jom tengok gambar...


Banyakkan botol susu..semua ne hasil kumpulan aku sejak reehan lagi masa kecik..yang ada tanda bahaya tu cuma ada 5botol..selebihnya langsung takde tanda..oleh sebab ragu2 nak pakai so buang jelah..



Dah siap bungkus apalagi buang dengan berat hati sebab aku sayang sangat ngan botol susu ne..tapi sebab nak jaga keselamatan anak2 aku terpaksa..




Yang ini adalah botol susu yang baru aku beli 2hari yang lepas..brand anakku..aku beli untuk Elly & baby..aku baru beli 1botol untuk satu orang..nanti payday nak tambah lagi..hihihi..



Jangan lupa untuk tengok ada label or tak..nasib baik ada brand anakku yang murah sebab ini pilihan mr.hubby..kalau aku memang nak beli yang murah lagi..botol ne aku beli kat Giant ngan harga $5.99..


Oklah mata pun dah ngantok walaupun baru je pukul 10lebih..k chaw!

Sunday, March 20, 2011

✿ permainan baru di Jerudong park playground ✿

Semalam hari pelancaran permainan baru di jerudong park playground..tapi aku tak pegi sana sebab cuaca memang tak mengizinkan dan poket money dah kering..aku tengok dalam berita je semalam..gambar kat bawah neh aku capture dari surat khabar tempatan media permata...






















Friday, March 18, 2011

✿ kek oreo chez lagi ✿





Selalu aku buat kek chez oreo 4segi..tapi yang ne aku buat bulat.cantik je aku tengok kalau yang bulat ne..hihihi..akhir2 ne aku suka sangat buat kek ne..sampai banyak yang request..ada jugalah yang beli kek aku ne sementara bahan2 masih ada..sekarang bahan2 dah habis stok..tunggu payday baru buat lagi..


Wednesday, March 16, 2011

✿ 8bulan sudah si kecik aku ✿










Macam sekejap je dah masuk 8bulan hari ini.makin besar dah baby aku ne.rindu pulak masa dia baru lahir 16 julai lepas..masih lagi terbayang semasa dalam labour room.aku sorang je beranak subuh masa hari tu.ngam2 je lepas azan subuh baby pun kuar.syahdu sangat2..

Sekarang berat baby dah dekat 10kg..semangat tul anak aku ne tau..tangan pun lenguh2 semasa dukung dia.paling tahan dukung dia selama 5minit je.lepas 5minit letak balik dalam baby cot.hihihi...next month baru dia ada perjanjian tuk cek up...k lah.bye!


Saturday, March 12, 2011

✿ sudah ada 4batang gigi ✿








Oh tak perasan tau..rupanya dah kuar gigi atas my baby..patotlah asyik nak gigit je..nasib baik tak cranky.bila dah ada 4batang gigi ne,nak bagi makan pun susah sebab my baby gigit sudu pastu dia hembur keluar..marah memang marah tapi tahan jelah..hihihi..ok tu je entry pendek ;p