JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, April 24, 2011

» gambar2 diJerudong park-part 1 «

Selamat berhari minggu buat semua.entry kali ne kena berperingkat sebab gambar yang sempat disnap banyak sangat.lagipun aku update guna hp N95 je.harap korang tak muak tengok gambar2 yang aku letak ne ye.ehehe. .


Picture Captions


Picture Captions




Picture Captions




Picture Captions



Picture Captions


Picture Captions



Tuesday, April 19, 2011

» entry singkat «

Entry singkat sebab Zukhri cranky dari subuh tadi sampai kepagi.sekarang Zukhri dah tidur dalam buaian tapi kena buai sentiasa sebab kalau aku brenti Zukhri gerak2kan badan dia.

Zukhri cranky coz dia demam tapi dah kurang sikit.yang belum kurang batuk2 dan selesma.tidur pun always terkejut je.nak dibedung memang tak dapat sebab dia mengamuk.yelah dia kan dah besar.ehehe. .k lah kena pegi dulu ye.

Monday, April 18, 2011

» batuk & selesma «

Anak2 aku semua batuk2 dan selesma.yang paling kesian my lil boy pun batuk2 gak.selesma pulak meleleh terus.asal malam je batuk mereka teruk sangat sampai termuntah2.

Dah bagi ubat tetap macam tu juga.alahai semoga anak2 aku cepat sembuh. .

P/s~harap2 korang tak boring bila singah kat sini n tengok takde gambar sebab susah sangat nak upload gambar bila buat entry guna hp. .k tu je.

» Zukhri checkup 9bulan «






Pagi tadi ke klinik bawa Zukhri untuk perjanjian umur 9bulan.sampai2 je diklinik terus letak kad Zukhri n ambil nombor.

Nasib baik tak ramai orang tadi.terus je buka baju,suar n pampes Zukhri. .tinggal stokin je aku malas na bukak.bukan berat pun stokin tu.hahaha. .

Berat Zukhri hari ini 9bulan 2hari 9.36kg. .
Tinggi 73cm. .
Lilitan kepala 45cm. .

Perjanjian seterusnya pada 19 july. .

Entry pendek je janji i update.ehehe. . .

Sunday, April 17, 2011

✿ antara gambar semasa majlis pertunangan adik aku ✿


Inilah adik aku yang bertunang masa hari jumat lepas 15.4.2011 TIQAH


Ketika majlis pertunangan baru je dimulakan. .


Aku terlambat kerana tak sempat nak snap saat bakal mertua adik aku menyarungkan cincin tanda pertunangan sebab aku sibuk melayan anak2 aku yang sedang berlari2. .geram geram geram!

Saturday, April 16, 2011

✿ demam beralih bulan ✿









Hari ini 16.4 genaplah my lil boy 9bulan.pejam celik dah besar baby aku ne. .kmarin pulak zukhri tiba-tiba plak demam sebelum majlis bermula.zukhri memang nak didukung selalu. .dahlah aku sibuk dia plak cranky tau.agak tercabar bila anak tak sihat. .

Perkembangan my lil boy tak banyak.antaranya:-
1.gigi 5 dan 6 dah mulai nampak.tunggu nak kuar je lagi. .
2.merangkak dah pass. .dah boleh laju2.
3.dah pandai bertelatai. .berani lepaskan tangan tapi jatuh terduduk bila dah lepas tangan.
4.makin kurang minum susu tapi kuat sangat makan. .
5.tidur pun sekejap2 je. .alahailah anak tapi tidur malam memang nyenyak.

✿ pertunangan antara adik saya & pilihannya ✿

Kemarin adik aku bertunang dengan jejaka pilihan hatinya. .semoga tali pertunangan ini sampai kejinjang pelamin. .Amin.

Aku sibuk sangat sampai gambar yang aku ambil tak berapa banyak.yelah sibuk melayan tetamu yang hadir.penuh 2kem oleh tetamu yang sudi hadir. .

Menu kemarin order katering je.ada nasi,kelupis,daging kari,kuih ada 2jenis,minuman panas 2jenis juga. .ramai yang puji masakan tu. .

Aku tak sempat nak merasa daging kari tu sebab kehulu hilir layan tetamu.dah tu zukhri pulak deman mengejut tau.nasib baik adik aku ada bekal ubat dari klinik swasta sebab kalau ubat dari klinik kerajaan memang tak mujarab langsung!

Bebalik kat tajuk. .majlis bermula lepas azan asar. .ramai tul kerabat dari pihak lelaki.macam majlis akad nikah gempaknya.padahal acara pertunangan je.huhuhu. .takpelah kan.

P/s-later aku upload gambar2 yang sempat aku snap ye. .



Thursday, April 14, 2011

✿ sambungan=emergency ✿

Sambung ye. .di hospital tadi pun reehan diperiksa telinga serta suhu panas badan reehan.
Doktor bagitau kena datang lagi lepas 5hari.motif?tak tau. .
Doktor pun bagi surat tuk ambil ubat2 yang disarankan oleh doktor. .
Laki aku bagitau tadi mereka kena tunggu lama sebab ramai sangat orang menunggu giliran mengambil ubat. .
Ubat yang diberi antibiotik,panadol syrup dan ubat titik telinga. .

P/s~kena sambung lagi sebab 5hari baru tau apa sebab telinga reehan berdarah dan sakit2.

✿ emergency ✿

Laki aku dan anak aku Reehan baru je jalan ke hospital Ripas. .emergency sebab telinga reehan ada keluar darah dan reehan asyik mengadu sakit telinga.mesti dia rasa macam berdenyut2 ja dalam telinga tu.

Sebenarnya tadi pagi laki aku n reehan sudah ke mrs untuk cek telinga reehan tapi masa tu takde doktor.nurse suruh datang esok tapi oleh sebab reehan mengadu sakit telinga n ada kuar darah pekat dari telinga so terpaksa laki aku minta off petang ne untuk bawa reehan ke hospital.

Geram juga tau bila ada pihak tempat laki aku kerja tak percaya.boleh ke macam tu?! Terukkan! Anak lagi penting dari kerja ok. .geram sangat2. .

P/s~nanti lagi aku update entry tentang reehan ye.

✿ bizi memanjang ✿

Hari ne takde gambar nak tempek kat sini sebab aku sibuk..hari ne aku buat 4kek chez roti oreo untuk esok..apa ada hari esok?? esok adik aku nak bertunang..so aku sponser kek roti oreo chez ne..goodies tuk kanak2 pun aku ada sponser.yelah kalau dah adik beradik ada majlis mestilah sponser sikit2 kan..bukan orang lain pun..lagipun sekarang aku addicted sangat buat kek2 ne..k lah taknak bebel panjang2 dah..chaw!


Wednesday, April 13, 2011

✿ terpaksa kerumah mak aku ✿

Terpaksa kerana air kat rumah aku kena tutup sebab ada pembaikan pulih paip besar dikawasan rumah aku. .kira keseluruhan kawasan kami 6buah flat takde air. .tutup dari pukul 4pm tadi. .yelah kalau tak kerumah mak aku memang kami anak beranak tak mandy.taknaklah mandy akhir2 sebab kesian kat anak2 nanti. .

Sekarang masih kat rumah mak. .kumpul2 ngan my parent. .kul 8nanti baru balik kerumah. .k lah out dulu ye nak makan masakan my mum.ehehe. . .











✿ jadual permakanan Zukhri ✿

Terajin ler pulak nak update entry arini. .sorry ek sebab 2-3hari ne entry aku tentang Zukhri je.

Jom tengok jadual permakanan zukhri. .

6.30am~bangun dari tidur aku bagi susu 8oz. .dah abis susu aku tidurkan semula.
9.30am~pas siap mandy aku bagi makan bubur(dalam paket). .dia suka sangat makan sampai tak cukup 1paket. .tapi takleh kasi lebih dari 1paket sebab nanti terlalu kenyang.
10.30am~minum susu 6oz je. .pas abis aku tidurkan lagi. .
12pm~minum susu 6oz. .macam biasa tidur lagi. .
3pm~minum susu lagi 6oz. .tidur petang. .
5pm~kasi makan mashed potato yang dicampur ngan susu. .
6.30pm~minum susu 6oz. . .dah tentu tidur lagi. .
8.30pm~minum susu 6oz. .tidur sampai kepagi. . .


Macam tulah jadual permakanan zukhri. .tapi kadang2 ada juga skip kalau zukhri terlebih tidur. .kalau subuh pulak langsung takde bunyi. .sedap je dia tidur. .aku pun dapat tidur dengan nyenyak sekali. .hahaha. .k lah chaw dulu ye.nak join sekali tidur ngan anak2 :)








✿ wordless wednesday ✿