JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, August 27, 2011

Malam Ini Aku Buzy...

Malam ne aku nak buat biskut honeystar..biskut ini mesti ada dalam hidangan atas meja..kalau takde memang tak complete raya aku..hahaha..k lah aku chaw dulu ye..mbe aku akan jarang update entry baru..k bye..

Thursday, August 25, 2011

Makanan Ringan Untuk Hari Raya..

Samboi yang masam..


Coklat..


Jelly string..


Baru ne je aku beli..agak2 nak tambah lg tapi kira bajet dululah..taknak membazir..ala kadar pun cukup..


Menu Berbuka Semalam..

Kelmarin aku masak simple je..hubby aku ok2 je..walaupun simple perut tetap kenyang..hihihi


Bergedil ayam..


Baked potato chesse mayonis chilis..


Ayam masak kicap..


Telur masin..


Bersyukur dengan rezeki yang ada...


Wednesday, August 24, 2011

Cuci Mata Tengok Sandal Jenama Lv
























*gambar ehsan dari google*

Popia Simpul...












Inilah kerja aku pagi,petang dan malam...penat memang penat tapi nak menambah pendapatan punya pasal so aku ambik tempahan dari orang tapi aku tak sanggup pulak nak ambik banyak2...ikut kemampuan aku jugalah kan sebab aku sorang je yang buat..Alhamdullilah ramailah juga yang beli dari aku..sekarang ne tinggal 2orang je lagi yang aku kena siapkan..aku punya belum lagi ler..hihihi..


Tuesday, August 23, 2011

Tudung Raya..



Sempena raya ne kenalah ada tudung baru kan...murah je pun tudung kat atas ne..3helai $10 je..tudung aku dah settle..tinggal tudung anak dara aku je lagi belum jumpa2..esok baru payday tapi tak dapat nak shopping sebab mesti ramai giler kat kedai..taknaklah asyik terlanggar bontot ngan orang..tak kuasa aku..hihihi..



Duit Raya Dah Ready...



Dah lama tau kumpul duit raya ne sebab leceh nak tukar duit raya di bank sebab taknak tunggu lama2..asal ada duit $1 mesti aku simpan..duit dah ada tapi sampul surat je belum beli..hihihi


Dapat Free Kupon...







Monday, August 22, 2011

Wall Sticker $1












Sebab harga $1 aku pun beli untuk menghias dinding yang kosong sempena nak raya ne..kalau aku dah tampal kat dinding nanti aku show off ye ;)

Resepi Buttermilk Chicken..


Bahan2..

isi ayam (dipotong ikut suka & dicuci bersih)
tin susu creamer sejat / evaporated creamer
butter
Beberapa helai daun kari
Cili padi (dihiris & ikut suka byknya)
Garam secukup rasa
sudu makan Susu Manis + dgn air secawan

Cranya..

1.Golekkan isi ayam guna tepung ubi..kemudian goreng separuh masak..takyah goreng terlampau kering..dah goreng semua letakkan ketepi..

2.Panaskan kuali pastu masukkan butter tadi. Tunggu hingga cair pas2 baru masukkan susu creamer, susu manis yg dicampur air, cili padi, daun kari dan garam secukup rasa... Tunggu hingga mendidih pastu masukkan ayam yg digorang tadi... Tunggu hingga pekat barulah ditutup apinya... Sedia untuk dihidang....


Menu Sungkai Semasa Hari Sabtu...

Buttermilk chicken..


Daging masak kari kicap..


Ayam masak lulun..


Sayur kacang panjang..


Kuih muih yang warna warni


Mi udang goreng..


Air manisan selasih..


Air kausar..