JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, December 17, 2012

♡ada extra time♡

Bila dah ada extra time,mood baking pun datang..

kek crem chez malteser


kek crem chez




Saja nak buat kek untuk dimakan semasa hi-tea or malam..crem chez aku letak tebal supaya crem cheznya terasa banget..hihihi..

posted from Bloggeroid

Saturday, December 15, 2012

♡buat tempoyak♡

I love tempoyak very much..

sebelum menjadi tempoyak...


dah jadi pun...

before makan aku suka di tumis dulu bawang besar yang dihiris dadu..campur udang yang dihiris kecil..baru masukkan tempoyak..sedap hingga menjilat pinggan u noe..hihihi..

entry ringkas hari ini *^▁^*

posted from Bloggeroid

Friday, December 07, 2012

♡kek keju♡

Selamat pagi semua bloggers..

Pagi tadi bekfaz makan kek keju..guna tepung keju je pun brand nona..





posted from Bloggeroid

Thursday, December 06, 2012

♡bengkak d luar telinga♡

Tadi bawa azeq keklinik jumpa doktor..Doktor india cakap jangan sentuh n picit..dalam hati aku memang tak berani nak picit kalau disentuh lembut pun azeq meraung kesakitan..kesian..



Dah sapu ditempat yang bengkak..dah bagi makan ubat antibiotik..kalau panas terus bagi ubat panadol..harap2 kempislah bengkak itu..

posted from Bloggeroid

♡emergency♡



Japgi mau bawa azeeq ke klinik sebab dia ngadu sakit..hope semua ok..

posted from Bloggeroid

Monday, December 03, 2012

♡sukses♡






Alhamdullilah..berkali-kali aku try akhirnya aku berjaya..

posted from Bloggeroid

Sunday, December 02, 2012

♡hampa hatiku♡

Kenapa?????

Aku hampa sebab...........................................




Durian crepe ku tak menjadi..sedih yang teramat sangat..huhuhu..tapi takpe next time mau try lagi sampai dc menjadi..

posted from Bloggeroid

Saturday, December 01, 2012

♡bulan december♡

Assalamualaikum..

Dah masuk bulan baru..bulan terakhir untuk tahun 2012..bulan ini adalah bulan teristimewa bagi kami suami isteri kerana 21.12.2012 adalah tarikh ulangtahun perkahwinan kami..

Tak sabar tunggu nextweek coz mau jalan2 ke Limbang Sarawak..beli barang sekolah anak2 disana sebab harga murah banget..hihihi..

Ada yang rindu ngan budak bushuk aku ke?sekarang dah makin demanding okey..huhuhu..



Pakai baju jubah konvokesyen abang azeeq..

posted from Bloggeroid

Friday, November 30, 2012

☆sebagai penutup bulan november☆



Fresh dari oven...sejukkan sekejap and belah ditengah2...jadi????



Tadaa...nampak macam sedapkan...memang pun sedap..rasa coklat itu terasa banget sampai meleleh dalam mulut...lagi sedap kalau makan dengan cream chez...tapi aku malas nak putar cream chez...ada juga yang makan dengan aiskrim vanila...makan macam tu saja pun dah sedapp hingga menjilat sudu...hihihi..

Nak resepi???

Boleh...

Hah salin jangan tak salin...

Bahan2:-

113gm coklat masakan
113gm butter unsalted
2biji telur
35gm tepung gandum
35gm gula

Caranya:-

1.Cairkan coklat masakan dengan cara double boiler..Bila dah cair masukkan butter..Kacau sampai butter cair..Ketepikan..

2.Pukul telur dengan gula sampai putih..

3.Masukkan coklat cair tadi kedalam adunan telur..

4.Last sekali masukkan tepung dan gaul hingga rata..

5.Tuang kedalam acuan..bakar selama 10minit dengan suhu 150..

6.Bila oven sudah berbunyi keluarkan adunan tadi dari obvn supaya adunan tidak terlalu mengeras..kalau mengeras adunan tidak akan menjadi lava ditengah2..

posted from Bloggeroid

Thursday, November 01, 2012

☆1november 2012☆

Selamat pagi semua.Assalamualaikum.semoga dibulan yang baru ini kehidupan kita akan sentiasa ceria.sihat selalu.ada rezeki buat kita semua.Amin.

Kemarin petang sempat shopping barang dapur n barang anak2.yang penting susu dugro dumex n pampers zukhri.susu dugro dumex hubby sengaja beli 1kotak besar yang berisi 12paket.sebab buat stok selama 2bulan.



Di kedai hua ho manggis pula hubby rembat bantal yang konon dapat melegakan leher dan kepala yang sakit.so hubby beli.harga $89.90.tapi sekarang ada harga tawaran so jadi $49.hubby belum try lagi.hihihi.



Aku tak beli apa2 pun sebab belum terfikir nak beli apa.tengoklah esok nak beli apa.hahaha.

P/s: Bulan ini bulan aku untuk injik depo.dalam hati taknak injek sebab belakang aku lenguh2 n sakit.hmm.

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 30, 2012

●akhirnya aku berjaya●

Semalam gigih buat custard cream puff..1st adunan memang gagal total n dah masuk dalam sampah pun..2nd buat dengan penuh yakin n semangat akhirnya berjaya juga..fuh..kalau tak berjaya memang membazirkan bahan2..hihihi..





Rasa pun lembut je dimulut n sedap..intinya aku campur jem nenas sikit..sedapp..anak2 pun suka n sekejap je dah licin..

Nanti aku nak buat semasa tahlil 40hari arwah bapa mertua aku..tak terasa begitu cepat masa berlalu..Al-fatihah..

posted from Bloggeroid

Thursday, October 25, 2012

●funland hua ho●

Dah lama simpan gambar2 dalam draft..agak2 dah 2minggu kot terperap..takpelah..nak publish juga..
































posted from Bloggeroid

Monday, October 22, 2012

●askar singapore●



Tangah(kakak mak aku) aku yang gelar zukhri macam askar singapore..nak gelak pun ada..tak sesuai tau jadi askar..tengok jelah gambar dibawah kenapa tak sesuai..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Hahaha..senyuman yang buat aku gelak sebab terlampau lebar senyumannya..

posted from Bloggeroid

Saturday, October 20, 2012

●jarang●

Dah jarang sangat aku update entry baru sebab takde idea yang datang..kalau update status fb memang selalu..hihihi..

Kemarin kami anak beranak pegi miri..saja2 bawa anak2 makan angin n shopping sket..petukaran duit pun agak lumayan juga..Bnd100 jd Rm248..

Sampai bandar miri langsung je singah ke Imperial hotel untuk isi perut..kami makan d sugarbun sebab aku terliur nak makan nasi ikan goreng sambal..tapi memang hampa sebab nasi sikit je..tak kenyang pun..

Dah siap makan..jalan2 cari barang sampai jam 5lebih kami berada di miri..ngam2 nak balik hujan pun turun..

Sempat beli barang sikit..antaranya


Beg travel..


Bahan2 untuk buat kek

Yang banyak barang anak2 n buah2an..sekarang memang musim buah2an terutamanya raja buah iaitu durian tapi price agak mahal sangat..so pendam rasa nak beli..huhuhu..

K lah setakat update sikit je supaya terisi blog aku..bye..

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 03, 2012

●selamat pengantin baru●

Buat adik aku..nuratiqah dengan pasangannya tasim..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..

Mereka telah pun selamat disatukan pada 28 september..majlis berbedak pulak malam minggu 29 september..majlis bersanding 30 september..Alhamdullilah semua majlis dengan lancar..

Hari ini pengantin baru akan bertolak ke kuala lumpur..huneymun disana..syoknyee..k lah jom tengok gambar yang sempat disnap..



Wajahku yang pucat..huhuhu..bergambar semasa majlis berbedak..


Tengah menunggu pengantin lelaki tiba..


Bergambar ngan adik beradik..


Kami sekeluarga..

Tu je yang ada dalam samsung noteku..memang tak banyak yang aku snap sebab anak aku zukhri tak sihat masa tu..so kureng gambar pengantin..takpelahkan janji ada gambar..

P/s~harap korang faham kenapa aku jarang update entry :(

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 25, 2012

☆Innallilah☆

Al- Fatihah...

Bapa mertua aku telah pergi untuk selama2nya..semoga rohnya dicucuri rahmat..Amin..

P/s~ masih dalam mood terkejut :'(

posted from Bloggeroid

Monday, September 24, 2012

Tuesday, September 18, 2012

☆simple birthday cake☆







Birthday cake for our son,Al-izzul fareehan..my homemade chez cake..

posted from Bloggeroid

☆selamat ulangtahun☆

Buat anak sulung kami,AL-IZZUL FAREEHAN BIN ERWANDY YG KE 8 TAHUN..semoga sihat2 selalu..rajin2 belajar..menghormati orangtua..menjadi anak yg soleh..Amin..

Sekarang aku tengah baking kek chez sempena bday reehan..buat yg senang2 je jnji ada kek tuk dia..k lah..nak masak tuk lunch..



posted from Bloggeroid