JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, March 03, 2012

^nasi goreng cornbeef^

Tak mau membazirkan duit kat kedai makan sebab nak makan nasi goreng cornbeef lebih baik aku goreng sendiri kat rumah...harga satu pinggan je dah Bnd$3..convert Rm6..kalau dah 4orang nak makan Bnd$12..tak ke membazir..beli je cornbeef dalam tin baru Bnd$4..nak goreng banyak2 pun boleh sampai 8pinggan..puas hati makan..cara goreng pun simple je..lainlah kalau ada yang malas masak kan..hihihi..apa2 pun masak sendiri untuk family is the best!

Bahan2 pun simple je pun..

Yang penting jangan lupa nasi kosong..bawang merah..telur..cornbeef dalam tin..

Macam biasa tumis bawang merah sampai naik bau..

Bila bawang dah naik bau bolehlah masukkan telur..kacau sampai telur separuh masak..

Then masukkan cornbeef yang telah dihancurkan terlebih dahulu..kacau hingga rata..

Bila dah rata semua masukkan nasi kosong..dah gaul rata jangan lupa tambah garam n sedikit ajinamoto..

Dah siap bolehlah dihidangkan untuk family tercinta..

1 comment:

  1. tq for the resepi sis :)) saya dah cuba msk tdi buat suami dan kawan2nyer..its simple dan sedap:))))😁❤❤❤

    ReplyDelete