JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Tuesday, May 29, 2012

^pagi yang buzy^

Buzy2 pun sempat jugak update blogkan..yelah nak jadi blogger yang rajin..wahaha..oh ye..nanti malam dirumah kami akan mengadakan majlis harijadi kecil2an untuk puteriku ELLY..just simple je janji puteriku happy dapat menyambut ulangtahunnya yang ke4 tahun..jom lihat menu yang akan dihidangkan malam nanti..

1.Kek harijadi(beli)
2.Ayam goreng KFC(goreng sendiri)
3.Speghetti(my mum will cook it)
4.Nasi goreng conbeef(also my mum)
5.Pavlova(make by me)
6.Tart cheese(make by me)
7.Kek karamel(make by me)
8.Minuman campur(sister)

Alhamdullilah walaupun sedikit tapi insyaallah mengenyangkan..ok lah..nak sambung buat kerja..papai..

Monday, May 28, 2012

^bawa our kidz ke taman jubli^

Ewah3x..dalam satu hari banyak pulak entry aku update..tapi semua entry schedule ok..aku update entry tadi pagi..hahaha..jangan pulak ada yang jemu tengok aku update k..
 jalan menuju tempat permainan..ramai tau orang yang beriadah disana..meriah dengan kanak2..
 adeh..sempat jugak orang yang jogging tersnap olehku..hahaha..tempat ini juga untuk orang bersenam n aerobic..
 first zukhri takut nak main sebab ramai kanak2..last2 dia naik sendiri n luncur kebawah..
 see..dah pandai pun..hahaha..
 sempat juga puteriku gambar dijalan masuk taman jubli..
 gamabr dibawah lampu warna hijau..kalau malam lagi cantik..
 same warna hijau..
 dibawah lampu warna biru..
 yang ini aku suka..warna merah!..hihihi..
sebagai penutup..zukhri taknak bergambar so mereka 3 je..hihihi..

^marshmallow coklet cupcake^


^our lunch^

Oleh kerna hubby terima gaji (payday) hari ini sudah semestinya hubby belanja kitaorang makan Ayamku..sekarang harga pun makin naik..kalau tahun dulu2 $2.50(rm5)..tapi sekarang sudah $3.00(rm6)..takpelah kan sekali sekala je pun..takleh selalu..merana hubby nanti..hahahaha..

^simple cupcake for her^

Kemarin sempena harijadi puteriku Elly..aku pun buat simple cupcake untuk dia..'mini coklet cupcake'..resepi dapat dari cuzen aku d Labuan,Mariam..senang je pun buat cupcake ini n dapat berpuluh cupcake..puas juga anak2 makan...
Petang tu cadang nak hantar cupcake ini kerumah my parent tapi dorang takde kat rumah so hantar ke tempat dorang selalu lepak..tempat tu nanti untuk my parent future house..masih lagi dalam proses..hihihi..
Elly happy dapat cupcake comel tapi dia tetap nak kek harijadi dengan gambar dora..kalau takde gambar dora,princess pun ok..kalau takde juga belasah jelah janji gambar khas tuk girl bithday..ahakz!

p/s:Insyaallah nanti petang nak shopping barang2 untuk sambut bday gurl esok kat rumah my parent..ada BBQ..nyum2..







Sunday, May 27, 2012

^happy birthday^

Buat puteri kami satu2nya dalam family kecil kami..AZ-NAFEESA ELLYSYA yang ke 4tahun..

4tahun yang lepas pukul 12.42 tengahhari lahirlah seorang puteri yang tidak disangkakan kerana aku fikir dapat seorang putera lagi..syukur alhamdullilah..memang sangat happy ketika itu walaupun hubby tiada disisi menemaniku semasa aku melahirkan elly..airmata memang tak henti2 mengalir kerana sudah dapat teman untuk memakai baju kurung bersama2..hihihi..

Semasa elly berumur 1tahun lebih pernah doktor dimuara bagitau elly ada masalah dengan tulang kaki..kami lakibini pun heran macammana boleh sedangkan elok je pun elly jalan..takde pun cacat..kami disuruh bawa ke ripas untuk di x-ray..dah x-ray doktor kat sana bagitau kami takde pun ada masalah dengan kaki elly..ok je pun..hmm..rasa nak terajang je doktor kat klinik muara tu..tapi sabar jelah..
Alhamdullilah semasa dari kecil hingga sekarang elly tak banyak karenah..sekali sekala je datang angin kui kui..macam2 jugaklah dia pinta..huhuhu..sekarang dah masuk 4tahun..bercakap pun macam nenek2 tau walaupun adakalanya slang dia lari..hahaha..belum berapa nak tembus lagi..
Planning kami lakibini nak sambutkan harijadi dia simple je kat rumah orangtua aku..harap2 menjadilah planning kami tu..untuk family2 je..taknak panggil oranglain sebab bajet tak mengizinkan..ehehe..oh ye..elly request nak kek dora untuk kek harijadi dia tapi kalau takde beli kek aiskrim jelah janji kek..hihihi..


k lah..jap g nak buat mini coklet cupcake..papai..



Wednesday, May 23, 2012

^dia nangis..aku pun nangis^


My lil boy sekarang ini tengah demam panas..tambah2 lagi ada banyak ulser dalam mulut dia..ada yang kecik n ada yang besar..lil boy asyik merengek je dari tdai pagi sampailah sekarang..time aku update ne pun dia tengah lena dalam buaian..ini pun cepat2 aku taip takut dia ek ek(mulai nangis)..

kemarin petang aku ngan hubby bawa lil boy pegi keklinik muara sebab lil boy dah mula panas badan..pegi sana daftar sebagai pesakit luar..kena isi borang then ke bilik flu..kat dalam bilik tu letak borang dalam peti khas sebelum dipanggi nurse untuk timbang berat n kena bagi nombor..nombor 0034..masa tu nombor dah 0022..alamat kena tunggu lama..

kami sampai sana pukul 2..dah sampai nombor kami jam dah pukul 3.30petang..korang bayangkanlah berapa lama aku kena tunggu ditambah pulak lil boy asyik nangis..nak sumbat puting gerenti dia tak mau sebab ulser..huhuhu..

jumpa doktor tanya itu ini..kena kasi surat untuk ambil ubat..banyak juga ubat diberi..nasib baik free..kalau masih juga tak ok esok nak bawa keklinik swasta..k lah chaw dulu sebab lil boy dah mula kuarkan suara ek ek

Tuesday, May 08, 2012

^pagi2 dah buat hal^

Tadi pagi tengah nak basuh muka..buka kepala paip..n..dushhhhhh..air kecik sangat..cepat2 aku tadah air disetiap bilik mandi..nasib baik ada besen besar untuk simpan air..penuh botol2 kosong aku isi..lebih baik bersedia dari awal takut kalau lambat memang tak sempat nak isi..sediakan payung sebelum hujan..

Kul 6.45pagi aku dah siap laundry semua baju2...8.30pagi pulak dah siap masak tuk lunch..now aku sedang bekfaz pagi..semua kerja aku dah siap..relax!!!!

Thursday, May 03, 2012

^bulan mei^

Dah masuk hari ketiga dalam bulan mei..sekejap je rasanya masa itu berlalukan..nak buat kerja pun rasa macam tergesa2..walaupun aku seorang rumahtangga sepenuh masa sapa cakap tak banyak kerja n banyak goyang kaki..walaweii..tak betul..banyak tau kerja..ingat senang ke jadi housewife!pening..stress..penat..toksah cakaplah kan..kadang2 aku rehat kejap pun payah sebab my lil boy asyik merengek je memanjang..bila lil boy tido time tu lah aku terkejar2 masa untuk buat kerja..


Masak..laundry..jemur baju..lipat baju..mop lantai..kemas semua bilik..fuh..penat..rumah takdelah besar mana pun..tingkat atas pun takde tapi sudah menjadi tanggungjawab seorang isteri untuk membuat semua itu..tak boleh nak merungut..dah berjanji untuk menjadi seorang isteri yang boleh menjaga anak2..menjaga makan minum suami..menjaga aurat..menjaga rumah..dan lain2 seperti yang tertulis dalam surat(surat kursus nikah)..
gambar semasa nikah 21.december 2003..umur aku 21tahun..still young tapi dah jodoh..hihihi..k lah taknak potpet pagi2..takut ter.emo..papai..