JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, June 30, 2012

^untuk sementara^



Untuk sementara ini aku guna laptop my bro in law,Syukri untuk hapdet entry2 baru sebab my laptop kena masuk woksop jap untuk diformat..kena tunggu beberapa hari sebab tengah tunggu Q yang panjang..maklumlah sekarang ini kedai concept membuat promosi format laptop sebanyak Bnd10(Rm20) je..cukup murah..mudahan cepat2 siap before hari minggu ini..huhuhu..

^comel tak??^

corak harimau belang

corak love

corak bintang

corak tapak sulaiman   
Jangan heran kenapa aku warnakan cupcake warna pink n black sebab i love that colour..aku tak tau napa sejak kebelakangan ini aku teramat minat ngan warna pink..huhuhu..cantik tak cupcake aku?? cupcake blueberry yang aku buat 2hari yang lepas..anak2 memang suka sangat makan cupcaake..so aku layan jelah lagipun cara membuat pun gampang amat! hahaha..

p/s~Dalam hati nak sangat try buat kek rainbow..huhuhu..

Friday, June 29, 2012

^hasil shopping 27hb^

Alhamdullilah rezeki...

Ada 3warna kantung plastik..warna putih dari kedai Hua ho..warna kuning dari  kedai Jaya hypermart n warna biru dari kedai runcit Aris jaya..


Inilah hasil shopping kami..


Macam tak tersusun je..uhuk2..


Main letak jelah ;p

Semua bajet kami untuk beli semua barang2 kat atas dalam Bnd150 kebawah..itu belum campur beras n barang2 basah..normally jika dicampur semua Bnd300 dalam sebulan..korang dah shopping??

^beli mainan lagi^

Geram sebenarnya bila hubby belikan mainan untuk anak2 bulan ne..kalau ikutkan aku hajat nak belikan mainan bulan depan..huhuhu..bajet lari ne!!!

Untuk zukhri..



Untuk elly..


Untuk reehan n azeeq..



Thursday, June 28, 2012

^stok untuk Zukhri^

Sudah menjadi kebiasaanlah kan bila dah ada anak2..terutama anak2 yang masih lagi menyusu n mengunakan pampers..aku pun ada lagi sorang yang masih menyusu n pakai pampers siapa lagi kalau buka n my lil boy,Zukhri..umur pun dah masuk dua tahun bulan depan..he's still my baby!


Macam biasa susu dumex coklat kena ada 4paket..ngam sampai sebulan..


Pampers pulak 2kotak..cukup juga untuk sebulan..



^cream muka siang malam^

Semalam aku membeli set cream siang malam dengan harga Bnd10(Rm20)..saja je nak try ok ke tak dengan muka aku yang sensitif ini..


Manalah tau ok je ngan muka aku..akan ku teruskan pakai sampai bila2..pencuci garnier aku belum beli lagi sebab masa ini aku guna sabun papaya..



Yang bulat untuk cream semasa siang..yang botol pulak untuk malam..semalam dah start pakai cream malam..

Susahkan untuk cari cream muka apa yang sesuai dengan kulit kita..kalau salah pilih takut muka kita rosak..huhuhu..korang pakai apa ek?? mesti mahalkan..aku mampu beli ini je sebab cukup2 bajet..hahaha..


^selamat pagi^


Jangan lupa sarapan pagi ye!!!

Wednesday, June 27, 2012

^post paling popular dalam blog aku^


Posts
Apr 17, 2010, 1 comment
52 Pageviews
Aug 22, 2011, 6 comments
49 Pageviews
Feb 12, 2011
36 Pageviews
Aug 27, 2010, 3 comments
26 Pageviews
Feb 27, 2011, 1 comment
21 Pageviews
Jun 17, 2012
21 Pageviews
Jun 23, 2012
19 Pageviews
Jun 22, 2012
15 Pageviews
Apr 14, 2010, 2 comments
11 Pageviews
Jun 24, 2012
8 Pageviews

^muka manyak senyum^


Sebab apa manyak senyum?????....Hari ini PAYDAY TIME..terima gaji..so sapa yang tak senyum lebarkan..bukanlah nak shopping sakan..


Shopping barang2 dapur pun kira shopping jugak..kena beli apa yang patot dibeli..jangan lupa listkan barang2 yang patot dibeli..

Paling penting..

1.Beras..walaupun beras masih ada tapi kena ada spare..manalah tau kot2 buzy..tup tup beras dah abis..kan ke naya tu..no gud!

2.Telur..aku kalau takde telur memang tak komplit dapur aku..so kena sentiasa ada telur..anak2 aku paling suka makan telur goreng..

3.Dumex coklat..my lil boy minum susu dumex hari2..so kena sentiasa ada dalam kabinet dapur..sebulan mesti beli 4paket dumex..kesian pulak kalau takde susu..takkan nak kasi anak aku minum teh..huhuhu..

4.Buah..buah pun amat penting..anak2 aku paling suka buah epal,oren,anggur n durian..kena ada selalu dalam peti ais sebab anak2 suka makan..

5.Biskut..yang ini pun anak2 suka makan..terutamanya biskut jacob..sekejap je boleh habis..memang tak sampai seminggu..hihihi..

P/S~KAMI LEBIH UTAMAKAN PERUT ANAK2 YANG PERLU DI ISI..APA YANG MEREKA MAU MAKAN PASTI KAMI BELIKAN YANG PENTING HALAL N MENGENYANGKAN..

^sedih^


Sedih sangat2 bila handphone aku N95 8gb rosak!!!!....mula2 hp aku ada screen trouble...tup2 dah tak dapat nak on semula...kenapalah kau rosak bulan ne...kalau nak rosak tunggulah bajet bulan depan...adoi...macammana aku nak contek ngan orang..nak wassup with family...memang aku rasa down sangat2...huhuhuhu...



^our bekfaz today^


Walaupun simple tapi sekurang2nya kena juga ambil bekfaz sebelum memulakan tugas..mesti ada energi baru dapat buat kerja dengan senang hati..betul tak??? 

^wordless wednesday^

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tuesday, June 26, 2012

^cupcake strawberry^

Dah lama aku buat cupcake ne..baru hari ini aku buat entry cupcake simple..tengok gambar jelah..tak tau nak cakap apa..hihihi..