JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Wednesday, August 29, 2012

(mood raya)

Still lagi raya kan?? Rayakan sebulan..hihihi..tapi mood raya kurang sebab ada cerita sebak sikit semasa raya..

Lepas je balik dari miri dalam pukul 8malam masa hari sabtu malam..kami lakibini bawa reehan n azeeq ke emergency ripas sebab dorang dua so weak..yang paling lemah reehan ditambah lagi sakit perut..



Azeeq pulak muntah2..



Jumpa doktor..doktor cakap reehan kena admit malam tu jugak sebab kondisinya terlampau lemah..kena tambah air n bagi ubat..azeeq just tambah air..



Sebelum masuk wad3..reehan direhatkan sebentar dibilik emergency..ramai tau orang yang bertahan..kebanyakkan kes muntah2..huhuhu..



Azeeq tak admit tapi kena habiskan 1pack air..jam 3pagi baru siap..5jam dalam rest room..



Reehan sudah berpindah diwad3..malam tu hubby yang jaga reehan sebab aku jaga azeeq dalam rest room..



Petang pukul 2pm aku n zukhri datang melawat reehan..malam tu aku minta reehan supaya discharge..doktor cakap tak boleh discharge..just home leave tapi kalau ada apa2 kena bawa cepat ke wad3..pagi kena datang tuk check up..aku ok2 je..



27hb..pagi datang tuk check up..alhamdullilah semua ok..reehan pun discharge..memang sangat risau bila anak2 yang ditahan dihospital..tak suka tengok tangan anak2 dicucuk jarum..huhuhu..

K lah taknak sedih2 lagi dah..sekarang anak2 dah sihat..


posted from Bloggeroid

Saturday, August 25, 2012

(ke miri)

Kasi update my blog sikit..nak bagitau hari ini kami makan angin d miri sarawak..dari rumah tolak pukul 8lebih..Insyaallah sampai d miri dalam jam 10lebih..ambil masa 2jam je..

Hubby,aku,elly,zukhri n adik lelaki aku je yang makan angin..ehan n azeq kami tinggalkan d rumah parent aku..



Ambil peluang hari ini sebab hubby cuti weken..nasib baik dah payday..dapat shopping sikit tuk family..hihihi..



Pertukaran duit Brunei ke rm Malaysia just $1 jd rm2.50



Tukar pun tak banyak..yang penting untuk isi perut..hihihi..



Dan yang penting hadiah untuk ehan n azeq sebab dah berpuasa lebih dari 15hari..dah janji ngan anak2 kalau lebih 15hari berpuasa ada ganjaran..Alhamdullilah dorang ok je berpuasa..

K lah mata dah naik pening tengok henpun..hihihi..

posted from Bloggeroid

Friday, August 24, 2012

(kisah 1st raya)

Tengok gambar je..tak larat nak reka2 ayat..letih..hihihi..




















posted from Bloggeroid

Thursday, August 23, 2012

(raya raya raya)



Hari ini hariraya yang ke4 bagi kami rakyat Brunei..

posted from Bloggeroid

Saturday, August 18, 2012

(selamat hariraya aidilfitri)



Blog akan rehat selama 3-4hari sempena raya..akan update bila ada masa..jumpa lagi..

posted from Bloggeroid

Thursday, August 16, 2012

(sampul raya)



Dah sedia awal untuk anak2 buah dan juga sanak saudara..




Kena prepare awal sebab takut terlupa nak isi..duit dah kumpul dari bulan lepas sebab malas nak tukar duit dibank..huhuhu..

Hariraya tak lama lagi menjelang..korang dah siap ke buat persiapan raya?kalau aku still dalam preparing sebab banyak lagi kerja aku nak buat..untuk anak2 all done..anak2 yang lebih penting sebab doranglah yang akan memeriahkan suasana dihariraya nanti..

K lah..sekadar update je..esok2 aku hapdet lagi ye!!!

posted from Bloggeroid

Friday, August 10, 2012

(biskut raya)

Tahun ini agak malas banyak sebab semua biskut aku beli je dikedai..harga pun ok jugak..harap2 biskut yang aku beli ini sedap..huhuhu..













posted from Bloggeroid

Thursday, August 09, 2012

(mesti siap hari ini jugak!)

Hari ini buzy banyak sebab kena siapkan hari ini...tinggal 10hari je lagi kita akan menyambut hariraya...so kena rushing sikit..aku tengah buat apa pagi ne??




Jahit tabir(langsir)!!!!!...



pandai memang pandai tapi yang simple je...janji tahun ini tukar tabir baru sebab tabir lama dah 6tahun pakai...huhuhuhu.. K lah...nak sambung gunting2 tabir(langsir).

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 08, 2012

(selamat ulangtahun perkahwinan)

Buat kedua orangtua aku yang ke31tahun..semoga ikatan mereka akan berpanjangan hingga keakhir hayat..




Kemarin berbuka puasa dirumah adik aku,nora..terus buat kejutan untuk bapa n mama selepas siap bersungkai..




Dah planning beli kek 5hari sebelum tarikh perkahwinan bapa n mama..collection adik beradik beli kek tiramisu..





Bapa n mama terkejut sebab kami buat kejutan untuk mereka berdua..hanya itu yang kami mampu lakukan buat mereka berdua..memang meriah bila berkumpul bersama tambah lagi bila mendengar suara anak2 yang memang havoc..hihihi..

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 07, 2012

(di dapur)



Tengah menunggu apam masak..sempat ambil gambar..huhuhu..muka nampak macam kurus je kan??

posted from Bloggeroid

Monday, August 06, 2012

(silky girl)



Aku minat sangat dengan brand silky girl dari dulu lagi..harga memang berpatutan bagi aku..kalau brand lain agak mahal dari silky girl..huhuhu..



Dapat free gift beg bila beli product silky girl..tapi beg tu dah jadi hak milik elly..hihihi..

posted from Bloggeroid

Saturday, August 04, 2012

(shopping again)

Berada dalam kereta..menuju ke destiny yang ditujui..mencari barang anak2 serta barang rumah..



Reehan penat n terlelap dalam kereta..nasib baik kereta besar..senang anak2 nak tidur..



Azeq pun kepenatan..suka duduk depan..hihihi



Elly memang suka kalau jalan2..pakai cincin yang neneknya bagi..



Zukhri memang suka tidur dalam kereta..kadang2 mengamuk kalau kita kejutkan dia..huhuhu

Untuk raya memang dah set dalam list apa yang patut dibeli..harap2 jumpa apa yang kami cari dengan harga yang berpatutan..hihihi..

posted from Bloggeroid

Thursday, August 02, 2012

(projek tiap malam)



Inilah projek aku setiap malam bermula semalam..yelah kalau dah malam memang banyak masa lapang..daripada aku mengadap tv lebih baik aku menyimpul popia kecik..awal siap nanti boleh relax..esok dah nak raya baru aku goreng..hihihi..k lah nak sambung projek aku dulu..chaw!

posted from Bloggeroid

(menu sungkai hari ini)



Satay ayam n satay daging




Ayam goreng sos tiram campur kulat



Air buah longan campur buah nipah

posted from Bloggeroid

(still thinking)



Masih lagi befikir nak masak apa??..huhuhuhu..

posted from Bloggeroid

(akhirnya)



Pilih rak tv yang paling kecik tapi tomei...hihihi...comel2 pun harga tetap tak comel...$320 lepas diskaun...takpelah sebab benda ne tahan lama...tapi lagi tahan emas kan...hahaha...sindir2 kat abang sayang...muahahaha...okey time for buat kerja...papai ;)

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 01, 2012

(yang mana satu)

Memang susah sebab aku tengok dari gambar je...hubby wassup je dari kedai tu...hubby tengah survey rak tv yang baru sebab yang lama dah tak cantik lagi...huhuhu...
















Korang sendiri pun mesti pening nak pilih yang mana satu kan???...hmm...agak2 hubby aku pilih yang mana ye...tunggu jelah...

posted from Bloggeroid