JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, January 18, 2013

↭Adik lagi besar daripada kakak↭



Ketara sangat kakak tu kecik dari adik..kakak makan setengah mangkuk..adik makan sepenuh mangkuk..

Memang susah kalau disuruh makan..kakak agak liat mau makan..nak kunyah nasi kena ambil masa yang lama..dah try bagi ubat cacing pun tak jalan..degil kot cacing dalam perut kakak..dibagi appeton pun langsung takde perubahan..vitamin segala macam pun memang tak menjadi..

Sebagai ibu tengok anak yang terlampau kurus memang aku susah hati sebab berat kakak tak naik2..still bawah 13kg..takut pula ada yang mengata aku tak kasi anak aku makan..walaweii..hari2 aku suruh kakak makan..2x sehari makan nasi..breakfast minum susu dengan cereal koko krunch..petang pulak aku bagi minum milo..

Tentang adik pulak takde masalah..dia boleh ngap apa yang aku makan..kau suap berkali2 pun dia telan..seronok tengok dia makan..hihihi..berat pulak dah melebihi berat kakak..sudah melebihi 13kg..nak angkat pun dah tak larat sangat sebab berat..

Lagi satu tabiat adik yang aku marah sangat..suka tau buli kakak..kadang2 dia gusti kakak..kakak tak melawan tapi menangis..memang geram sangat kat adik..mentang2lah badan besar senang2 je dia buli kakak..

Macam dah panjang aku entry aku ne..kena stop sampai sini sebab dah takde idea mari..hihihi..

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment