JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, February 01, 2013

{Kasih ibu}

Si anak memberikan sehelai kertas kpd si ibu,

1) Tolong pergi kedai : BND4.002) Tolong jaga adik : BND4.003) Tolong buang sampah : BND1.004) Tolong kemas bilik : BND2.005) Tolong siram bunga : BND3.006) Tolong sapu sampah : BND3.00Jumlah : BND17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu­ selama 9 bulan - PERCUMA2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku : PERCUMA.

Si anak menitiskan air mata lantas memeluk ibunyajasa ibu itu tidak ternilai oleh wang ringgit. apa pun yg kita buat tidak akan mampu membalas jasa ibu kita... Apa yang kita mampu untuk membalas jasa ibu kita? mudah je. hormatinya, dengar kata2nya, jangan meninggi suara, hargainya, jaganya dikala dia sakit dan doakan kesejahteraannya.

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment