JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, January 31, 2013

{Beef lasagna}



Macam takde rupa beef lasagna je kan..tapi rasa memang maknyus..sos putih itu yang membuatkan rasa benar2 mantap..

Alhamdulliah anak2 suka makan sampai anak aku yang sulung tu dah request untuk bawa kesekolah petang n takyah bawa duit belanja..hihihi..

Nanti2 nak buat untuk kedua kali..

posted from Bloggeroid

{Resepi apa ne?}



Tentu korang dah dapat agak apa yang aku buat..hihihi..baru 1st time tau aku buat resepi ne..dah siap nanti aku showoff ye itupun kalau menjadi..hahaha..

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 22, 2013

↭Kek brownies↭



Toppingnya aku letak cream chez n marshmallow je..makan sejuk2 memang sedap banget..

posted from Bloggeroid

Monday, January 21, 2013

↭Nasi ayam penyet↭

Hari sabtu yang lepas aku merajinkan diri untuk memasak nasi ayam penyet..seawal jam 6pg aku sudah keluarkan ayam dari fridge..kupas bawang merah..kemudian aku sambung tidur lepas anak-anak pergi kesekolah..

Pukul 8pagi aku start masak..nak buat ayam penyet memang agak memakan masa sebab banyak yang kena buat..


Aku masak nasi guna air rebusan ayam..air rebusan ayam aku letak halia,bawang putih n kiub pati ayam..


Ayam yang sudah direbus aku perap pula dengan kicap masin sebelum digoreng..


Bahan-bahan untuk buat sambal penyet..Bawang merah,lada padi,lada tailan,belacan dan buah tomato..bahan-bahan semua ini digoreng satu persatu..


Safety is important ok..hahaha..


Inilah rupa bahan-bahan yang sudah digoreng..lepas ini kita tumbuk sampai lumat..


Bila dah siap ditumbuk..kita tumis dengan sedikit minyak..jangan lupa letak garam n gula..


Ayam yang sudah digoreng..


Tadaa..sedia untuk dinikmati..

posted from Bloggeroid

Saturday, January 19, 2013

↭Baju gaun labuh↭

Kemarin bawa anak2 lelaki gunting rambut sebab rambut dah panjang n tebal..bila anak2 lelaki dah start kena gunting aku n elly pergi ke kedai berhampiran..ke kedai waznah..

Tengok2 ada baju gaun labuh untuk elly so aku beli dua helai sebab aku memang jarang belikan elly baju gaun labuh..





Harga kedua baju tu $5.90..



Tapi ada diskaun..so jadi harga $5.00 saja..hihihi..

posted from Bloggeroid

Friday, January 18, 2013

↭Adik lagi besar daripada kakak↭



Ketara sangat kakak tu kecik dari adik..kakak makan setengah mangkuk..adik makan sepenuh mangkuk..

Memang susah kalau disuruh makan..kakak agak liat mau makan..nak kunyah nasi kena ambil masa yang lama..dah try bagi ubat cacing pun tak jalan..degil kot cacing dalam perut kakak..dibagi appeton pun langsung takde perubahan..vitamin segala macam pun memang tak menjadi..

Sebagai ibu tengok anak yang terlampau kurus memang aku susah hati sebab berat kakak tak naik2..still bawah 13kg..takut pula ada yang mengata aku tak kasi anak aku makan..walaweii..hari2 aku suruh kakak makan..2x sehari makan nasi..breakfast minum susu dengan cereal koko krunch..petang pulak aku bagi minum milo..

Tentang adik pulak takde masalah..dia boleh ngap apa yang aku makan..kau suap berkali2 pun dia telan..seronok tengok dia makan..hihihi..berat pulak dah melebihi berat kakak..sudah melebihi 13kg..nak angkat pun dah tak larat sangat sebab berat..

Lagi satu tabiat adik yang aku marah sangat..suka tau buli kakak..kadang2 dia gusti kakak..kakak tak melawan tapi menangis..memang geram sangat kat adik..mentang2lah badan besar senang2 je dia buli kakak..

Macam dah panjang aku entry aku ne..kena stop sampai sini sebab dah takde idea mari..hihihi..

posted from Bloggeroid

Thursday, January 17, 2013

↭Rocky candy↭



Seakan-akan sama dengan sticky candy tapi rocky candy ini agak keras..memang sesuai dengan nama rocky(batu)..hahaha..satu balang kecil ini harganya $3.60..saja je beli sebab aku suka tengok balangnya yang cute..boleh buat koleksi..hihihi..

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 16, 2013

↭Baju↭

Kemarin beli baju tidur Ellysya n Zukhri...Semua baju tidur mereka murah2 je pun..

baju tidur ellysya angry bird $5.90..

baju tidur ellysya oscar $5.00..

baju tidur ellysya timmy $5.00..

Actuallykan baju tidur oscar n timmy tu datang dari malaysia sebab ada tag harga Rm..

memang murah..

baju tidur zukhri smurf $5.90

baju tidur zukhri where's my water $5.90

Eyh aku pun sempat beli dua helai baju biasa untuk basahan..





Baju aku tu lagi murah $4.90..hihihi..aku selalu beli baju dimilimewah berakas n jaya hypermart sebab harga murah2..this payday nanti pun nak rembat beberapa baju lagi untuk anak2..

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 15, 2013

↭Shopping↭

Baru balik dari Shopping barang dapur dimilimewah berakas..sebelum beli barang dapur naik keatas bahagian barang2 baju..beli sinjang biru untuk reehan sekolah ugama..jumpa baju tidur untuk my lil boy n doter sebab mereka berdua memang tak banyak baju tidur..so sempat rembat beberapa helai..esok aku tayang k..hahaha..



Barang dapur yang dibeli tadi..Sekarang harga barang sudah naik..belum penuh troli harga dah mencecah seratus..huhuhu..tapi nak buat macam mana kan sebab barang keperluan dapur digunakan setiap hari..

ok kena stop sampai sini..esok sambung lagi k..

posted from Bloggeroid

↭Addict game online↭

Sejak dapat samsung note aku memang addict main game online sekarang...hari2 aku main tapi takdelah setiap masa mengadap samsung note..sekali sekala je pun..lepas je siap semua kerja aku..baru aku online game..lagipun sayang if wifi tak digunakan..tiap bulan bayar $60..rugi tau..

Gambar dibawah antara game online yang aku main sekarang..paling top..








Korang ada main game online juga ke?..

posted from Bloggeroid

Sunday, January 13, 2013

↭Permata hati kami↭



Apa ke hal update entry baru pukul 1.30pagi..sebab jiran sebelah memekik menyanyi belum berhenti..memang susah nak melelapkan mata..memang takde perasaan langsung..Cubalah ingatkan jiran sebelah..kalau dalam macam cerita seniman bujang lapok dah lama mulut kena sumbat dengan mikrofon tau..opps sorry dah melalut jauh dari tajuk..




Dah lama aku tak letak gambar 4 beradik ne..memang susah nak ambil gambar mereka berempat sebab dorang ne selalu bergaduh..nak ambil gambar ne pun sempat gaduh juga..tengok jelah muka mereka yang muram semacam je..hihihi..

Oklah..kena sumbat telinga dengan kapas sebab mata memang dah berat beno..papai..

posted from Bloggeroid

Monday, January 07, 2013

↭My new long dress↭

Baru pernah beli baju dress labuh..harga pun agak berpatutan ikut kemampuan aku..





Suka warna merah that why aku beli baju dress merah..lainkali beli warna lain pulak..nak buat koleksi dress..hihihi..

posted from Bloggeroid

Sunday, January 06, 2013

↭Where's my water↭











Model baju where's my water..pilihan hubby untuk budak yang sudah banyak akal n sudah jadi burung sebab banyak potpet..hihihi..

posted from Bloggeroid

Thursday, January 03, 2013

↭Sempena Tahun Baru↭

Assalamualaikum semuanya...

Masih belum terlambat untuk aku ucapkan "Selamat Tahun Baru 2013" kepada semua yang sudi singah ke blog aku...

Sempena tahun baru ini juga n kebetulan selepas hubby terima bonus bulan 12 tahun lepas...aku beli baju baru untuk anak-anak sebab kebanyakkannya baju mereka sendat n senteng...

Baju pun agak murah sebab diskaun yang agak lumayan besar sehingga 80%...Memang taknak lepaskan peluang untuk shopping habis-habisan untuk anak-anak tersayang...



Untuk aku pula tak banyak yang aku beli...just wallet Hermes sebab wallet lama aku dah rosak so kena beli baru...



Oklah kena stop sampai disini dulu sebab kena buat kerja dulu...ada cerita baru nanti aku update new N3...Bye!!!

posted from Bloggeroid