JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, February 28, 2013

{Puding roti marie}



Buat minggu lepas sebab terliur mau makan yang manis n sejuk...



Aku letak cheddar garut banyak-banyak luar n dalam..makin maknyuss rasanya..hihihi..

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 27, 2013

{Banyaknya stok}



Ikutkan hati memang taknak beli dumex bulan ini memandang stok masih ada tapi adik aku nora whatsapp bagitau harga dumex turun lagi bulan ne..bulan lepas $7.99..bulan ini $7.77..takut rugi aku beli jugak buat stok untuk bulan-bulan kedepan..hihihi..

posted from Bloggeroid

Thursday, February 21, 2013

{Sporting}



Sultan yang sangat sayang akan rakyatnya... Seorang raja yang berjiwa rakyat...Semoga dipanjangkan usia baginda Sultan...Amin...Daulat Kebawah Duli Tuan Patik...

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 19, 2013

{Orang baru}



Opps bukan baby aku..tapi anakbuah aku yang baru je lahir tadi pagi pukul 8.13pagi..berat 3.050kg..sudah ringan perut my biras..hihihi..selepas ne dugaan berpantang pulak..syoknye dapat gomol-gomol ngan baby..huhuhu..

posted from Bloggeroid

Saturday, February 16, 2013

{Sotong sumbat}

Dah lama cari resepi sotong sumbat..ahernya aku jumpa juga..tapi aku repair sikit dari resepi asli..



Bahan-bahan yang sudah sedia untuk masak..



Inti sotong..telur campur udang..kemudian sumbat dalam sotong..



Dan hasilnya..sedap sangat-sangat..hihihi..

posted from Bloggeroid

Friday, February 15, 2013

{Family outing}



Jalan-jalan ke Times square..buang boring sebab otak dah buntu duduk kat rumah..hahaha..

posted from Bloggeroid

Monday, February 11, 2013

{Jalan-jalan makan angin}

Tadi Bawa Anak-anak Jalan Main Uni Arcade di Hua ho tanjung bunut..dari rumah sampai sana cuma 20minit kalau tak jamming..



Masing-masing pilih nak main apa..Zukhri dah tentu pilih kereta gerak kiri kanan..1token je pun..

Elly pulak main kereta bumper car tapi hampeh semua dia langgar..dah namanya bumper car mestilah main langgar-langgarkan..hihihi..

Azeeq suka main hempas ketam guna tukul besar..sebab apa??..sebab boleh dapat banyak tiket..hahaha..

Reehan pun sama jugak main hempas ketam..hempas buaya pun ada..

Tadi tukar token $20..abis dorang bantai..takpelahkan untuk anak-anak jugak..duit boleh dicari lagi..ahai..

Lepas je dari uni arcade..aku cadangkan beli makanan tapau je sebab tak larat nak bawa anak-anak makan kat luar memandangkan time tu jugak tiba-tiba my hubby sakit pinggang..



Tapau variety bucket je..harga $23.50..kenyang jugaklah kami anak beranak makan..ada lagi tinggal 2ketul ayam..hihihi..

Tadi sempat jugak aku beli barang baru untuk didapur..esuk jelah aku bagitau k sebab kepala dah tingtong..pening..papai..

posted from Bloggeroid

Friday, February 08, 2013

{Ceri beri}

(image from google)

Hari ini dah masuk dua hari aku ceri beri..dalam sehari lebih 5x dating ngan jamban..kadang2 labih daripada tu..sakit memulas dalam perut tu..kena cepat2 gi toilet kalau perut terasa ada memulas..tak selesa betul..

Dah macam-macam aku makan n minum tapi still juga sakit perut..huhuhu..

Nak try satu petua..minum teh pekat tanpa gula..hmm..harap-harap mujarab..

K lah nak bancuh teh pekat..papai..

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 06, 2013

{Menu petang}



Masih lagi panas-panas..silalah jamu selera..sungguh lembut bila digigit..tenkiu my cuzen dari labuan yang kasi resepi ne walaupun aku derhaka sikit..hahaha..

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 05, 2013

{Gastrik}



Bangun pagi tadi terasa senak kat ulu hati..nak tarik nafas panjang-panjang memang tak boleh..nafas singkat je..sakit betul-betul..

Nasib baik hubby aku ada balik sekejap n dapatlah aku suruh dia belikan gaviscon..dah siap makan terus je aku telan ubat gaviscon..hubby ada tanya aku nak yang pil or liquid..laju je aku cakap liquid sebab i tak boleh nak telan pil..huhuhu..

Sekarang gastrik dah hilang tapi still tak boleh tarik nafas panjang-panjang..

Oklah..aku nak bedrest..

posted from Bloggeroid

Friday, February 01, 2013

{Kasih ibu}

Si anak memberikan sehelai kertas kpd si ibu,

1) Tolong pergi kedai : BND4.002) Tolong jaga adik : BND4.003) Tolong buang sampah : BND1.004) Tolong kemas bilik : BND2.005) Tolong siram bunga : BND3.006) Tolong sapu sampah : BND3.00Jumlah : BND17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu­ selama 9 bulan - PERCUMA2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku : PERCUMA.

Si anak menitiskan air mata lantas memeluk ibunyajasa ibu itu tidak ternilai oleh wang ringgit. apa pun yg kita buat tidak akan mampu membalas jasa ibu kita... Apa yang kita mampu untuk membalas jasa ibu kita? mudah je. hormatinya, dengar kata2nya, jangan meninggi suara, hargainya, jaganya dikala dia sakit dan doakan kesejahteraannya.

posted from Bloggeroid