JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, March 30, 2013

{Budak busyuk}



Dah pukul 11 lebih tapi budak busyuk ne agak liat mau mandy..semua bau dia ada..masham macam cuka dah aku cium..hihihi..




Walaupun busyuk dia tetap comel..hihihi..

posted from Bloggeroid

Thursday, March 28, 2013

{Sesuai bila panas}



Sedap banget..walaupun mahal bnd$2 tapi kalau dah ngidam nak makan lantak jelah..hihihi..




Esok lusa nak try chocolate brownies pula..

posted from Bloggeroid

{Jalan shopping}

Lepas je Reehan balik sekolah ugama we ols gerak terus pergi shopping..sebenarnya aku nak cari baju kurung untuk aku pakai time adik ipar aku nak kawin nanti..baju kurung warna ijau..



So mula2 we ke giant rimba nak tengok baju kurung ada kat situ atau tidak tapi satu pun takde..hampeh..

Pastu ke hua ho manggis nak cari beg sekolah Reehan yang baru sebab yang lama dah rosak..padahal baru je pakai 3bulan..beg dah wat hal..takpelah..cari beg yang tahan lama..dah dapat beg sekolah Reehan tiba2 aku tertengok beg travel..warna pun cantik..kalau pergi mana2 macam ke limbang or miri memang sesuai..



Dah siap shopping perut terasa lapar so tapau jelah Kfc..abis cerita..hahaha..


posted from Bloggeroid

Wednesday, March 27, 2013

{Membership}

Oleh kerana sering makan kat situ..so jadi membership terus..selalu makan kat mana ek??..

Kami selalu makan di sugarbun..so bila dah jadi membership confirmlah dapat 10%..hihihi..





Kami pilih sugarbun pun atas sebab ada permainan kanak2 kat sana..so secara langsung anak2 tak bosan..mama papa boleh makan dengan selesa..hahaha..anak2 pulak kena panggil untuk makan sebab dorang ne bila dah main mesti tak ingat nak makan..kejap2 panggil ehan..azeq..elly..zukhri..tapi takdelah panggil bagai nak rak..panggil sayang2 gitu..

Kalau kat rumah confirm macam mak tarzan..wakakaka..

Okeylah dah merepek pulak..kejap g nak masuk dapur..hihihi..papai..

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 26, 2013

{My new sling beg}



Murah je pun Bnd15(rm30)..baru je beli tadi di timesquare..baru je berjinak-jinak ngan warna yang ceria..pasne nak beli sling beg warna apa ye??hihihi..

posted from Bloggeroid

{Tahniah buat adik ipar}









Masa hari minggu yang lepas 24hb march..kami sekeluarga datang menyokong adik ipar yang bertanding dalam indie band 2013..adik ipar aku ne laki kepada adik aku intan175.blogspot.com..walaupun keadaan so hot sekali tapi tetap seronok bila ramai yang datang menyokong kumpulan masing2..nama band adik ipar aku "vokalis"..entah betul entah salah kumpulan yang aku bagitau ne..hahaha..

Kumpulan adik ipar aku dapat tempat no.3..alhamdullilah..tak sia2 kami datang menyokong..

p/s:Kemarin dah payday tapi belum ada semangat untuk shopping mungkin sebab bendera jepun dah naik kot..hahaha..takpe esok lusa bila bendera dah turun jom shopping dengan hubby n anak2..hihihi..

Saturday, March 23, 2013

{Bbq}



Cerita basi sebenarnya..tapi oleh kerana takde cerita so aku cerita basi jelah..singkat je k..

16.mac yang lepas kami sekeluarga buat family gathering sempena menyambut beberapa orang yang menyambut birthday dibulan yang sama..ramai jugak yang birthday bulan mac termasuk bapa aku 14.mac..

Kami sambut dirumah busu aku(adik mak aku) sebab tempatnya ok cuma bila malam menjelma sejuk banget..ada nyamuk pulak tu tapi memang happeninglah malam tu..

Ermm..itu jelah yang aku nak cerita..tiba2 hilang pot pet..hahaha..

posted from Bloggeroid

Thursday, March 21, 2013

Wednesday, March 20, 2013

{Ke waterpark}

Pukul 10pagi nanti kami akan bertolak untuk pergi ke waterpark lumut..maybe ambil masa selama sejam untuk sampai ketempat tu..

Anak2 semua dah excited..aku bawa adik beradik aku yang lelaki juga sebagai peneman kami..kalau kami anak beranak je confirm macam boring..hihihi..

Semalam semangat dah packing segala baju2 untuk dibawa nanti..

Kat bawah ne gambar waterpark yang aku dapat dari gugel..









Nampak macam seronok je kan?hahaha..aku yang lebih teruja sebenarnya mengalahkan anak2..wakaka..takperlah..sekali sekalakan..

Oh ye..tadi sempat buat seluar berenang ala2 muslimah gitu..pandai ke??takdelah..sebenarnya aku just tambah skirt mini je pun..jahit dekat seluar..nak tengok ke??




Ok ke??oklah lan janji dapat tutup bontot aku ne..hahaha..k lah kena chaw dulu..papai..

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 19, 2013

{Cerita kemarin}

Kemarin pagi ke klinik bawa zukhri sebab ada appointment..umur 2tahun 8bulan..berat pun ada kenaikan..



Berat sekarang 15kg..badan kurus tapi beratnya mengalahkan seguni beras..



Nurse nak tengok gigi dia tapi dia marah..alahailah anak..dia memang tak friendly ngan orang..



Next checkup ngam2 his birthday 16.07.2013 yang ke 3tahun..oh ye..nanti memang kena injek 3tahun..harap2 tak bingit telinga aku..huahuahua..

posted from Bloggeroid

Sunday, March 17, 2013

{Oreo icecream goreng}



Petang kelmarin aku goreng oreo ne..baru first time goreng..rasanya pun sedap gak..kalau cicah ngan air teh memang mantap..anak2 lah yang paling suka sebab manis..tapi aku suka kalau makan panas2..kalau dah sejuk terasalah kemanisan itu..hihihi..

posted from Bloggeroid

Saturday, March 16, 2013

{Chefville}

Game online facebook yang baru je aku main dua hari lepas..aku memang suka main game yang ada cafe..hihihi..



Itu chef aku..



Inilah rupa restaurant aku yang baru je buka dua hari lepas..dah level 7..



See..ramainya orang beratur nak makan di restaurant..jiran aku tak ramai sebab takde sapa pun main game chefville..mungkin sebab dorang tak minat kot..

Sapa2 yang main game chefville ne..korang add fb aku iira onefivesix jamizan..boleh kita saling tolong menolong..hihihi..

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 12, 2013

{Shopping at Limbang}

Tadi pagi hubby ajak jalan2 ke Limbang..aku on je kalau ada bajet lebih..ahaha..bangunkan anak2 pukul 7pagi terus mandy n pakai baju..pukul 8pagi terus jalan ke Limbang..

Pertukaran duit Bnd100 ke Rm246..bolehlah dapat shopping walaupun tak banyak..hihihi..



Antara barang2 yang kami beli tadi..tadi lunch kat sugarbun..memang selalu makan sana kalau pergi ke Limbang..

Hubby aku cuti dua minggu ngam2 anak2 cuti sekolah..esok2 nak pergi mana ye?? Kita piknik kat pantai jelah..hampir je pun..hihihi..

Oklah..kepala dah weng2..kena rehatkan otak n badan..bye2..

posted from Bloggeroid

Saturday, March 09, 2013

{My new gadget}





Baru je beli semalam..pakai duit aku n hubby..tapi lagi banyak guna duit aku lerr..hihihi..hajat tahun 2013 dah tercapai..kira baru 1/5 dari wishlist aku..hahaha..banyak lagi kena capaikan..harap2 semua tercapai..

Beli pun sebab rindu sangat nak pakai lappy walaupun dah ada samsung note..tapi update entry guna samsung note sebab semua gambar ada dalam samsung note..malas nak transfer lagi..huhuhu..

K lah nak tengok movie "hantu kak limah 2"..papai..

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 06, 2013

{Kemas}

Sebelum ini aku main letak je handbeg di mana-mana...handbeg aku takdelah banyak pun...



Di kedai hua ho tanjung bunut tiba-tiba nampak benda ini...belek-belek tengok harga...cun jugak...murah...cuma bnd6.90 je...

Sampai kat rumah memang tak sabar nak try...



See...sekarang handbeg aku tersusun rapi n kemas...jangan tengok yang lain ok...hahaha...

posted from Bloggeroid

Monday, March 04, 2013

{Pak haji}



Pak haji yang comel...hihihi...

posted from Bloggeroid

{Mulut kamah(comot)}

Aku masak spegetti tuk lunch arini...



Sedap betul zukhri makan...



See...comotnyee...



Makan hingga menjilat jari...hihihi...

posted from Bloggeroid

Sunday, March 03, 2013

{Menu dinner malam ini}



Terrrrajin tadi petang...start masak pukul 4lebih petang...menu simple tapi memang maknyuss...



Udang masak kunyit asam pedas...request from hubby..



Cencalu...feberet hubby n sudah semestinya aku pun suka...mesti letak banyak cili padi supaya mantap...



Udang goreng tempura untuk anak-anak...lebihan telur aku goreng dan campak je atas udang...hahaha...



Sayur bayam tumis belacan...

posted from Bloggeroid