JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, April 26, 2013

{Beg khas}

Beg khas??..beg apa tu??..


Kalau ada jemputan kawin dah tentu ada beg khas kan..takkan kita nak pakai beg yang kita selalu pakai..tak sesuai tu..beg ne aku beli dilimbang dengan harga Rm22.90..so kalau ada jemputan kawin memang aku akan  pakai beg ini..kecil tapi muat hp n wallet je..pampers??..CANNOT OK!!!..hahaha..

Thursday, April 25, 2013

{Tudung express}

Aku memang suka pakai tudung express berbanding tudung yang lain..agak selesa bila dipakai n tak payah risau kalau2 ada angin yang meniup..tak payah nak tengok cermin lagi bila pakai tudung sebab tudung express takkan cacat bila ditiup angin..hahaha..sebab ia akan terletak macam tu juga..lainlah kalau pakai tudung bawal..memang kena tengok cermin..lecehlah kalau selalu tengok cermin..muka dahlah tak comel macam lisa surihani..tak payahlah nak tengok cermin berpuluh kali dalam sehari..mau tak retak cermin tu nanti..wawawa..

Antara tudung express yang aku ada..semua tudung aku tu murah2 je pun..takde yang sampai berpuluh ringgit..semuanya dibawah harga $20..malas nak beli yang mahal2 sebab jarang pakai..kalau jalan baru pakai..takkan duk kat rumah pun nak pakai tudungkan..sapa nak tengok kita..ye tak??..hihihi..yang paling aku suka pakai tudung hitam garis putih..sebab pakai baju warna apa pun semua masuk..memang kerap juga pakai tudung tu..hihihi..

K lah kena chaw dulu sebab nak masak untuk anak2 n hubby tercinta..papai..

Wednesday, April 24, 2013

{Try your name in japanese}

A= ka, 
B=tu, 
C= mi,
D= te,
E= ku, 
F=lu, 
G= ji,
H= ri, 
I= ki,
J= zu,
K= me,
L= ta, 
M= rin,
N= to, 
O= mo,
P= no, 
Q= ke, 
R= shi, 
S= ari, 
T= chi,
U= do,
V= ru, 
W=mei, 
X= na, 
Y= fu, 
Z= zi ..... 

Jom try..

Ira-KISHIKA...
Wandy-MEIKATOTEFU...
Reehan-SHIKUKURIKATO...
Azeeq-KAZIKUKUKE...
Elly-KUTATANA...
Zukhri-ZIDOMERISHIKI...

Memang gelak habis sebab lucu juga kalau nama ditukar menjadi nama jepun...hihihihi...korang try ler...

{Couple}

Sudah dapat baju couple kenalah tayangkan..hahaha..tapi tayang baju aku dululah ;p



Ouh jangan tengok badan aku k..lately berat aku makin bertambah..bila calculate bmi sah2 akan mencapai overweight..oh noo..



See..so kenalah diet mulai sekarang..yo yo kan jelah..hihihi..

Nak tengok couple pakai baju yang sama??..






Cun tak??..hihihi..sekali sekala pakai baju couple ok wat..walaupun umur dah meningkat kemesraan tetap ada..romantik gitu..chewah..

posted from Bloggeroid

Friday, April 19, 2013

{Baju korean couple}



1st time nak beli baju couple ne..oranglain dah belambak2 baju couple dalam lemari..ahai lantaklah janji aku dapat satu baju couple pun jadilah..hihihi..

Kul 3petang nanti ada mp ambil baju couple..harap2 cantik didepan mata..hahaha..oklah..nak tidur sekejap sebab kepala pening..chaw..

posted from Bloggeroid

{Orang dah lama beli tapi...}

Kami baru je beli dua tiga hari yang lepas..orang dah lama tengok rancangan yang ada tapi kami baru dapat tengok..dah banyak ketinggalan rancangan yang ada tapi its ok sebab rancangan tu akan ada ulangan..hihihi..





Baru je beli astro beyond $140(rm280)..ramai yang cakap murah..lagipun rancangan yang ketinggalan dapat diforward..takut ketinggalan dapat direcord..so berbaloi beli astro beyond..

Sebulan i pay $65 termasuk tax..kalau duit rm i pay rm137..tapi i bayar kat brunei je at money changer..

Aku suka tengok chanel food network,home&health,afc n bio..pagi memang tak tengok sebab aku buat kerjarumah yang bertimbun..so anak2 yang akan tengok katun..tengoklah nak!..hihihi..

Oklah..nak siapkan kerja dulu..nanti update new n3..

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 16, 2013

{Semoga cepat sembuh anak2 mama}



Azeeq demam n muntah sejak tadi pagi tadi..dapat mc dua hari no school...




Elly batuk berisi(kahak)...sudah masuk 3hari...




Zukhri selesma sudah masuk seminggu...

Doakan anak2 ira sihat k...

posted from Bloggeroid

{Jangan lupa sarapan pagi}

Penting ambil sarapan pagi untuk mengisi energi...




Tadi bekfaz makan rotipaun inti tuna chez ngan inti tuna salad...hihihi...korang sarapan apa tadi??

posted from Bloggeroid

Sunday, April 14, 2013

{Bawa anak2 having fun}



Sekarang on road mau menuju ke Hua ho tutong bawa anak-anak main ke funland...

posted from Bloggeroid

Friday, April 12, 2013

{Matching ke tak?}


Bagi koranglah tudung,baju n kain batik tu padan ke??...adik2 n ipar aku cakap matching sangat2...actually payah tau nak cari kain yang sepadan dengan tudung yang diberi oleh mak mertua aku...jenuh kesana kemari   mencari kain yang sesuai...nasib baik dah jumpa...harga kain batik tu 4meter $23.80(Rm46)...kain hijau plain tu 3.5meter $24.50(Rm48)...kena beli pakai meter juga sebab aku dengan elly akan pakai sama pattern...yelahkan anak dara aku sorang je untuk menemani aku memakai baju kurung...hihihi...

Insya-Allah esuk kami akan kekedai tailor hantar kain untuk dipotong menjadi baju kurung fesyen...buat simple je sebab kena ikut bajetkan...tak boleh nak bergaya sakan sebab aku lebih suka low profil...nak buat baju mahal2 pun tak guna sebab membazirkan duit je...

Oklah taknak membebel malam2 buta...semua orang kat dalam rumah ne jauh belayar entah kemana...aku pun nak join belayar jugak...papai...hihihi...

Wednesday, April 10, 2013

{Cara buat sushi buatanku}

Step by step...


Yang penting mesti ada bahan n barang untuk membuat sushi...bamboo tu aku beli ngan harga murah..beli dilimbang rm1.50 je...complete ngan sudu kayu yang comel..


Seaweed yang memang susah aku dapat..cari kat merata kedai..last2 jumpa di pertama jaya..yang aku beli ne perisa sotong salai..sedap dimakan begitu saja..dah warning kat anak2 tak boleh ratah seaweed ne sebab mama mau buat sushi..kejamkan??muahahaha...



Yang penting ada cap 'HALAL'...


1st letak seaweed atas bamboo..kena hati2 sebab seaweed ne so crunchy..


Then ratakan nasi kepermukaan seaweed..kat sini aku guna beras pulut sebab tak jumpa beras sushi..nasi pulut ne aku gaul rata ngan cuka yang dicampur gula n garam..


Kemudian susun cheese cheddar keping..aku pakai satu keping yang dibahagi empat..


Letak ketam stick di atas cheese..


Daun salad letak atas ketam stick..


Apalagi..gulung pelahan supaya bahan kat dalam tu tak keluar..tekan sedikit supaya padat..aku gulung main hentam je pun sebab tak expert ok..jangan gelak kalau sushi aku hodoh..huhuhu..


Kemudian kerat guna pisau yang sangat tajam..hihihi..ok tak sushi aku?bolehlahkan sebab tak cantik pun kena ngap juga..hahaha..


Nak lagi sedap makan dengan mayonis..mantap!


Itulah cara aku buat sushi..hihihi..finish..

Tuesday, April 09, 2013

{Hi-tea makan sushi}



Rajin melanda petang tadi..baru je beli bahan-bahan pagi tadi..tiba-tiba terliur nak makan sushi..so siap semua bahan..terus ja buat sushi guna ketam stick,daun salad n cheese keping cheddar..esok kalau rajin aku upload gambar cara-cara aku buat sushi ketam..lantaklah nama sushi..hihihi..

posted from Bloggeroid

{Sushi tuna egg roll}



My homemade sushi..guna beras pulut..sedap n mengenyangkan..anak-anak memang suka sangat makan sushi..kalau beli memang out bajet sebab 3pcs $1.50..better buat sendiri lagi puas hati makan..hihihi..next time buat lagi sushi..
posted from Bloggeroid

Monday, April 08, 2013

{Jalan beli kain baju kurung & cara melayu}

Pukul 10pagi tadi lepas je ambil anak-anak balik mengaji terus je zoom ke batu 1 menuju kekedai kofom d plaza athirah sebab aku tau d sana ada menjual kain bemeter sangat murah n cantik2..lama jugak nak pilih sebab mesti kena matching ngan tudung pemberian mertua aku..tudung tu khas tuk d pakai nanti semasa adik ipar aku kawin bulan 6 yang akan datang..susah tau nak cari..

Dalam masa setengah jam akhirnya kami telah pun memilih kain..harga pun agak berpatutan juga dengan poket money yang ada..kami anak beranak seramai 6orang total harga kain $89 je..harga kain cara melayu hubby n anak-anak lelaki semeter $4..kain plain untuk aku n elly semeter $7 dan kain batik 4meter $23..


Lepas je beli kain anak-anak kelaparan so kami pilih makan di mc'donald..macam biasalah tu makan kat situ sebab ada tempat permainan kanak-kanak..


Then siap makan singgah kejap ke mall gadong sebab hubby nak beli memory kad untuk hp dia..aku pun sempat rembat tudung untuk elly n inner tudung untuk aku..esok2 aku upload gambar k..



Sunday, April 07, 2013

{Mall gadong}







Saja jalan2 masa malam minggu..buang kekusutan yang ada dalam fikiran..
posted from Bloggeroid

Friday, April 05, 2013

{So comel}


Kostum singa...


Kostum kelawar...


Kostum monkey...


Kostum monster...


Kostum arnab...

Geramkan bila tengok gambar baby kat atas tu...rasa nak peluk je bila tengok baby pakai kostum...dulu zukhri pun sempat aku pakaikan kostum bee...


Serius je lebah ne kan??tapi tetap COMEL...hihihihi...

Thursday, April 04, 2013

{Ruzzle}

Sekarang ramai yang addict main game ruzzle ne termasuklah aku..seronok kalau main game ne sebab menguji minda kita untuk mencari words yang ada..






Adik2 aku pulak taknak main ngan aku sebab dorang selalu kalah je ngan aku..wawawa..suka suka suka..so korang ada yang play this game ke??kalau ada add aku k..
posted from Bloggeroid

Wednesday, April 03, 2013

{Makan angin di Temburong}

Sebelum ke limbang hari tu kan sempat singah ke temburong makan angin sebab dah lama sangat tak jejak kaki disana..ada perubahan sedikit disana..sebelum ke mini zoo kami singah tapau makanan kat satu restoran yang ramai sangat pengunjungnya..dalam hati mesti makanan kat sini sedap2..so kami tapau mee goreng,mee tiaw goreng,roti cheese n chips..

Dah siap tapau terus gerak ke mini zoo tapi hampa sebab hari tu mini zoo tutup..huhuhu..so kami lepak ditaman yang berdekatan dengan mini zoo tu..see the picture ;)


sebelum makan ambil gambar dulu..

makanan yang ditapau tadi nampak sedap tapi bila dah rasa..hurmm..kurang enak..takde rasa langsung..serius bukan aku je yang cakap tau..semua kami cakap macam tu..huhuhu..rugi  je bayar..


candid shot..


ok dah jom balik..


candid shot from back..


zukhri berganding ngan mak aku..

Ok dah tamat...


{shopping at limbang #3}

Sambung lagi  cerita..

Lepas je dari kedai Ngiukee..pergi ke kedai The fashion kedai baju..aku paling suka pergi kekedai ne sebab baju untuk budak2 memang agak murah berbanding di Brunei..so kalau ada kesempatan memang aku rembat banyak helai untuk anak2 aku..hihihi..masa tu aku rembat dua helai baju untuk aku..



Then singah lagi kekedai sebelah untuk beli ayam,sosej n beberapa minuman campur dalam botol..paling femes dikedai ne minuman skyblue..


Dah siap beli semua kami pun balik..jam masa tu lebih kurang 4petang..tapi kami sempat singah lagi ke kedai ujung jalan atau kedai simpang 3 kalau tak salah..disana aku rembat banyak makanan ringan untuk anak2..


Penuh juga kereta masa tu sebab aku dan mak aku memang shopping sakan masa tu..hihihi..seronok sangat2..pukul 5petang sampai di imigresen..pukul 7lebih malam sampai dirumah..penat memang penat tapi berbaloi sebab dapat banyak beli barang di limbang..next shopping belum tau lagi..tunggu hubby aku dapat cuti kot..hahaha.



Ok dah habis entry pasal shopping at limbang..selesai