JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Thursday, May 30, 2013

{Rainbow cake}

First time buat rainbow cake ini memang agak mencabar banyak sebab memerlukan masa yang agak lama..kalau dah expert sekejap je buat tapi aku ambil masa yang berjam-jam untuk menyiap satu kek rainbow ne..taubat taknak buat lagi dah..huhuhu..


Topping seperti biasa aku guna creamcheese campur susu manis..


Not bad rupa kek rainbow aku ne..kemas..hihihi..puji sendiri takpekan??..


Actually aku buat rainbow cake ini untuk my doter sempena birthday dia yang lepas..


Muka yang agak muram sebab takde sapa nak nyanyikan lagu happy birthday untuk dia..so dia nyanyi untuk dia sendiri..hahaha..

Tuesday, May 28, 2013

{New girl babyfruit}


New babyfruit baby girl yang lahir 26hb baru2 ini...nama baby Dk.putri fatihah atdanisya...berat baby 2.7kg semasa lahir...sekarang baby dah balik kerumah with her family...rasa nak culik je baby ne...hihihi...

Ada lagi dua orang yang menunggu cahayamata iaitu adik2 aku...yang sorang bulan december(anak yang ke-3)..yang sorang lagi bulan januari(anak yang ke-2)...harap2 dorang dapat baby girl...Aminnn...


{Roti pizza}

Nak letak cara n bahan2 untuk membuat roti pizza...
Bahan2..
Tepung rotiGulaGaramTelur 1 bijiYis mauripan+air..(biarkan selama 15minit)


Caranya..
Campur semua bahan2 kecuali yis mauripan...setelah semua tercampur rata...masukkan yis mauripan yang sudah kembang sedikit demi sedikit sampai adunan doh tidak melekat dijari anda..selagi doh masih melekat selagi tu doh belum menjadi...kalau terlebih air tambah je tepung ye...maaflah sebab roti pizza aku ini takde sukatan...so pandai2 jelah ye...hihihi...selamat mencuba...

posted from Bloggeroid

{Elly with her birthday cupcakes}





Kemarin petang buat cupcakes khas untuk my doter...buat yang simple n yang termampu je...yelah elly dah tau dia birthday kemarin n sebut nak kek...so aku buat cupcakes je...so dia pun happy...

Esok nak suprisekan dia beli kek yang betul2...hihihi...present untuk dia belum tau lagi...kena tengok budget dulu...ok simple update for today..

Monday, May 27, 2013

{Happy birthday to you}



Happy 5th birthday to our daughter,Az-nafeesa ellysya...Semoga dipanjangkan umur,sihat tubuh badan,rajin dlm smua hal dan menjd anak yg solehah..Amin...
posted from Bloggeroid

Wednesday, May 15, 2013

{Hari ibu yang lepas}


Kek sempena hari ibu yang lepas...kek vanila cocktail...rasa kurang sedap...huhuhuhu...


Biskut begambar tuk anak2 tercinta...mahalnya 1batang biskut ne..$2 sebatang tapi anak2 mau makan layan jelah..

Tuesday, May 14, 2013

{My homemade pizza tuna chez}


Entry yang dah basi...pizza yang aku buat entah beberapa minggu yang lepas..hahaha..lately ne memang malas mau post entry baru...lebih banyak update status kat fb...ngee...kalau aku update pun just ringkas je pun...malas mau taip panjang2 sebab takde idea nak potpet...k lah...setakat ne je...papai...

Wednesday, May 08, 2013

(Lunch request by Reehan)



Pagi2 Reehan dah request minta masakkan mi goreng..aku ok je..layan..aku campur capsicum merah n hijau n telur je..simple tapi sedap..hahaha..itu jelah n3 arini ye..chaw!

posted from Bloggeroid

Friday, May 03, 2013

{Rajin membaking}


Pavlova pertama yang aku buat request dari adik aku,nora...


Pavlova kedua pula request dari mak aku..


Yang ketiga request dari anak-anak..

Kesemua request pavlova tu aku buat kemarin petang bermula jam 1ptg hingga 5ptg..buat pavlova ne senang sebenar tapi tak boleh salah step..kalau salah memang tak akan jadi sebab pavlova ne sensitif sikit nak buat..huhuhu..inilah feberet keluarga besar aku..hihihi..

Thursday, May 02, 2013

{Kesukaan anak-anak}

Feberet anak-anak ketika lapar dan ketika aku rajin membuat..hihihi..


Ye..anak-anak aku suka sangat makan sushi..bila anak-anak suka makan terpaksalah aku merajinkan diri kedapur membuat sushi yang bukan mudah nak buat..kelam kabut juga sebab bila anak-anak tak sabar nak makan..makanya ada juga sushi yang cacat rupanya..hahaha..takpelah janji ada rupa sushi..bila anak-anak suka makan aku sebagai ibu memang happy tengok anak-anak berselera makan sushi..sushi pun kenyang juga sebab sushi kan dari nasi..aku mix beras pulut ngan beras wangi..sebab apa aku pakai dua beras..supaya  nasi tak lembut..kalau guna beras pulut memang agak lembik..nanti susah nak gulung..ok..later aku update lagi tentang kerajinan aku membaking pulak..hihihi..

Wednesday, May 01, 2013

{Sarapan pagi}


Bubur kacang..aku masak kemarin petang..ada lebih simpan dalam peti ais..tadi panaskan n terus ngap dengan anak2..Alhamdullilah..