JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, July 29, 2013

{WAJIB~mesti ada}



Tiap tahun semasa menjelangnya raya sibuklah aku menyimpul popia sebab tiap tahun memang wajib ada diatas meja..kalau takde popia macam tak complete aku rasa..tahun ini aku hanya buat 1paket besar je..tak larat nak buat banyak2 macam tahun2 yang lepas sebab tahun ini aku banyak buat biskut sendiri..

Sekarang pun aku tengah menyimpul popia sambil tengok rancangan masterchef australia..k chaw!

posted from Bloggeroid

{Buy 1 free 1}

Hari sabtu lepas shopping barang raya..takdelah shopping sakan just beli apa yang perlu dibeli saja..

Hajat nak beli karpet..mula2 decide tengok harga kat khan's carpet di kiarong..ada promo buy 1 free 2..semua cantik2 belaka tapi harga lagi cantikk kau..tak mampu hokeyy :p

Kemudian ajak hubby tengok karpet di batu besurat..nasib ada yang murah n cantik dimata aku..bagi orang aku tak tau lah kan..beli carpet biasa..jenis nipis n ringan..harga pun ok $99..buy 1 free 1..







Pilih warna coklat sebab rumah aku banyak warna coklat..hihihi..cantik tak??bagi aku memang cantik n i luv it :)

Okeylah kena chaw dulu sebab mau simpul popia..papai..

posted from Bloggeroid

Thursday, July 25, 2013

{Warna dinding baru}



Sebelum ini cat rumah berwarna fink..biasalahkan warna lady gitu..tahun ne cuma tambah sedikit keceriaan..mix colour seakan kek lapis strawberry n coklat ;p

Aku dihasut oleh adik aku,intan175..dia yang bagi idea untuk mencat rumah..mula2 dia suggest warna pink hijau tapi tak berkenan dilangsung..aku search gugel warna apa yang nampak sesuai dengan warna pink..akhirnya aku pilih coklat sebab warna pun lembut..warna kayu melati

Dah siap cat aku tunjuk kat adik2 aku melalui whatsapp..semua cakap lawa..so semangat tu berkobar2 untuk mencat tapi kat dinding berlainan aku cat separuh je..sebab tak larat nak cat semua macam gambar kat atas tu..

Mesti semua yang tanya siapa yang cat sebenarnya??..AKU..terkejut tak??..hahaha..hubby cakap dia tak berapa pandai nak cat sebab takut comot n tak smart..aku cat pun comot tapi ok what..hihihi..

K lah..perut dah kenyang..masa untuk santai2 with my kids tengok kartun..hubby pulak sembahyang terawih d surau bolkiah..papai..

posted from Bloggeroid

{Live from kitchen}



Sedang goreng ayam guna tepung jagung sebab pukul 5petang nak buat chicken buttermilk..sengaja goreng awal sebab kul 4 karang mau jalan ke tamu muara beli kuih and sayur tuk berbuka nanti..

Apa menu korang tuk sungkai nanti??..

posted from Bloggeroid

{Biskut raya}

Raya tahun ini aku merajinkan diri untuk membuat biskut sendiri..



Biskut sarang semut



Biskut arab



Biskut bangkit

Esok2 aku buat biskut lagi..nak try buat biskut ulat bulu,biskut havana sparkle n satu belum fikir lagi..hihihi..

Hari sabtu nanti baru dapat shopping raya..mencari barang yang sudah aku list..tak banyak pun cuma tambah apa yang belum ada..

Hubby dah terima gaji hari ini tapi takde kesempatan nak shopping sebab hubby ada tugas..

Okeylah chaw dulu..

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 16, 2013

Wednesday, July 10, 2013

{Selamat bersahur}


Alhamdullilah sudah bersahur..dah masuk imsak..selamat berpuasa semuanya..

Tuesday, July 09, 2013

{Seronok bila dapat shopping}


Memang suka bila dapat cuti ke negeri jiran..antara limbang dan miri sarawak..


Dapat beli banyak benda bila dah tukar duit Brunei menjadi Rm..happy shopping..hihihi..

{Entry tertangguh}

Dah lama terperap dalam draft..baru nak publish hari ini..ngee..entry tertangguh tu adalah sempena harijadi anak kedua aku,Al-aneem azeeqmal yang ke 7tahun..dah janji untuk belikan kek harijadinya..

Beli kek di Le'apple..suruh dia pilih sendiri dia nak kek apa..beli yang readymade je..so dia pilih..


Kek durian sebagai kek harijadinya..


Galaknye mata azeeq..huhuhu..


Tiup lilin 7batang..

Belah durian...


Rasa yang sungguh sedap...


Sepotong tiap sorang...


Coklat putih untuk buat nama azeeq...


Hadiah pun kami suruh dia pilih sendiri..dia beli mainan lego khas untuk pompuan..alahailah anak..janji kamu happy..hahaha..

Ok..the end


{Abc durian n kolo mee}



Alhamdullilah..dah lama mengidam mau makan kolo mee n abc durian..akhirnya hari minggu yang lepas tercapai jugak..hihihi..

Esok puasa..jangan lupa niat puasa ye!
posted from Bloggeroid

Monday, July 08, 2013

{Love marshmallow}



Seriously dulu aku tak pandai makan marshmallow..adik aku nora yang ajar makan..pastu ketagihlah pulak makan marshmallow..aku suka yang ada inti tapi susah nak cari..

Sebelum tidur mamam marshmallow dulu..hahaha..selamat malam!

posted from Bloggeroid

{Hari rabu bermulanya puasa 2013}


posted from Bloggeroid

{Apam polkadot 3D}



Buat kemarin petang sebab anak2 disuruh bawa makanan kesekolah sempena apa aku tak tau..huhuhu..



So aku buatlah apam polkadot 3D..walaupun ambil masa agak lama nak siapkan tapi aku enjoy je..hihihi..



Aku pack dalam plastik kecik..sorang dapat dua apam je..hahaha..

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 02, 2013

{Bedak arab}


Baru je beli dari someone...


Pilih cherry sebab ikut warna kulit..belum try lagi...


Harga $20..ada free gift..