JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, August 31, 2013

{Kes boring}



Mengadap siling gara2 bosan yang teramatlah bosan..hmm..

posted from Bloggeroid

{Menghadiri majlis harijadi}

Kemarin kami ada jemputan harijadi anakbuah sebelah my hubby di miri..flat yang betul2 sebelah imigresen miri..

Pagi tu bertolak dari rumah jam 8lalu..sampai di imigresen pukul 11lalu..panjang que yang membuat aku ngantok..huhuhu..



Dekat sejam tau kami nak lepas dari que ini..sampai kat miri kami singah jap ke bolevard miri sebb nak beli line my celcom untuk kontek ngan mertua..

Actually ada sedara mak mentua yang baru meninggal tapi tak ingat jalan pulak sebab jalan dah banyak berubah..huhuhu..

Jam dua petang baru kami keflat imigresen miri..masa kami sampai disana.belum.ada yang datang pun..hihihi..so kami dihidangkan dengan mi laksa sarawak serta hidangan yang lain..semua sedap2..




Ini haziq yang menyambut ulangtahunnya yang pertama kemarin..mula2 dia tak mau langsung dipegang..last2 bila enjin dah panas baru dia mau..hihihi..




Duit raya anak2 kemarin..alhamdullilah rezeki anak2..

posted from Bloggeroid

Thursday, August 29, 2013

{Durian putih}



Harga $17 sebiji..berat 1kilo lebih..walaupun mahal tapi puashati sebab rasa yang sedap manis serta lunak tak merugikan kami membayar mahal..





Mangkuk kecil ada dua ulas durian untuk anak2..yang besar tu untuk kami lakibini..hahaha..ada ketamakan disitu..bukan taknak bagi banyak untuk anak2..durian putih tak sesuai bagi banyak kat anak2..takut demam..huhuhu..

Nanti nak cari lagi durian putih..hihihi..

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 27, 2013

{Double tuesday}



Pizza tuna delight with honey garlic chicken..share bayar with my lil sis eqah..Alhamdullilah kenyang :)

posted from Bloggeroid

{Sekarang ini}



Tengah lypat baju sebakul..huhuhu..

posted from Bloggeroid

{Selamat pagi}



Japgi mau jalan menghadiri sambutan hariraya disekolah tentera laut muara..hope ely n zukhri behave..dah bawa gula2 untuk umpan dorang supaya duduk diam2..hihihi..kalau aku tak malu ambil gambar suasana disekolah nanti..aku akan update okey..bye!

posted from Bloggeroid

{Open house-part#1}

18hb yang lepas kami keluarga jamizan mengadakan open house untuk sanak saudara serta kawan2 dirumah parent aku..

Jam 5.30pagi dah bangun n tunggu adik aku amir datang jemput aku pukul 6pagi..lepas ambil aku..kami ambil adik2 aku lagi..dah sampai dirumah my parent.masing2 buat tugas yang dah disuruh oleh ibu..hihihi..

Jam 11pagi semua dah beres..


Masih kosong lagi..before pukul 11..semua makanan dihidang..


Tempat simpan nasi putih..daging rendang..ayam masak ala2 penyet..paceri nenas dan kerang sos tiram..menu lain soto daging..


Yang ini biskut2..kacang2..gula2..samboi serta keropok..

Ok to be continue....

posted from Bloggeroid

Monday, August 26, 2013

{Try tudung syria}



Hahaha..ok ke kalau aku pakai tudung syria??..nampak macam ok je tapi bila guna inner dalam tu terlampau ketat sangat..sampai sakit kepala aku..aku beli dilimbang dengan harga rm15..

Tapi aku lebih prefer pakai tudung express..hihihi..

posted from Bloggeroid

{Minions}

Anak2 aku sekarang mengilai katun despicable me..hari2 pasang dvd despicable me 1 & 2..

Hari tu pegi miri..anak aku ada tenampak baju minions..harga boleh tahan..yang paling kecik harga rm15..paling besar rm20..so aku rembat untuk anak2 aku..dapatlah dorang baju minions sepasang sorang..hihihi..





Banyak cerita yang hendak aku kongsikan tapi malas tahap gaban sekarang ini..huk3x..

posted from Bloggeroid

Sunday, August 25, 2013

{Q panjang di Puni Temburong}



Jam 14:08 lintas langsung dari imigresen puni temburong..kami dalam perjalanan balik ke Brunei-muara tapi singah sekejap di Limbang sarawak..cuci mata again..hihihi..

posted from Bloggeroid

Friday, August 23, 2013

{Penat}

Baru sampai di Brunei lepas makan angin di Miri sarawak..petukaran duit Bnd$100 menjadi Rm254..




Dah separuh pakai beli baju anak2..hihihi..k lah..esok2 aku update k

posted from Bloggeroid

{Azeeq disengat}



Oleh TEBUAN kemarin..melalak azeeq menangis tau sampai kepala aku tingtong dibuatnya..nyaring.ya amat sebab disengat oleh tebuan yang agak besar..mesti rasa nyut2 yang agak kuat n terasa panas..kami tuam ngan ais dan sapu minyak bubut..

Hari ini bengkak besar di ibujari azeeq..dia cakap tak dapat nak tulis macam biasa..dia gengam je pencil tu n tulis..kesian..harap bengkak tu akan surut..

posted from Bloggeroid

Thursday, August 22, 2013

{My love sausage egg cheese}


posted from Bloggeroid

{Jodoh itu milik kita}

Aku sekarang ne memang suka menunggu drama kat astro mustika..lagipun dari mula lagi aku tengok cerita ne macam best je..

Baru tadi episod 3 dah habis..tak sabar nak tunggu next episod..

Gambar dari gugel










posted from Bloggeroid

Wednesday, August 21, 2013

{Gambar#5-raya kelima}








posted from Bloggeroid

{Happy birthday to you my beloved hubby}



Happy 33th birthday to my hubby..semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,sihat tubuh badan serta semoga hubungan kita sentiasa bersama hingga hujung nyawa..peluk sayang dari isterimu serta anak2..muahzz!!!

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 20, 2013

{Menu makan malam kami}



Satay daging $10..satay ayam $10..satay urat $2..kenyang perut kami anak beranak..



Kemudian alat sejam kami bedal lagi makan zinger burger kfc..fuh kencang rasa perut..hihihi..

Apa2pun Alhamdullilah..

posted from Bloggeroid

{Gambar#4-raya keempat}



Gambar kami anak beranak dirumah my sister intan175..nak cuci 10r n gantung kat rumah..hihihi..cantikkan??..



Ini pula bergambar ramai dirumah mertua adik ipar aku..bergambar dengan ipar2 n biras2 serta anak2..



My notti boy tapi sangat behave dirumah orang yang tak dikenalinya..



With my biras..sidah..



Dirumah hubby cuzen..gambar anak2 serta anak buah..

posted from Bloggeroid

Saturday, August 17, 2013

{Gambar#2-raya kedua}







Tak banyak gambar pun sebab terkejar oleh masa..huhuhu..

posted from Bloggeroid

Saturday, August 03, 2013

{Duit raya}

Dah ready untuk anak2 buah serta saudara mara yang akan datang berkunjung kerumah nanti..




Duit ne aku kumpul dari bulan lepas lagi sebab jenuh nak tukar dibank..so baik kumpul sendiri..hihihi..

posted from Bloggeroid