JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, September 30, 2013

{Salahkah???}

Menjadi kesalahan besarkah sekiranya aku mengandung lagi??

Kalau aku mengandung menyusahkan orang ke??

Tak mengandung pun oranglain tetap akan mengata sebbb anak dah ramai..takut tak terbagi anak2 makan..takut masa depan dorang akan terjejas sebab semua perlukan duit..belajar pun perlukan duit untuk beli buku2..baju sekolah dan peralatan sekolah..

Entahlah..apalah yang dorang fikirkan kalau aku mengandung lagi..hmm..takmo sedih2..enjoy my life..

posted from Bloggeroid

Saturday, September 28, 2013

{Bila terliur}


Bukan orang yang mengandung je boleh mengidam ok..orang macam aku pun suka sangat mengidam tau..oleh sebab aku tak pandai buat kuih pau..so beli saja kat kedai..harga pun murah..


Aku suka rasa bbq chicken..sedapp sangat2..

Inti yang agak padat..anak2 aku pun suka sangat makan sampai berebut anak beranak..hahaha..

*p/s~Jap g mau out-ing dimalam minggu..mau round2 bandar sebab arini kami last kebandar..esok perayaan sempena harijadi Sultan akan berakhir..sebab anak2 school keesokkan harinya so kami pergi malam ini..nak cuci mata tengok barang..kalau ada cantik dimata baru aku rembat..wakaka..



{My crepe}

Kemarin aku try buat crepe..aku buat crepe kastard durian sebab aku belum beli whipping cream n isi durian..so mula2 nak bancuh bahan2 untuk buat kulit crepe..rasa macam tak percaya je bila tengok bahan2 yang agak simple tu..

 Bawah ini aku copy bahan2 untuk buat kulit crepe:

 *3 sudu teh gula halus
 *3 sudu teh tepung ubi
*1 sudu teh tepun jagung
*1/2 sudu teh tepung gandum
 *1/2 sudu teh mentega cair
*4 biji telur size c(kacau sedikit)
*95 ml air
*1/2 esen vanila

 Cara2nya:
 *Satukan gula,tepung ubi,tepung jagung,tepung gandum dalam mangkuk..
*Masukkan mentega cair..gaul rata..
*Kemudian masukkan telur sedikit demi sedikit..kacau rata hingga sebati..
*Lepas tu tuang air serta masukkan esen vanila..
*Panaskan non-stick pan..
*Tuang sesenduk dan gelekkan non-stick pan agar bancuhan tepung merata..
*Jangan nipis jangan tebal ye..
*masak hanya permukaan dibawah saja..bila dah ada gelembung sedikit bolehlah di angkat..siap.. 

Untuk fillilng pulak korang boleh gugel sendiri ye..hahahaha.. Kat bawah hasil crepe durian yang aku buat..


1st buat nampak kurang cantik tapi sedap..


2nd buat kulit crepe kemas n licin..

Tak sabar tau nak buat crepe durian yang betul2 guna whipping cream n isi durian..pernah makan sekali..mahal woo 6pcs $5..kalau buat sendiri puas hati makan..dapat buat banyak2..kalau dah terliur nak makan n pandai buat sendiri better buat dari beli..betul tak??..lainlah kalau tak pandai buat bolehlah beli tutp mata..hahaha..

*p/s~Dah masuk seminggu baru ada mood nak update blog..dasar pemalas betul..huhuhu..

Saturday, September 21, 2013

{Belum ada mood}

Untuk update my blog..banyak sebenarnya mau dikongsikan tapi malas itu melanda diriku..

To adik azie yang minta aku untuk listkan senarai hotel brunei..memang agak susah untuk aku kasi tau sebab aku sendiri pun belum penah menginap dimana-mana hotel dibrunei..ahakz..nama hotel aku tau tapi bab harga aku tak tau langsung..sorry dik..

Laterlah aku pot pet lagi k sebab otak tengah beserabut..papai..

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 11, 2013

{Sekadar mengisi kekosongan}






Ini je yang aku mampu update sekarang sal tengah bizi buat kerjarumah yang berlambak..jadi surirumah sepenuh masa ne kadang takde masa untuk goyang kaki..dapat rehat pun tak sampai setengah jam..mau lelapkan mata pun tak boleh..huhuhu..k lah jap g mau sambung my work..sekian..

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 10, 2013

{Sudah berubah}

Dah berubah pun rumah ku ini..tapi macam belum puashati sebab entahlah..nanti aku ubah sikit..sekarang kepala tingtong sebab dengar bunyi orang repair rumah..sakit kepala dibuatnya..huhuhu..nak rest jap before shower..tata..

posted from Bloggeroid

{Harap maaf}

Maaf ye sebab blog aku kucar kacir pada masa ini sebab aku nak ubah rumah aku ne..hihihi..chaw..

posted from Bloggeroid

{Spiral pasta}

Baru je siap masak spiral pasta..saja je guna bentuk spiral supaya menarik minat anak2 untuk makan..kuah macam biasalah guna clara ole sauce spegetti..masih panas ne..nak tak??hihihihi..
posted from Bloggeroid

{Kek batik tanpa telur}



posted from Bloggeroid

Saturday, September 07, 2013

{Allah maha besar}



Tadi pukul 12.25pm semasa otw balik dari shopping..aku ternampak awan yang berkalimah 'Allah'..terpegun jap melihat tanpa kelip mata..hubby suruh aku snap..so aku pun snap beberapa keping gambar..jom tengok..









posted from Bloggeroid

Friday, September 06, 2013

{Tunjuk gigi}



Iklan colgate jap..hahaha..

posted from Bloggeroid

{Kari kepala ikan}



Serta ekor..hahaha..kepala ikan untuk hubby aku..yang ekor pulak untuk aku lerr..anak2 aku masakkan telur masak merah..cukuplah tu untuk lunch nanti..Alhamdullilah..

posted from Bloggeroid

Thursday, September 05, 2013

{Rak 3tingkat didapur}



Baru jap tadi susun semula isi2 di rak 3 tingkat ne..



Tingkat atas untuk botol2 n kotak2..hihihi..



Tingkat dua pulak khas untuk menyimpan bahan2 kek atau biskut..



Tingkat bawah sekali semua mix2..

Baru sedap mata memandang..senang nak cari bahan2 yang diperlukan..elehhh..ne pun nak ditayangkan ke..suka2 gue lerr..hahaha..k nak chaw sebab mau mamam..papai..

posted from Bloggeroid

{Alahai anak dara aku}






Mulut macam murai..pit pit pit pit pit..kadang dia menyanyi tapi ayat tunggang terbalik..bila dia buka mulut nak cerita aku layan jelah..kadang aku dengar kadang aku tak dengar..mulut becok macam bapa dia(my hubby)..akukan seorang yang pendiam..bukan malu tapi malas benor nak buka mulut..hahaha..kau tanya orang yang kenal aku confirm cakap aku memang pendiam..tak caya tanyalah mereka..hahaha..chaw..

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 04, 2013

{Makan dimsum}

Tadi ada lebih..so tapau bawa balik..suka sangat makan dimsum..sedapp..




posted from Bloggeroid

{Breakfast berat}

Baru je sampai dirumah lepas breakfast kat luar di foodcourt jaya hypermart dengan mak aku n my siblings serta anak2 n anak buah..
Aku order kolomee..nasi goreng conbeef..nescafe c..abc durian..maaf ye takde gambar..hihihi..

Mak n adik aku belanja makan dimsum..kenyang perut..dorang pun ada order makanan masing2..penuh satu meja panjang..tu belum whole family..kalau whole family kena pakai dua meja panjang..hihihi..

okeylah..mata aku berat sungguh lepas breakfast berat..hahaha..mau bobo kejap..



Budak ne asyik nak kepit je ngan aku srpanjang jalan..dia ne anak adik aku,nora..namanya waie..zukhri pulak kepit ngan adik aku nora..kami bertukar anak sementara..hahaha..

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 03, 2013

{Addicted}

Sekarang ini aku addicted main game ne kat samsung note aku..




Kadang tak sedar main sampai ke subuh sebab terlampau asyik main..hihihi..



Ada 5stage dalam tu..satu stage kau kena main 40 level..1st stage castle aku dah tamat..



2nd stage relic pun aku dah tamat..




3rd stage plain..aku baru masuk level 22..dalam game ini juga ada skip game..serius syok main game ne..tak caya download lerr..hihihi..

posted from Bloggeroid

{Mandi pantai}



Sorry ye takde gambar kami mandi manda kat pantai sebab masing2 dah berendam dalam air start pukul 12lebih tengahari sampai pukul 3lebih petang..mana taknye kulit kami rentung semua..hahaha..dah macam udang kena rebus..merah semacam je muka..pedih pun ada jugak..huhuhu..

posted from Bloggeroid

Monday, September 02, 2013

{Indomee hijau}



Ada yang pernah rasa tak??..aku dah rasa..tak pedas macam yang dalam iklan pun..huhuhu..dorang tu buat2 kepedasan padahal kalau aku tambah cili padi banyak2 baru terasa pedas..lagi meletop!

posted from Bloggeroid

{Pedas giler}



Nasi ayam penyet di foodcourt mall gadong..sambal yang pedas banget membuat aku menangis semasa makan..hahaha..tapi tak dapat mengalahkan nasi ayam penyet ditanjung nangka atau restoran hameediyah..slurpp..

posted from Bloggeroid

Sunday, September 01, 2013

{Cover je nampak sedap}



Hampeh..tak sedap langsung..huhuhu..

posted from Bloggeroid

{Open house-part#2}



Semua sudah tersedia diatas meja..kami mengadakan diluar rumah depan halaman secara terbuka tapi khas untuk sanak saudara..kawan2 serta jiran tetangga..



Sempat lagi bergambar sebelum tetamu datang..yang berdiri adik aku tikah..dari kiri aku..mak aku..adik aku nora serta anak aku ellysya..




With my lil sissy..tikah..



Ellysya with her babu tikah..amit amir n busu wafi..yang terselit tu anak busu aku..umi..



My doter..ellysya..



My pose..hihihi..

posted from Bloggeroid