JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, October 25, 2013

{Goreng tepung sayur bayam}


Tadi try goreng tepung sayur bayam sebab tengok kat gugel ramai yang dah try..sedap juga rasanya..nanti nak cuba sayur lain lagilah..hihihi..

p/s:Lately ne agak malas mau update entry baru..padahal hari2 buka lappy..huhuhu..

Monday, October 21, 2013

{Rezeki yang tak di duga}



Hihihi..banyak tul pt aku try..memang tak sangka sebab aku peknan again untuk kelima kalinya..sekarang dah pun masuk 8minggu(2bulan)..mood sekarang memang banyak angin..kejap ceria..kejap marah..kejap moody..itu biasalah kan sebab hormon dah berubah..kadang tengok muka laki pun tak hinggin..huhuhu..tapi bila laki pegi keja rindu pulak datang..hahaha..oklah moody dah datang..nak taip banyak2 pun kepala dah weng2x..

posted from Bloggeroid

Monday, October 14, 2013

{Berdoalah}

As Salam, pada hari ini, Isnin, 14/10/2013 bermula waktu zohor (12:10 tgh di Arafah dan Mekah) adalah bersamaan dgn 5.10petang waktu Brunei.

Bermula lebih kurang jam 5:10 petang, adalah waktu bermulanya ibadat wukuf di padang arafah....jadi waktu itu adalah waktu yang tersangat makbul segala doa maka berdoalah hingga 8.30pm waktu Brunei .

Sama2lah kita mengambil peluang di tanah air ini utk berdoa untuk segala kebaikan kehidupan dunia dan akhirat kita, insyallah, amiiin.

Hebahkan dan maklumkan kepada semua isi keluarga, jiran tetangga, sahabat andai dan taulan, semuga kita juga mendapat keberkatan dalam mengingatkan sesama kita, insyallah, amiin.

posted from Bloggeroid

Monday, October 07, 2013

{Ubahsuai lagi}


Bila hati rasa tak sedap tengok kedudukan sofa n rak tv..aku akan mengubah tempat..hihihi..kadang2 hubby marah sebab tolak yang berat2..takpelah bang..lainkali tak buat lagi dah..

Friday, October 04, 2013

{Love green colour}


Minat giler ngan warna hijau..kebanyakkannya barang kat dapur aku berwarna hijau..tapi periuk belanga tetap warna hitam..hahaha..cisss..

Thursday, October 03, 2013

{So sweet}


Walaupun manis tapi tetap ku telan jua sebab sedap sangat2 ..tapi takdelah tiap hari aku makan. .sehari aku makan 3pieces je pun ..hahaha. .nampak jimat disitu ..uweekkk...

{Baju muslimah fishtail}


Teringin sangat mau buat baju muslimah fishtail macam ini...Insyaallah aku akan buat juga bila dah beli kain...Cantikkan??...Suka sangat2...

Wednesday, October 02, 2013

{Persediaan}

Mesti ada yang cakap aku ini terlalu awal..tapi takpelahkan sebab kita sebagai ibubapa harus siap sedia dari awal..


Barang sekolah anak2 untuk tahun hadapan..kami terpaksa beli sedikit demi sedikit sebab taknak beli sekaligus..kalau beli sikit2 tak perasan pun duit tu kurang..tahun depan pulak anak dara aku dah mula bersekolah darjah pra..so tiga orang akan sekolah paada masa yang sama..huhuhu..tinggal zukhri je yang belum..


Semua barang2 sekolah pun aku beli yang murah2..nak beli mahal2 pun tak guna sebab anak2 aku boleh dikatakan agak cuai juga sebab kadang hilang pencil..pemadam patah..pembaris patah..kaler hilang diambil kawan..so taknak membazir aku cari yang murah2..paling murah pun aku suka beli di supasave..hihihi..

p/s:Next week anak2 cuti sekolah bermula dari 6hb sampai 13hb..seminggu je pun sebab untuk release tension selepas habis periksa..tapi takde maknanye pun cuti sebab stay at hum je..huhuhu..

{Buat sampai pandai}

Sorry ye sebab aku selalu update pasal durian crepe..kalau korang jemu jangan baca n tengok..kemarin pagi aku buat durian crepe lagi sebab anak2 nak makan..so layan jelah tekak dorang selagi dorang mau makan..nak larang pun tak guna..bukan manis sangat pun..janji dorang tak muak..hihihi..


Satu adunan dapat buat 10biji..


Durian crepe aku yang gebuss..


Isi yang sangat padat..

Memang puashati kalau dah pandai buat sumting yang tak terfikir pun boleh buat..masa 1st time buat memang agak frust jugak sebab adunan crepe tak menjadi..dulu guna bahan2 yang sangat banyak tapi bila guna bahan yang simple ini Alhamdullilah menjadi..sekarang tak payah tengok resepi dah sebab aku dah hafal..hihihi..

p/s:Sekarang tiba2 tekak aku terasa mau makan kek..kek apa ye???...

{Lagi2 durian crepe}

Hari2 tau aku dah buat durian crepe ne semata2 nak penuhkan hajat anak2 aku nak makan durian crepe..nasib baik durian masih lagi banyak dalam peti ais..gambar kat bawah ini aku buat dua hari yang lepas..


Kulit durian crepe yang kurang sukses n agak lembik..


Belum mencapai kata berjaya lagi untuk membuat durian crepe..takpelah kan belajar perlahan2..


See..inti yang agak lembik sebab mungkin aku kurang putar whipping cream kot..isi durian pun macam teturun kebawah..huhuhu..

p/s:Jangan pantang menyerah kalau mau melakukan sesuatu itu berjaya..yakinlah pada diri sendiri..

Tuesday, October 01, 2013

{Longan brazil}




Korang pernah tak makan buah longan brazil?aku pun baru je pernah makan buah ne dua minggu yang lepas..itupun mak aku yang bagitau aku..seplastik harganya $5 1kilo..rasanya sedap..agak kenyal tapi manis..ada rasa durian putih juga..tak caya try lah..hihihi..

{Quotes}


posted from Bloggeroid

{Meleleh airliur}






Confirm korang terliur bila tengok gambar nenas kat atas tu..rasa yang masam manis menanbah selera makan aku dicicah dengan kicap,sos cili serta sedikit gula..belacan dah abis..kalau ada belacan lagi sedapp..slurpppp..

Ok lah..jap g mau masuk tidur ngan anak2..hihihi..


{Oktober}

Tak terasa dah pun masuk bulan oktober..lagi dua bulan dah nak tahun baru pula..cepat betul masa tu berlalu..
Taknak sedih2 dibulan yang baru ini..mulakan hidup dengan ceria..
Tik tok loceng jam berbunyi..masa untuk aku membangunkan anak2 untuk bersiap2 kesekolah..papai..

posted from Bloggeroid