JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Monday, December 01, 2014

Berat ngilu dan sakit

Dah masuk bulan baru bulan december aku belum lagi bersalin ok.still lagi bawak perut.jalan dah tentu buruk beno rupanya.lagi cute penguin berjalan.berat perut jangan cakaplah.hope baby takdelah besar sangat.cukuplah bawah 3kg.

Ngilu kat bawah semakin terasa.tak lama lagi dah rasanya.bila di ingatkan sakit kontraktion seriau pulak.huhuhu.takpelah semoga aku dapat bertahan menempuhi semuanya.

Sakit kat ari2 bila baby mengeras.sakitnya hanya tuhan saja yang tahu.ada yang cakap mbe lepas effect becuci tahun lepas.serius ini x pertama aku merasa kesakitan yang lain daripada yang sebelumnya.

Sebelum2 ne kalau aku tengah menunggu hari langsung takde sakit2.terus je sakit nak beranak.ok je.tapi x ini memang membuat aku menangis.huhuhu.

Oklah nak chaw dulu..

posted from Bloggeroid

Friday, November 28, 2014

Menghitung hari



Sedang menanti kelahiran putera atau puteri yang berada dalam perut.sudah terlalu berat aku menanggungnya.kepala baby sudah terasa di bawah mengasak2 sehingga aku terasa senak.

Apa2 pun korang doakan semoga aku di permudahkan semuanya ye..

posted from Bloggeroid

Friday, November 14, 2014

Pavlova

Petang kelmarin aku merajinkan diri membuat pavlova sebab teliur nak makan.esen vanila dah abis takde stok so aku tukar kepada perisa strawberry.nasib baik menjadi.hahaha.



Meringue strawberry yang rangup di luar lembut di dalam.



Macam biasa topping guna cream chez,buah nenas coktail,coklet rice n cheedar garut.



Rasanya sungguh marveles.puas hati dah dapat makan.baby pun suka sangat.hahaha.suka sebab manis.

posted from Bloggeroid

Alhamdullilah rezeki

Kelmarin petang aku cuba iklankan jual maxi dress.alhamdullilah dalam masa setengah jam saja dah ada pembeli.syukur di atas rezekimu Ya Allah..



Itulah maxi dress yang aku jual.tak sangka kena beli jugak.aku jual sebab aku jarang pakai.huhuhu.sebab besar sangat kat aku n terlampau labuh menyapu lantai.so nak taknak aku terpaksa jual jugak.

Sekarang tengah upload baju pyjamas untuk di jual..k baii

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 11, 2014

Warna hijau

Sejak mengandung aku minat sangat dengan warna hijau muda.cantik di mata aku n sungguh lembut warna itu.hahaha.

Sampai hubby aku pun cakap asyik2 warna hijau je.dah takde kaler lain ke.aku buat2 pekak je.pliss lah layan kehendak mak buyung ini.nanti i frust.gedikk.

Kebanyakkannya barang baby warna hijau.hihihi.



Rak simple warna hijau tuk simpan baju,tuala n bedung baby..box storage hijau untuk simpan semua kapas,wet tisu,bedak,shampoo n so on dan bakul hijau tuk segala mitten n stokin baby.

Rasa nak beli semua hijau tapi takut baby i tukar jadi hulk.wakakaka.tak ke naya tu.baju baby ada dalam 4 pasang warna hijau.mitten ada jugak.paling comel stokin hijau polkadot.i love it.tak sabar nak sarungkan ke kaki comel my baby.huhuhu.

Minggu ne kandungan aku akan memasuki 36minggu.wah tak terasa betulkan.cepat sangat masa tu berlalu tapi memang nak cepat sangat sebab dah tak larat bawa perut yang berat.pinggang pun dah mula sakit kalau bediri n duduk lama2.tiap2 malam minta hubby urutkan.

Harap2 baby kuar lepas payday ye.hahaha..

posted from Bloggeroid

Friday, November 07, 2014

Bilik tidur elly n zukhri

Bukan nak tayang bilik tidur dorang tapi nak show off dinding yang baru je aku cat n lekat border.

Sebelum



Memang teruk juga dinding d lukis oleh anak dara aku.dia guna pencil eyeliner aku.mestilah aku marahkan sebab brand mac woo.huhuhu.

Selepas



Aku buat line dulu guna cat coklat.aku guna span je.b4 tu kenalah gam atas bawah dulu supaya tak comot macam gambar kat bawah ne.



Kemudian bila dah kering baru aku lekatkan border.



Cantik tak?ramai juga yang inbox kat fb aku mana aku beli border tu.alahai itu aku print je guna kertas A4.kemudian lekat kat dinding guna gam air.hahaha.

posted from Bloggeroid

Thursday, November 06, 2014

Sedap sudah mata memandang

Anak2 korang suka conteng dinding ke?.kalau anak2 aku memang suka sangat conteng dinding sampai aku menyampah sangat tengok dinding bilik tidur anak2.bila hati tak senang tengok dinding conteng2 aku merajinkan diri kemarin.walaupun dengan perut yang agak membuyung dan berat tapi aku dengan gigihnya mencantikkan bilik tidur anak2.aku mulakan mengecat n mendeco bilik tidur reehan n azeeq.

Sebelum..





Selepas..









Ok tak?.kira oklah kan sebab dah sedap mata memandang.dah takde conteng2 lagi.lepas ne kena warning kat anak2 supaya jangan conteng2 dinding lagi.ada idea nak menambah perhiasan kat dinding tu tapi tengoklah dulu nak letak apa.hihihi.

posted from Bloggeroid

Monday, November 03, 2014

Sukses

Tadi pagi lepas je siap jahit badung baby aku try jahit diapers stacker tu.so aku gugel tengok orang buat tutorial.tapi aku tak ikut pun apa yang orang buat sebab aku guna idea aku sendiri je pun.hahaha.

Hasilnya...



Tapi aku buat besar.boleh muat 3row gitu.yelah lama2 nanti pampes akan bertukar size.so kenalah buat besar.hihihi.

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 29, 2014

Laundry-ing

Baru hari ini aku terajin melaundrying baju2 baby.hihihi.












Senang hati bila semua dah harum semerbak.cuma tinggal tuala n barut2 je belum aku laundry.

Itu je yang aku nak update supaya blog aku tak kesunyian.hihi..

posted from Bloggeroid

Monday, October 20, 2014

8bulan

Tak terasa kandunganku sudah pun memasuki 8bulan.baby dalam perut so active.gerak kanan gerak kiri.tendang kanan tendang kiri.perasaan sangat gembira kalau baby sentiasa gerak thats mean perkembangan baby semakin membesar tapi pliss baby janganlah lahir atas 3kg.jenuh mama nak teran nanti dengan kudrat mama yang tak berapa kuat.huhuhu.




Gambar pagi tadi before jalan kerumah mertua sebab nak jaga baby sil aku.perut aku membulat macam bola.banyak yang teka baby boy.hihihi.apa2 jelah asalkan baby sihat n sempurna.tak kisah pun jantina baby sebab aku dah dapat anak lelaki dan perempuan tapi adik beradik aku berharap aku dapat baby girl.hahaha

Awal bulan november nanti nak laundry semua baju2 baby,sarung tangan n stokin serta selimut bantal.

Untuk aku pulak semestinya beli jamu2an tradisional.aku tak suka telan2 pil sebab agak malas nak telan.lagipun rongga mulut aku tak normal macam orang lain.malas nak cerita.yang tau je faham.huhuhu.

Barang baby dah 70% dah beli.barang untuk aku pulak 80%.tak banyak lagi nak dibeli.cuma menunggu masa saja.seremmmm.

Tapi bila sampai ke kedai bahagian barang baby hati meronta2 nak beli juga.memang tak tahan bila tengok barang baby yang comel2 semuanya.rasa nak beli semua.hahaha.

Macam dah panjang pulak aku becerita.esok2lah aku sambung lagi ye.bye.

posted from Bloggeroid

Friday, October 17, 2014

Cutie froggy



Cute tak??..hihihi..nak kumpul koleksi yang ada gambar katak tapi pastikan katak tu mesti comel.




Comel tak baju jumpsuit ne??..suka sangat2..tak sabar nak sarungkan ke badan baby nanti..Insyaallah..

Esok aku ada check up 32minggu..fuh tak terasa betul kandunganku dah masuk 8bulan..macam baru je aku peknan..tup2 dah besar pun baby lam peyut..kuat tendang pulak tu..hihihi..

Ramai yang teka baby boy..aku pun teka macam tu jugak..baby selalu tendang belah kanan perut..sekali dua je tendang sebelah kiri..aku pulak suka tido menyiring ke kanan..so tak dapat d sangkalkan lagi i will get baby boy..

Tapi apa2 pun itu hanya fakta..tuhan yang lebih mengetahui..kita tunggu jelah baby keluar ye..semoga baby sihat dan sempurna..amin..

K lah taknak bebel panjang2..nak sambung buat kerja..papai..

posted from Bloggeroid

Monday, October 13, 2014

Ohh again...

Lagi aku terbeli(secara sengaja) stokin baby yang ada muka katak.muahahaha.



Memang aku tergila2 ngan froggy ne.kalau terjumpa lagi memang aku beli lagi.blanket froggy pun aku dah beli.sikat rambut yang ada muka katak pun aku beli tau.hihihi.nanti aku share gambarnya ok.

Ok bai.

posted from Bloggeroid

Thursday, October 02, 2014

Gara2 rindu awak 200%

Tentu ramai orang yang gyla dengan cerita ini.aku pun suka tengok cerita rindu awak 200%.oleh kerana itu juga aku telah terpikat dengan patung katak milik armel.hahaha.

Sangup tau aku cari patung katak.akhirnya aku jumpa jugak.cute.




Nanti nak beli patung katak yang kecil untuk my baby.oh ye..aku pun ada beli barang baby yang ada gambar katak.suka sangat2 ngan gambar katak tapi kalau katak betul aku geli lerr..hihihi...

posted from Bloggeroid

Friday, September 26, 2014

Beli sikit-sikit

Bila dah masuk 7bulan ne secara automatik kita akan mula prepare beli barang baby sikit-sikit.yelah takkan nak beli sekaligus.memang takkanlah sebab barang baby kan mahal.so kita beli secara berperingkat.

Aku dah start beli baju baby masa 27weeks.hihi.kemarin beli lagi sebagai tambahan.lagipun hubby pun dah terima gaji.so manja2 ngan hubby nak beli baju baby.greenlight is on.

Beli tilam 1set ngan bantal n patung..kiut!



Beli baju sampai 10pasang tapi tak semua size newborn.size newborn aku beli 2pasang je..yang lain semua size 3-6bulan..



Stop beli baju baby sebab dah banyak.nanti2 boleh beli lagi.tunggu baby besar sikit baru shopping.next year kot.next month mau beli beg baby,towel,set bedak n so on.

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 24, 2014

Buang habuk

Terlalu lama sudah aku meninggalkan blogku ini sebab kemalasan melanda dan atas sebab2 tertentu..

Sekarang aku tengah peknan 7bulan.Alhamdullilah baby dalam perut terlalu aktif sampai aku sesak napas.semoga baby sihat2 sampai baby keluar..Amin..



Ok bai..

posted from Bloggeroid

Monday, July 07, 2014

Menu sungkai hari ke9 ramadhan



Spegetti..



Bubur kacang campur jagung..



Meehoon goreng pemberian jiranku..



Minuman tropical..

Hari ini hubby bersungkai di luar..so cuma aku n anak2 je bersungkai sebab tu aku masak simple je..hihihi..

posted from Bloggeroid

Sunday, July 06, 2014

Showcase darjah pra

Bulan lepas aku serta adik aku nora menghadiri showcase darjah pra anak2 kami.anak2 kami berdua sama2 duduk sekelas darjah pra darul ehsan.lepas siap semua taklimat di dewan kami para ibubapa pun kekelas darjah pra masing2.jom tengok gambar.malas.nak letak caption.hihihi.














posted from Bloggeroid

Saturday, July 05, 2014

Menyambut birthday azeq yang ke8 tahun

Kami anak beranak je pun sebab takde bajet nak sambut ramai2.aku buat makanan pun janji ada je.kek birthday aku buat simple.



Aku buat pavlova then topping macam biasa guna cream cheese.nak lukis gambar spiderman tapi nampak macam muka alien.lantaklah.



Yang ini shepard pie



Simple cupcake with icing sugar



Buah coktail



Gummy bear



Coklat



N stick candy



Aku buat suprise untuk azeeq.bila dia masuk je mulut senyum lebar.terus kami nyanyikan lagu happy birthday untuk dia.hubby takde masa tu sebab hubby kerja.



Tiup lilin smiley



Seisi potong kek



Pastu makan



Shepard pie aku buat berlapis.bawah aku letak ubi.lepas tu letak daging cincang.atas aku tutup lagi dengan ubi.last aku tabur cheddar cheese.

Aku bagi azeeq beg sekolah je sebagai hadiah.hihihi.

posted from Bloggeroid