JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Saturday, January 18, 2014

~Bila Aku Rajin~



Bila mood rajin datang memang keraplah aku membakar kek...






Esok lusa nak baking apa ye??...

Friday, January 17, 2014

~Bekfaz Sempoi~


Tadi pagi pukul 9pagi aku buat bekfaz sempoi je untuk anak2..palit rotipaun ngan susu manis..tabur cheddar parut n tabur gula sedikit..habis licin anak2 aku makan sebab dorang memang suka makan roti macam tu..

p/s:- Banyak lagi cerita yang hendak aku kongsikan tapi dek kerana malas teperap je dalam draft..esok lusa aku show off..k bye..

Thursday, January 16, 2014

~Lepas Balik Dari Sekolah~



Memang itulah kerja dia..lepas makan mesti tido..penat kot belajar kat sekolah..hahaha..maklumlah bangun pukul 5.45..tunggu giliran untuk mandy..pukul 6.30 bas dah gerak ke sekolah..habis waktu sekolah pukul 12 tengahari tapi kena tunggu bas pukul 12.30 tengahari..sebab tu mata mengantuk sangat2..jangan tetido semasa belajar sudah..

posted from Bloggeroid

Saturday, January 11, 2014

~Balik sekolah~

     

Anak2 ke sekolah n balik dari sekolah mengunakan bas khas...




Elly pulak baru 1st time balik guna bas sebab ayah dia tak dapat nak ambil elly balik pukul 12 tengahhari..so dia kena tunggu abang2nya balik pukul 12.30 tengahhari..


Anak2 jiran pun banyak yang pakai bas..


Pose selepas balik dari sekolah..

Friday, January 10, 2014

~Elly 1st homework~


Baru masuk darjah pra dah ada homework..bagus betul cikgu tahun ini..


Homework senang je pun tapi susah kot bagi elly yang baru 1st time belajar..hihihi..harap2 elly akan mendapat keputusan yang baik dalam darjah pra tahun ini..

~Azeeq masuk pra sekolah ugama~


Alhamdullilah..Azeeq dah pun masuk ke sekolah ugama darjah pra 'TA'...jam masuk sekolah pukul 1.30petang..balik pukul 3.30petang..kesekolah pakai bas sebab dah biasa..semoga azeeq menjadi orang yang pandai belajar dan dapat keputusan yang cemerlang nanti bila menghadapi peperiksaan..

Wednesday, January 08, 2014

~Hari Pertama Masuk Sekolah~

Alhamdullilah hari ini bermulanya persekolahan darjah pra bagi satu2nya anak dara aku Az-nafeesa ellysya..


Senang nak kejutkan dia..buka mata terus ambil towel n mandy..tak merengek langsung..


Kami pun ikut hantar elly ke sekolah tadi pagi..


Elly memang excited sangat nak pergi ke sekolah jumpa kawan2..


Duduk semeja dengan sepupunya icha tapi kata cikgu hanya sementara saja sebab esok cikgu akan aturkan tempat duduk masing2..


Alahai elly kenapa murung sangat muka tu..huhuhu..


Dalam kelas pra darul ehsan kebanyakkannya murid perempuan..


Tempat menyimpan beg2 sekolah yang d sediakan dalam darjah masing2..datang sekolah jam 7pagi..balik pukul 12tengahhari..tapi kalau hubby aku tak dapat ambil elly..terpaksalah elly tunggu abang2nya balik pukul 12.30 tengahhari naik bas sekolah..



Tuesday, January 07, 2014

~Koleksi Pin Terbaru~



Baru beli 2hari yang lepas..terpikat dengan design yang agak unik n cantik..harga 3pin $10 je..sekarang dah ada 10pin yang jadi koleksi..ada yang diberikan oleh mertua n kakak ipar..nak kumpul banyak2..hahaha..

posted from Bloggeroid

Monday, January 06, 2014

~Ke Louis Mini Zoo~

Lets see the picture...






















Ini budak menangis bila tengok orangutan..hahahaha..




~Shopping Kasut Untuk Anak2~


Shopping kasut untuk anak2 d kedai bata..adik aku suggest beli kat sana sebab semua anak buah aku beli kasut d sana..nasib baik masih lagi ada yang aku hajati..hihihi..


Kasut sport untuk reehan..maaf ye kaler kasut dalam gambar tu warna pink sebab cahaya..sebenarnya kaler merah..kalau pink awal2 reehan dah reject..hahaha..harga kasut $29.90-10%..$26.90


Kasut sekolah untuk elly yang baru nak mula sekolah 9hb ini..elly excited sangat mau pergi kesekolah..harga kasut ini $29.90-10%..$26.90


Kasut sekolah unutk reehan dan azeeq..harga kasut $24.90-10%..$22.40


Resit pembelian..


Kasut ini pulak beli d kedai kasut yang lain..beli harga $34.50..kurang harga $32..kasut pilihan my lil boy..



Kasut sport azeeq sama harga dengan kasut zukhri..mudahan tahan lasak berbaloi dengan harga yang d beli..


Saturday, January 04, 2014

~Vitamin C~


Baru je start makan bulan lepas..aku beli d guardian..yang vitamin C 500mg khas untuk aku..harga Bnd38.90 ada 300tablets jenis chewable..untuk anak2 pulak aku belikan vita gummies Bnd29.90 ada 120tablets..setiap pagi memang wajib kami makan..hihihi..anda pulak bagaimana?..kebanyakkannya sekarang ramai yang dah consume shaklee..i tak mampu..huhuhu..

Friday, January 03, 2014

~Mataku Sudah Terang~

Itupun nak bagitau ke??..akukan rabun jauh..so sapa2 yang lambai kat aku memang aku tak nampak..aku bukan sombong ok..


Kami kekedai perfect vision..datang sana tengok2 frame..dah pilih terus check mata..semasa aku check mata tu kebetulan mata aku merah..bila d check mata aku kena infection virus..bila dah siap semua..bayar apa yang patut d bayar plus ubat mata aku..


Kedai tu terletak di seri kiulap mall..senang je nak cari kedai ne..kawan hubby yang bagitau kat sini ada diskaun sapa2 yang bekerja sebagai army..


Ada juga frame yang murah ngan pakej sekali dengan harga Bnd45..hubby suggestkan aku buat kacamata yang flexible sebab d jamin tak patah..


Harga kacamata ini cuma Bnd98..sekarang mata aku tak rabun lagi..segalanya terang dan nyata..hahaha..