JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Sunday, June 29, 2014

Bersungkai

Tadi petang kami bersungkai dirumah parent.menu semua lazat2 hingga menjilat jari.hihihi



Alhamdullilah rezeki.esok pulak bersungkai dirumah adik aku nora sebab terus menyambut harijadi anaknya waie.

Ringkas je janji ada update entry baru.

posted from Bloggeroid

Saturday, June 28, 2014

Selamat berpuasa



Esok kita akan mula berpuasa.semoga puasa kita akan mendapat berkat dan pahala.Insha Allah..

posted from Bloggeroid

Sambungan entry-Ke bangunan kementerian

Dah selesai reehan n zukhri bermain permainan kami pun melihat pameran yang ada tapi malas nak capture sebab orang tengok.haha.lepas tu asyik2 isi borang datang seorang wanita bawa makanan.dia sedekahkan makanan tu sebab banyak sangat.alhamdullilah rezeki jangan ditolak.

Kemudian dah siap tengok apa yang patut kami cari tempat untuk mengisi perut.nasib baik dapat tempat yang sesuai.



Makanan yang disedekahkan.cukup untuk kami anak beranak.









Bila dah kenyang kami pun ke tutong kerumah adik ipar aku yang baru je dapat rumah teres.rumah tetap yang dikurniakan oleh Sultan kami.alhamdullilah.kami pula hanya menunggu masa untuk tinggal dirumah sendiri.tak sabar rasanya.hihihi.

Malam pulak aku belanja hubby n anak2 makan d mc'donald sempena harijadi aku.







Dah selesai makan malam kami pun balik rumah.sekian cerita hari ini.hihihi.

posted from Bloggeroid

Ke bangunan kementerian

Bulan lepas bawa anak2 kesana untuk mengambil gambar dengan macam2 pameran.simple je sebenarnya pameran yang ada.janji dapat bawa anak2 kesana.



Theme park.harga tiket $2 seorang tapi macam tak berbaloi sangat.ingatkan tempatnya luas.luas lagi ruang tamu aku.huhuhu.



















Itu je yang ada dalam theme park.sedih.

Kemudian kat luar juga ada permainan.reehan n zukhri request nak main.1 permainan kena bayar $1.







Reehan dapat hadiah set pencil sebab dapat menumbangkan 5tin.zukhri pun dapat hadiah lollipop sebab dapat menumbangkan 3tin.hahaha.

Okeylah.nanti aku sambung ye sebab banyak sangat gambar.hihihi.

posted from Bloggeroid

Friday, June 27, 2014

Cocodamia

Nak skip dulu cerita yang dah basi.sekarang nak update cerita yang masih panas.hihihi.kemarin pegi ke icc berakas sebab ada hajat nak pegi kesana.cari2 booth akhirnya jumpa juga dengan salah seorang blogger terkenal dari malaysia.siapa??



Zarina cocodamia..hihihi..rasa teruja dapat berjumpa dengan blogger terkenal.selalu baca blog zarina je.kemarin dapat bertentang mata n bercakap2 dengan dia.



Dapat bergambar ngan damia ayyunie je sebab damia aleesya malu nak bergambar.hahaha.



Yang penting aku dapat beli cocodamia yang baru pernah berada di brunei.rasanya so nyummy n crunchy.aku beli untuk anak2 aku.

Zarina akan berada di brunei sampai ari isnin.harap2 dapat jumpa zarina lagi sebelum dia balik malaysia hari isnin.

posted from Bloggeroid

Thursday, June 26, 2014

Menyambut belated birthday ellysya

1hb yang lepas aku mengadakan birthday party ellysya kecil2an je tuk family jamizan.sebenarnya ellysya birthday 27hb tapi d sebabkan masa tak sesuai nak menyambut so delay jelah.janji dapat sambut birthdaynya.hihi.



Bouncer hello kitty yang ellysya idamkan.



Birthday girl



Seronok tengok anak2 main.mak2 serta bapa2 pun asyik bermain.haha

Tengahari tu rehat kejap isi perut makan nasi ayam yang mak aku masak.sedap sangat2.pastu dalam pukul 2 lebih anak2 bermain bouncer lagi sampailah ke petang.puas betul anak2 bermain haritu.

Malam pulak seisi potong kek.



Kek iskrim simple je tuk birthday girl.janji ada kek.haha



Bergambar sebelum tiup lilin



Kenapa ellysya menangis.terharu ke??..



Tiup lilin sambil diperhatikan oleh cuzen2nya



Potong kek



Ellysya bergambar dengan hadiah yang diberikan oleh auntie2nya.suka dia dapat banyak hadiah.hihi



See..hadiah ellysya kebanyakkannya hello kitty.

Alhamdullilah majlis berjalan dengan lancar walaupun tak seberapa mana pun.janji ellysya senang hati.selesai.

posted from Bloggeroid

Wednesday, June 25, 2014

Berbadan dua

Sekarang usia kandunganku sudah pun masuk 4bulan.Alhamdullilah syukur.mual2 still masih ada walaupun tak seberapa.selera makan masih lagi belum naik.berat pun makin turun lately ne.takpe next2 month berat akan bertambah dengan jayanya.

Actually tak sangka i peknan again.8th april tunggu period datang tapi tak kunjung tiba.hati rasa terpanggil2 untuk cek urine test kat rumah.tup2 naik dua line.

Again peknan after 5month keguguran.agak scary jugak sebab terlalu awal untuk peknan lepas tu.tapi tawakal jelah.

Dah 4 bulan i masih belum dapat merasakan my baby moving inside.still earlier kot.hihi.tak sabar nak rasa baby tendang2 kat dalam tu even ini anak yang ke6.termasuk yang keguguran haritu.

Next month 12th july i ada appointment macam biasa cek berat,urine test n cek dengupan jantung baby.tak sabar nak tunggu date tu.i pun tak sabar nak buat ultrsound.harap2 lepas appointment nanti akan diberikan tarikh tuk ultrasound baby.

Oh ye tak lama lagi kita umat islam akan menjalani ibadah puasa.harap2 i dapat bertahan tapi tengok keadaan jugak.sekarang perut sentiasa lapar dalam 3jam sekali.sekarang pun perut berbunyi minta d isi.ahai nak taknak kena isi jugak sebab bukan i yang lapar tapi baby yang lapar.hahaha.

Okeylah kena pergi dulu.bye..

posted from Bloggeroid

Tuesday, June 24, 2014

Aku kembali bersiaran..

Hachummm...tebalnya habuk blogku...dah berbulan-bulan aku tinggalkan sebab idea nak mengarang tu kurang(malas)...

Banyak sebenarnya cerita yang nak d kongsikan bersama2.

Antaranya:-

1.Aku kini berbadan dua lagi setelah aku keguguran tahun lepas..

2.Menyambut harijadi anak dara aku semasa 1hb june..sambut delay dari harijadinya..

3.Semasa melawat ke bangunan jabatan kementerian..

4.Menghadiri showcase darjah pra..

5.Makan ambuyat d tanjung bunut..

6.Suprise birthday party untuk ibunda tersayang dari kami adik beradik..

Dan yang terbaru menyambut birthday azeeq yang ke 8tahun hari ini..

So..esoklah aku update ye satu persatu..hihihi..bye!

posted from Bloggeroid