JellyPages.com

WANIRA'S FAMILY

WANIRA'S FAMILY

Friday, November 28, 2014

Menghitung hari



Sedang menanti kelahiran putera atau puteri yang berada dalam perut.sudah terlalu berat aku menanggungnya.kepala baby sudah terasa di bawah mengasak2 sehingga aku terasa senak.

Apa2 pun korang doakan semoga aku di permudahkan semuanya ye..

posted from Bloggeroid

Friday, November 14, 2014

Pavlova

Petang kelmarin aku merajinkan diri membuat pavlova sebab teliur nak makan.esen vanila dah abis takde stok so aku tukar kepada perisa strawberry.nasib baik menjadi.hahaha.



Meringue strawberry yang rangup di luar lembut di dalam.



Macam biasa topping guna cream chez,buah nenas coktail,coklet rice n cheedar garut.



Rasanya sungguh marveles.puas hati dah dapat makan.baby pun suka sangat.hahaha.suka sebab manis.

posted from Bloggeroid

Alhamdullilah rezeki

Kelmarin petang aku cuba iklankan jual maxi dress.alhamdullilah dalam masa setengah jam saja dah ada pembeli.syukur di atas rezekimu Ya Allah..



Itulah maxi dress yang aku jual.tak sangka kena beli jugak.aku jual sebab aku jarang pakai.huhuhu.sebab besar sangat kat aku n terlampau labuh menyapu lantai.so nak taknak aku terpaksa jual jugak.

Sekarang tengah upload baju pyjamas untuk di jual..k baii

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 11, 2014

Warna hijau

Sejak mengandung aku minat sangat dengan warna hijau muda.cantik di mata aku n sungguh lembut warna itu.hahaha.

Sampai hubby aku pun cakap asyik2 warna hijau je.dah takde kaler lain ke.aku buat2 pekak je.pliss lah layan kehendak mak buyung ini.nanti i frust.gedikk.

Kebanyakkannya barang baby warna hijau.hihihi.



Rak simple warna hijau tuk simpan baju,tuala n bedung baby..box storage hijau untuk simpan semua kapas,wet tisu,bedak,shampoo n so on dan bakul hijau tuk segala mitten n stokin baby.

Rasa nak beli semua hijau tapi takut baby i tukar jadi hulk.wakakaka.tak ke naya tu.baju baby ada dalam 4 pasang warna hijau.mitten ada jugak.paling comel stokin hijau polkadot.i love it.tak sabar nak sarungkan ke kaki comel my baby.huhuhu.

Minggu ne kandungan aku akan memasuki 36minggu.wah tak terasa betulkan.cepat sangat masa tu berlalu tapi memang nak cepat sangat sebab dah tak larat bawa perut yang berat.pinggang pun dah mula sakit kalau bediri n duduk lama2.tiap2 malam minta hubby urutkan.

Harap2 baby kuar lepas payday ye.hahaha..

posted from Bloggeroid

Friday, November 07, 2014

Bilik tidur elly n zukhri

Bukan nak tayang bilik tidur dorang tapi nak show off dinding yang baru je aku cat n lekat border.

Sebelum



Memang teruk juga dinding d lukis oleh anak dara aku.dia guna pencil eyeliner aku.mestilah aku marahkan sebab brand mac woo.huhuhu.

Selepas



Aku buat line dulu guna cat coklat.aku guna span je.b4 tu kenalah gam atas bawah dulu supaya tak comot macam gambar kat bawah ne.



Kemudian bila dah kering baru aku lekatkan border.



Cantik tak?ramai juga yang inbox kat fb aku mana aku beli border tu.alahai itu aku print je guna kertas A4.kemudian lekat kat dinding guna gam air.hahaha.

posted from Bloggeroid

Thursday, November 06, 2014

Sedap sudah mata memandang

Anak2 korang suka conteng dinding ke?.kalau anak2 aku memang suka sangat conteng dinding sampai aku menyampah sangat tengok dinding bilik tidur anak2.bila hati tak senang tengok dinding conteng2 aku merajinkan diri kemarin.walaupun dengan perut yang agak membuyung dan berat tapi aku dengan gigihnya mencantikkan bilik tidur anak2.aku mulakan mengecat n mendeco bilik tidur reehan n azeeq.

Sebelum..





Selepas..









Ok tak?.kira oklah kan sebab dah sedap mata memandang.dah takde conteng2 lagi.lepas ne kena warning kat anak2 supaya jangan conteng2 dinding lagi.ada idea nak menambah perhiasan kat dinding tu tapi tengoklah dulu nak letak apa.hihihi.

posted from Bloggeroid

Monday, November 03, 2014

Sukses

Tadi pagi lepas je siap jahit badung baby aku try jahit diapers stacker tu.so aku gugel tengok orang buat tutorial.tapi aku tak ikut pun apa yang orang buat sebab aku guna idea aku sendiri je pun.hahaha.

Hasilnya...



Tapi aku buat besar.boleh muat 3row gitu.yelah lama2 nanti pampes akan bertukar size.so kenalah buat besar.hihihi.

posted from Bloggeroid